Hjemmelavet guf med jordbær-, lakrids- eller din egen smag (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Sommeren nærmer sig stille og roligt, og hvad rimer mere på sommer end en gammeldags isvaffel med hjemmelavet guf på toppen. Det er super let at lave, og så kan du lave din helt egen smag. Her er et par tips til hvad jeg synes du skal prøve. Min egen favorit er klar lakridspulver. Jeg ELSKER lakridssmagen sammen med sødmen fra guffen.
Du behøver selvfølgelig ikke tilsætte noget, da du også sagtens kan lave den helt klassiske guf uden anden smag en “sødme”.
Hjemmelavet guf f.eks. med jordbær, hindbær, blåbær eller lakrids?
Ingredienser
Klassisk guf
- 250 gram sukker
- 1 dl vand
- 100 gram æggehvider (ca. 30-35g æggehvide pr. æg)
Egen smag
- 2-4 spsk lakridspulver eller syltetøj med jordbær/hindbær/blåbær (blend evt. først for at undgå klumper)
Udstyr
- Køkkenmaskine med piske-funktion (alternativ elpisker)
Fremgangsmåde
- Varm vand og sukker op i en gryde indtil sukkeret er opløst (sukkerlage). Stil den til afkøling (til lillefinger varm).
- Pisk æggehviderne helt stive. Brug helst en køkkenmaskine, så du har hænderne frie.
- Tilsæt så sukkerlagen i en tynd stribe under samtidig piskning.
- Når alt er kommet i, så pisk videre i ca. 5-8 minutter, indtil guffen får en fin konsistens og bliver "blank og glat"
- Tilsæt så den smag du ønsker og pisk et øjeblik igen. Prøv lakrids, hvis du ikke har prøvet det før.
- Opbevares på køl indtil du skal bruge den.
Opskriftsnoter
Når du tilsætter din egen smag, så smag undervejs. Der kan være meget forskel på hvor kraftige marmelade etc er. Hvis du gerne vil have lidt ekstra "farve", så brug evt. en lille smule frugtfarve. Det kan være svært at farve den meget rød med jordbærsyltetøj alene. Velbekomme
Ernæringsfakta
Inspiration
Hjemmelavet jordbæris / hindbæris
Hjemmelavet jordbærtærte
Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på hjemmelavet guf (hop derned).
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Jeg vil prøve opskriften til årets vejfest, hvor vi jo har fest for børn og voksne. Men kan man lave det flere timer inden brug og hvor mange er opskriften til (ca antal is)?
Man kan godt lave det nogle timer før og stille det på køl. En enkelt portion er normalt til ca 6-8 is men det afhænger af hvor meget du elsker guf 😂
God opskrift. Elsker guf og den er altså super god. Brugte min ankarsrum maskine og den var super let. Tak 👏💪
Hej Birgit. Tusind tak 🙏👏🙌
Elsker også guf herhjemme hos os 💪👍
Vil man kunne lave det dagen før og så have det på køl ?
Pas. Det har jeg aldrig prøvet. Kunne forestille mig at det kunne blive lidt ‘sejt’ på overflade. I hvert fald skal der noget plastik over 😁
Skriv hvis du har spørgsmål om hjemmelavet guf, så forsøger jeg at svare så godt jeg kan 🍦☀️