Morgenmad / BrunchOpskriftTilbehør

Honningristet havregrynscrunch / mysli (opskrift)

Introduktion

Er du på udkig efter en super velsmagende opskrift på havregrynscrunch el. mysli, så vil du elske den her… Mysli er et fantastisk godt supplement til din skyr, koldskål, yoghurt etc. Det gode ved at lave det selv er, at du har fuld kontrol over tilsætningsstoffer, sukkerindhold, og hvilke kerne/nødder, der er i din mysliblanding.

Her er min opskrift på honningsristet havregrynscrunch med solsikkekerner, græskarkerner, mandler og tranebær. En super god blanding uden for meget sukker.

 

Opskriften

Honningsristet mysli af havregryn

Honningristet havregrynscrunch

En god og velsmagende opskrift på lækkert honningsristet havregrynsmysli. Virkelige velsmagende og super let at lave.
4.70 fra 30 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Afkølingstid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 10 portioner
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 200 gram havregryn
  • 50 gram græskarkerner
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram mandler
  • 100 gram tranebær (tørret)
  • 3-4 spsk honning
  • 2 spsk smør / kærgården / kokusolie
Fremgangsmåde
  • Vej alle tingene af. Mandlerne hakkes som du foretrækker (groft/fint). Brug evt. en minihakker.
  • Kom alle de tørre ting på en pande ved middelvarme i 1-2 minutter (jeg bruger 7-8 ud af 12). Tranebær skal ikke i endnu.
  • Tilsæt så honning og smør, og lade det suge op, og varmes igennem i 10-15 minutter indtil blandingen får en flot gylden farve. Vend godt rundt løbende. Du kan evt tilsætte lidt mere smør/honning, hvis det ønskes.
  • Når havregryn og kernerne er blevet flotte gyldne, så sluk varmen og tilsæt tranebær. Vend rundt nogle gange over de næste 1-2 minutter.
  • Hæld blandingen ud på et bagepapir på bordet, og fordel jævnt i en "tyndt" lag. Lad afkøle helt. Så bliver grynene helt sprøde og lækre.
  • Opbevar i en lufttæt boks, og brug til koldskål, yoghurt, skyr etc. 
Opskriftsnoter
Den honningristede havregrynsmysli er perfekte til morgenmaden sammen med yoghurt, skyr etc., eller som det lille mellemmåltid, som drys til dejlig kold koldskål....
Velbekomme

følg mig på instagram

 

Tips og tricks

  • Brug gerne andre typer af kerner, nødder etc. Det er kun fantasien der sætter grænser.
  • Brug blandingen sammen med frisk frugt såsom blåbær, hindbær, jordbær når sæsonen er til det.

 

Kommentarer eller spørgsmål?

Du må meget gerne komme med spørgsmål, eller fortælle hvordan det gik med at lave crunch’en. Vi vil elsker at høre om du synes den er ligeså god, som vi gør hjemme hos os. Jeg håber, du vil bruge et par sekunder på at give opskriften “karakter” – helst ved at trykke på de 5 stjerner over billedet, eller i forbindelse med du skriver en kommentar nedenfor. Der kan du også trykke på de små stjerner.

 

Billeder

Følg
Giv besked ved
guest

19 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Karin Mogensen
Karin Mogensen
1 År siden

Lækker musli, som jeg har lavet flere gange. Har erstatter tranebær med kokosflager.

Anna Marie Asmussen
Anna Marie Asmussen
3 år siden

Super lækker opskrift og mega nem at lave, vi køber aldrig færdiglavet mysli mere 😉

Magda
Magda
3 år siden

Hej super lækker og nem opskrift. Har lavet den utrolig mange gange. Jeg kommer lidt kokosmel i lige før jeg slukker for varmen, så det bliver let ristet.

Linda
Linda
4 år siden

Man kan sagtens lave det i ovnen. Plør lidt rundt i det hen af vejen og pas på, det ikke brænder på.
Kom først frugt i, når det kommer ud.

Tina
Tina
4 år siden

Hej… kan det laves i ovnen istedet for på panden ??
vh Tina

Linda
Linda
4 år siden

Fin opskrift. Jeg bruger grovvalsede havregryn og friske bær på græsk yoghurt. Så er det en fin dessert.

Jens J
Jens J
6 år siden

De er rigtig gode. Tak

Annesofie
Annesofie
6 år siden

Nøj det smager godt. Sindssygt let at lave. Jeg sprang tranebær over og tilsatte lidt rosiner. Det kan bestemt også bruges. Har lige brugt der på min skyr…

Tak ?

Nu kan dagen bare komme an ?
Vh Annesofie

Nanna Jørgensen
Nanna Jørgensen
6 år siden

Har lige lavet en portion her til aften. Vi spiste det på koldskål, og det var en kæmpe succes. Tak for en fin opskrift

Lars Koch Hansen
6 år siden

Velbekomme ?

19
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x