Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Hjemmelavet Aioli er den perfekte smørrelse til sandwich eller burger. Hjemmelavet Aioli er næsten det samme som mayonnaise, men hvor man har tilsat lidt hvidløg. Jeg plejer også at tilsætte en lille smule chili til min Aioli, da jeg synes det giver en fantastisk kant – uden at blive for stærk (til børnene). Det kan selvfølgelig undlades.
Herunder får du min opskrift, så du let kan lave din egen Aioli med eller uden chili – det er op til dig. Det eneste udstyr det kræver er en stavblender – alternativt en alm. blender.
Super let hjemmelavet aioli - med et lille pift (opskrift)
Ingredienser
- 1 æg
- 0,5 tsk fint salt (brug ca. dobbelt ved flagesalt)
- 2 tsk hvidvinseddike (eller citronsaft - gerne halv/halv)
- 2 dl solsikke- eller vindruekerneolie
- 1 fed hvidløg
- 1 knsp knust chili (kan undlades)
- Stavblender
Fremgangsmåde
- Kom hele molevitten op i et glas, hvor din stavblender passer i. Du kan også benytte dig af en almindelig blender, hvis ud ikke har en stavblender.
- Blend på maximal hastighed, og se det hele samle sig til en flot hvid aioli. Bliv ved til al olien er optaget af den flotte hvide masse.
- Smag til med salt, peber og lidt ekstra citron, hvis du synes der mangler.
- Stil på køl til du skal spise
Opskriftsnoter
- Brug et patentglas. Det gør det lettere at opbevare, og ser pænt ud på bordet.
- Du kan også lave mayo-delen først, og så tilsætte hvidløget bagefter.
- Tilsæt evt. chili for en Aioli med lidt ekstra kant. Perfekt til burgere / sandwich. Kan undlades.
- Du kan sagtens følge min opskrift på mayonnaise (og så efterfølgende tilsætte hvidløg og chili). Sennep plejer man at undlade i Aioli, men det gør ikke noget.
- Tilsæt evt. 0.5 tsk paprika (pr. portion). Det giver en god smag.
- Prøv at blende lidt rød peberfrugt med i. Det giver en flot rødlig farve.
Ernæringsfakta
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer
Jeg vil meget gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv gerne nedenfor i kommentarfeltet. Du kan også vedhæfte et billede, hvis du har lyst. Du må meget gerne skrive, hvis du har en måde at gøre din Aioli endnu bedre…
God fornøjelse.
Inspiration
Er du vild med Aioli, så kig også nærmere på min hjemmelavede mayonnaise:
Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Det samler sig overhovet ikke. har blendet med en stavblender i over 10 min og det er stadig liquid.
Det lyder underligt. Det tager ikke minutter at lave nærmest kun sekunder. Kan ægget være for varmt/gammelt. Ellers har jeg ikke noget godt bud desværre
Bruger man bare et almindeligt æg, eller bør det være pasteuriseret? 😊
Jeg bruger alm æg…
Mega god opskrift. Tusind tak. Den faldt i rigtig god jord i weekenden hos middagsgæsterne 🙂
Velbekomme Peter ?
Rigtig nem og med god smag, tak for det
Tusind tak for de fine ord 🙏
Mega god opskrift. Tak 🙂
Du er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål eller andre kommentarer.
Velbekomme ?❤️