Brød og bagværkDessert og kageOpskrift

Norske peberkager – den originale opskrift

Introduktion

Dyk ned i den dejlige norske verden ved at bage de her uimodståelige peberkager – og opskriften har du lige her. Den perfekte kombination af julens krydderier og sødme vil bringe hygge ind i dit hjem. Lad os sammen skabe disse lækre småkager, der ikke kun smager godt, men også bærer på en tradition af glæde og fællesskab – og har du børn, så vil de elske at hjælpe til og selvfølgelig også pynte dem med glassur.

 

Opskrift

opskrift peberkager julekager

Norske Peberkager

Her er en super let opskrift på peberkager, som er taget direkte fra Norge.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 50 stk
Kalorier: 64kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Peberkager
  • 4 spsk mørk sirup
  • 125 gram smør
  • 130 gram brun farin
  • 1 tsk stødt peber (sort)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk hjortetaks salt
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 1 æg
  • 310 gram hvedemel (og lidt til udrulningen)
Glasur
  • ½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger = 0.5 dl)
  • 150 gram flormelis
Udstyr
  • Udstikkerforme
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 varmluft
  • Smør, farin og sirup smeltes roligt i en gryde mens du rører lidt rundt undervejs.
  • Kom mel, salt, natron, hjortetakssaltsalt, ingefær, kanel, peber og allehånde i en større skål, og bland godt sammen.
  • Rør så sammen med den smeltede (smør, farin og sirupmasse). Brug gerne en røremaskine. Den skal være let at arbjede med.
  • Rul så dejen ud i ca. ½ cm tykkelse på et meldækket bord.
  • Stik kagerne ud med juleforme eller brug en kniv, hvis du ikke har udstikkerforme. Kom dem på en bradepande med bagepapir.
  • Bag kagerne 8-10 minutter ved 180 grader. Pas på de ikke bliver brændte.
  • Lad de lækrekager køle af på en rist, så de bliver "sprøde".
  • Pynt herefter kagerne med glasur. Kun fantasien sætter grænser.
Opskriftsnoter
Dine børn vil elske at pynte dem med glasur. Du kan male kanterne, eller du kan dekorere med forskellige farver, hvis du har mod på at lave flere farver med glasur. Det gode ved at bruge æggehvide til glasuren er at det bliver helt hårdt.
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 64kcal | Kulhydrater: 10g | Protein: 1g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 0.1g | Monoumættet fedt: 1g | Transfedtsyrer: 0.1g | Kolesterol: 9mg | Natrium: 25mg | Kalium: 14mg | Fibre: 0.2g | Sukker: 6g | A vitamin: 68IU | C Vitamin: 0.01mg | Calcium (kalk): 5mg | Jern: 0.3mg

Instagram
følg mig på instagram

 

Kommentarer, spørgsmål og din erfaring

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes, når du har prøvet opskriften – gerne med et billede vedhæftet. Du kan skrive nedenfor (direkte link) Du må også meget gerne give den 5 stjerner øverst i opskriften, eller hvis du skriver et spørgsmål/kommentar. Det hjælper andre med at finde vej til de skønne norske peberkager – når man søger på google 😀

 

Billeder

opskrift norske peberkager jul semi honningkager god opskrift norske peberkager jul semi honningkager god godt billede til forsiden af opskriften på julekager

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x