OpskriftTilbehør

Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)

Introduktion

Hjemmelavet Aioli er den perfekte smørrelse til sandwich eller burger. Hjemmelavet Aioli er næsten det samme som mayonnaise, men hvor man har tilsat lidt hvidløg. Jeg plejer også at tilsætte en lille smule chili til min Aioli, da jeg synes det giver en fantastisk kant – uden at blive for stærk (til børnene). Det kan selvfølgelig undlades.

Herunder får du min opskrift, så du let kan lave din egen Aioli med eller uden chili – det er op til dig. Det eneste udstyr det kræver er en stavblender – alternativt en alm. blender.

 

hjemmelavet aioli med hvidløg og chili stavblender opskrift sådan laver man aioli hvordan laver man hjemmelavet aiola

Super let hjemmelavet aioli - med et lille pift (opskrift)

Her er verdens letteste opskrift på hjemmelavet aioli. Det tager 1-2 minutter, og smager fantastisk i sandwich, som tilbehør til pommes frites og lignende. Der bliver ca. 2 dl - nok til 6-8 sandwich / personer.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk, Fransk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 232kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 æg
  • 0,5 tsk fint salt (brug ca. dobbelt ved flagesalt)
  • 2 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft - gerne halv/halv)
  • 2 dl solsikke- eller vindruekerneolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp knust chili (kan undlades)
  • Stavblender
Fremgangsmåde
  • Kom hele molevitten op i et glas, hvor din stavblender passer i. Du kan også benytte dig af en almindelig blender, hvis ud ikke har en stavblender.
  • Blend på maximal hastighed, og se det hele samle sig til en flot hvid aioli. Bliv ved til al olien er optaget af den flotte hvide masse. 
  • Smag til med salt, peber og lidt ekstra citron, hvis du synes der mangler.
  • Stil på køl til du skal spise
Opskriftsnoter
  • Brug et patentglas. Det gør det lettere at opbevare, og ser pænt ud på bordet.
  • Du kan også lave mayo-delen først, og så tilsætte hvidløget bagefter. 
  • Tilsæt evt. chili for en Aioli med lidt ekstra kant. Perfekt til burgere / sandwich. Kan undlades.
  • Du kan sagtens følge min opskrift på mayonnaise (og så efterfølgende tilsætte hvidløg og chili). Sennep plejer man at undlade i Aioli, men det gør ikke noget.
  • Tilsæt evt. 0.5 tsk paprika (pr. portion). Det giver en god smag. 
  • Prøv at blende lidt rød peberfrugt med i. Det giver en flot rødlig farve.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 232kcal | Kulhydrater: 0.5g | Protein: 0.8g | Fedt: 25.7g | Mættet fedt: 2.7g | Flerumættet fedt: 15.9g | Monoumættet fedt: 5.7g | Kolesterol: 26.5mg | Natrium: 21.6mg | Kalium: 8.2mg | A vitamin: 80IU | Calcium (kalk): 4mg | Jern: 0.2mg

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv gerne nedenfor i kommentarfeltet. Du kan også vedhæfte et billede, hvis du har lyst. Du må meget gerne skrive, hvis du har en måde at gøre din Aioli endnu bedre…

God fornøjelse.

 

Inspiration

Er du vild med Aioli, så kig også nærmere på min hjemmelavede mayonnaise:
Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)

5 from 5 votes (3 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

10 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Christina
Christina
4 måneder siden

Det samler sig overhovet ikke. har blendet med en stavblender i over 10 min og det er stadig liquid.

Anne
Anne
2 år siden

Bruger man bare et almindeligt æg, eller bør det være pasteuriseret? 😊

Peter
Peter
5 år siden

Mega god opskrift. Tusind tak. Den faldt i rigtig god jord i weekenden hos middagsgæsterne 🙂

Søren
Søren
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Rigtig nem og med god smag, tak for det

Peter
Peter
5 år siden

Mega god opskrift. Tak 🙂

10
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x