Hjemmelavet mayonnaise på få minutter (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Hjemmelavet Mayo
Hjemmelavet mayonnaise er super let at lave, og så slipper du for en masse tilsætningsstoffer / emulgatorer etc. alt sammen for at få holdbarheden og konsistensen til at holde bedre.
Der er rigtig mange opskrifter på en hjemmelavet mayonnaise. Jeg er nået frem til denne opskrift, da den aldrig fejler, og kun tager et minuts tid at lave. Perfekt til sandwich, pommes frites eller lignende.
Hjemmelavet Mayonnaise
Ingredienser
- 1 æg
- 2 dl let olie (solsikke- eller vindruekerne)
- 0.5 tsk fint salt (dobbelt op ved flagesalt)
- 2 tsk hvidvinseddike (alternativt citronsaft - gerne halv/halv)
- 1 tsk sennep
- evt Peber / Paprika
Udstyr
- Stavblender
- Glas til at blende i
Fremgangsmåde
- Slå ægget ud i glasset, og tilsæt de resterende ting på én gang. Du behøver ikke komme olien langsomt i når du laver mayonnaise på denne måde.
- Tag din stavblender, og blend fra bunden. Max hastighed, og se hvordan æg og olie blandes til en flot hvid mayonaise. Bliv ved til al den frie olie er optaget i den hvide masse.
- Smag til med peber, salt og evt. citron, hvis du synes der mangler. Tilsæt evt. lidt ekstra sennep også. Smag og behag.
- That's it. Velbekomme
Opskriftsnoter
- Brug et patentglas (som det fra billede). Så kan du let have mayonnaisen stående i køleskabet i et par uger.
- Tilsæt evt. lidt paprika (stødt) ca. 0,5 tsk pr. portion. Det giver en virkelig skøn smag.
- Du kan også bruge oliven- og majsolie - MEN vær opmærksom på at smagen fra olien vil være noget gennemtrængende. Jeg synes det bliver for meget - men det er smag og behag.
- Jeg er klar over at de "kolde olier" såsom solsikke- og vindruekerneolie indeholder lidt større mængde af de usunde fedtsyrer - men jeg mener stadig at skal man lave noget ordentligt, så skal man også benytte de rigtige ingredienser. Så må man spise lidt mindre, hvis man vil være helt sund.
Ernæringsfakta
Billeder
Kommentarer og spørgsmål?
Du er selvfølgelig velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet længere nede. Har du gode tips til, hvordan du plejer at gøre din hjemmelavede mayonnaise endnu bedre, så vil jeg MEGET gerne høre om det.
Inspiration
Er du på udkig efter Aioli, så se min opskrift her:
Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Bruges kun æggeblomme? Eller hele ægget?
Det hele 😊
[…] Få inspiration til opskrifter og variationer på hjemmelavet mayo hos Madens Verden og Livets små ting. […]
Vi manglede mayonnaise efter lukketid.
Det blev rigtigt godt.
Tak for hjælpen 🙂
Velbekomme 👍 stærk lige at kaste sig over🙌👏👏
Hvor længe kan det ca. holde sig?
3-4 dage plejer jeg at bruge mit. Formentlig længere hvis du har det i en tæt beholder.
KH Lars 🍀
Kan man ikke bruge rapsolie ?
Jo ?
Men det smager af mere end de andre. Jeg synes smagen blev lidt for markant men det afhænger også af olien ?
Velbekomme. Skriv endelig, hvis I har nogle spørgsmål ❤️