Honningristet havregrynscrunch / mysli (opskrift)

Introduktion

Er du på udkig efter en super velsmagende opskrift på havregrynscrunch el. mysli, så vil du elske den her… Mysli er et fantastisk godt supplement til din skyr, koldskål, yoghurt etc. Det gode ved at lave det selv er, at du har fuld kontrol over tilsætningsstoffer, sukkerindhold, og hvilke kerne/nødder, der er i din mysliblanding.

Her er min opskrift på honningsristet havregrynscrunch med solsikkekerner, græskarkerner, mandler og tranebær. En super god blanding uden for meget sukker.

 

Opskriften

5 fra 10 stemmer
Honningsristet mysli af havregryn
Honningristet havregrynscrunch
Forberedelse
5 min
Tilberedning
15 min
Afkølingstid
10 min
Samlet tid
20 min
 

En god og velsmagende opskrift på lækkert honningsristet havregrynsmysli. Virkelige velsmagende og super let at lave.

Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 10 portioner
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 200 gram havregryn
  • 50 gram græskarkerner
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram mandler
  • 100 gram tranebær (tørret)
  • 3-4 spsk honning
  • 2 spsk smør / kærgården / kokusolie
Fremgangsmåde
  1. Vej alle tingene af. Mandlerne hakkes som du foretrækker (groft/fint). Brug evt. en minihakker.

  2. Kom alle de tørre ting på en pande ved middelvarme i 1-2 minutter (jeg bruger 7-8 ud af 12). Tranebær skal ikke i endnu.

  3. Tilsæt så honning og smør, og lade det suge op, og varmes igennem i 10-15 minutter indtil blandingen får en flot gylden farve. Vend godt rundt løbende. Du kan evt tilsætte lidt mere smør/honning, hvis det ønskes.

  4. Når havregryn og kernerne er blevet flotte gyldne, så sluk varmen og tilsæt tranebær. Vend rundt nogle gange over de næste 1-2 minutter.

  5. Hæld blandingen ud på et bagepapir på bordet, og fordel jævnt i en "tyndt" lag. Lad afkøle helt. Så bliver grynene helt sprøde og lækre.

  6. Opbevar i en lufttæt boks, og brug til koldskål, yoghurt, skyr etc. 

Opskriftsnoter

Den honningristede havregrynsmysli er perfekte til morgenmaden sammen med yoghurt, skyr etc., eller som det lille mellemmåltid, som drys til dejlig kold koldskål....

Velbekomme

 

Tips og tricks

  • Brug gerne andre typer af kerner, nødder etc. Det er kun fantasien der sætter grænser.
  • Brug blandingen sammen med frisk frugt såsom blåbær, hindbær, jordbær når sæsonen er til det.

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Du må meget gerne komme med spørgsmål, eller fortælle hvordan det gik med at lave crunch’en. Vi vil elsker at høre om du synes den er ligeså god, som vi gør hjemme hos os. Jeg håber, du vil bruge et par sekunder på at give opskriften “karakter” – helst ved at trykke på de 5 stjerner over billedet, eller i forbindelse med du skriver en kommentar nedenfor. Der kan du også trykke på de små stjerner.

 

Billeder

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

7 tanker om “Honningristet havregrynscrunch / mysli (opskrift)

  • 24. maj 2018 at 05:11
    Permalink

    Nøj det smager godt. Sindssygt let at lave. Jeg sprang tranebær over og tilsatte lidt rosiner. Det kan bestemt også bruges. Har lige brugt der på min skyr…

    Tak 😍

    Nu kan dagen bare komme an 🙃
    Vh Annesofie

    Svar
  • 23. maj 2018 at 20:59
    Permalink

    Har lige lavet en portion her til aften. Vi spiste det på koldskål, og det var en kæmpe succes. Tak for en fin opskrift

    Svar
    • 24. maj 2018 at 14:01
      Permalink

      Hej Nanna. Fedt at høre. Vi er også vilde med blandingen herhjemme. Må vist prøve med koldskål næste gang 😉👍

      Svar
  • 22. maj 2018 at 14:45
    Permalink

    Velbekomme 😁

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.