Dessert og kageOpskrift

Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)

Introduktion

En kanelstang er noget af det jeg husker helt tilbage fra min egen barndom. Det var en dejlig kagestang vi købte hos bageren i særlige anledninger. Kanelstænger er faktisk ikke så svære at lave, og så kan du lave den præcis som du selv ønsker. Jeg er f.eks. ikke så meget til de nøddeflager der ofte er drysset ovenpå.

Her har jeg lavet en super opskrift som guider dig til din egen lækre kanelstang med fantastisk remonce.

 

kanelstang hjemmelavet opskrift god remonce hjemmebagt

Hjemmelavet kanelstang med lækker remonce

Her er min gode opskrift på hjemmelavede kanelstænger, hvor du selv kan vælge typen af remonce. Det er let at lave, og dine gæster vil med garanti elske det.
4.80 fra 40 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Samlet tid: 43 minutter
Antal: 2 stk
Kalorier: 2029kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
  • 150 gram vand
  • 20 gram gær
  • 320 gram hvedemel
  • 0.5-1 æg
  • 5 gram fint salt
  • 20 gram sukker
  • 0.5 tsk kardemomme (kan undlades)
  • 40 gram smør (saltet) (eller margarine)
Remonce
  • 200 gram brun farin
  • 200 gram smør (gerne blødt)
  • 10 gram kartoffelmel (evt. bare alm. mel)
  • 25 gram olie (majs, raps, vindruekerne el. mild olivenolie)
  • 10 gram kanel
Kagecreme
  • 200 gram kagecreme (køb færdig brev/pulver eller brug min opskrift på kagecreme se under noter)
  • Du kan også lave det selv.
Fremgangsmåde
Dejen
  • Start med at opløse gær i vandet.
  • Tilsæt de resterende ting (bortset fra smør). Ælt det godt sammen på din køkkenmaskine i 6-7 minutter ved middel hastighed.
  • Tilsæt så smør, og rør igen i 4-5 minutter indtil alt smørret er rørt godt ind i dejen, og den er glat og glinsende.
  • Læg dejen på meldækket bord med plastik over (ca. 15 minutter).
Remonce
  • Imens dejen hæver laver du remoncen. Kom alle ingredienserne i en skål, og rør sammen i 3-4 minutter i din røremaskine / elpisker.
Kanelstængerne
  • Rul dejen tyndt ud i en firkant på ca. 35x60 cm (ca. 2 mm i tykkelse).
  • Smør remonce ud på dejen i et fint tynd lagt.
  • Smør kagecremen ud på remoncen. 
  • Rul så sammen i en lang pølse. Del på midten, og hver del passer i en lille aluform på 32.6x10.6x2.5 cm. Træk ud så den passer i længden. 
  • Klip skråt ned i dejen (ca. halvvejs) for hver 1 cm, og flip skiftevis fra side til side.
  • Stilles til hævning i 40-45 minutter under plastik. 
  • Pensl evt. med æg og pynt evt. med mandelflager
  • Bages i 18 minutter ved 210 grader alm. varme midt i ovnen. Afkøles og serveres. Kom evt. lidt glasur på.
Video
Opskriftsnoter
Kagecremen kan let laves af et købt færdiglavet brev. Det giver ca. 250 gram kagecreme.
Se min opskrift på kagecreme her. Det tager ikke mange minutter
Ernæringsfakta
Antal: 1kanelstang | Kalorier: 2029kcal | Kulhydrater: 240g | Protein: 20g | Fedt: 113g | Mættet fedt: 63g | Flerumættet fedt: 8g | Monoumættet fedt: 34g | Transfedtsyrer: 4g | Kolesterol: 299mg | Natrium: 1798mg | Kalium: 483mg | Fibre: 8g | Sukker: 108g | A vitamin: 3073IU | C Vitamin: 0.4mg | Calcium (kalk): 201mg | Jern: 9mg

følg mig på instagram

 

Billeder

I denne video viser jeg lige kort, hvordan dejen kommer til at se ud, når den har været rørt i længere tid. Så er alt gluten aktiveret, og giver en meget elastisk dej.

 

Tips

  • Kanelstængerne kan fryses, og smager fantastisk selvom de har været frosset ned. Det gør det lettere, hvis du skal lave en masse kanelstænger til f.eks. arbejdet 🙂
  • Den frosne kanelstang kan tages op nogle timer i forvejen, og kan med fordel varmes lidt i ovnen inden servering igen.
  • Remoncen kan laves i en luksus udgave, hvor du udskifter 50-100 gram farin med samme mængde marcipan. Det fortryder du ikke. Grunden til jeg ikke har sat det på som “standard” er at mange ikke har marcipan liggende.
  • En læser har skrevet at man med fordel kan fryse den “ubagte” kanelstang, når man har lagt den i form. Så lader man den tø op i køleskab dagen før den skal bages den. Så hæver den igen og bliver fin. Det gør det noget lettere at bage på forhånd

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at skrive et spørgsmål, eller bare give en lille tilbagemelding på hvordan det gik med dine kanelstænger. Du må også super gerne give kanelstangen karakter ved at trykke på de 5 små stjerne over billedet, eller du kan gøre det ved de små stjerner, når man skriver en kommentar længere nede.

4.80 from 40 votes (34 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

19 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Thomas T
Thomas T
24 dage siden

Denne stang kan nærmest spises med sugerør👍🏻👍🏻 perfekt at kunne lave en rigtig kanelstang selv nå nu bagerne idag er blevet sjældne og bake off er for folk født efter 2010!

trackback
4 år siden

[…] Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift) Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift) Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift) Æblekage med sukker og kanel – super let (opskrift) […]

Louise
Louise
4 år siden

Der er da aaalt for meget remonce i forhold til dej😳

Louise
Louise
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Hehe, jeg elsker også remonce, men det meste løb ud og havnede på bagepladen😅

Inge Lykke Vestrup
Inge Lykke Vestrup
4 år siden

Wauw for en super lækker opskrift – den skal helt sikkert bages igen – og 1000 tak for opskrift 🙏👍

trackback
4 år siden

[…] drømmekage med ekstra god topping Hjemmelavet kanelstang med remonce Æblekage med sukker og […]

Semir Vukicevic
Semir Vukicevic
4 år siden

Tak for opskrift så lækker.

Anitalykkejensen@gmail.com
Anitalykkejensen@gmail.com
6 år siden

Kan man lave den uden man har en maskine

Malene Hansen
Malene Hansen
6 år siden

Shit et mønster. Jeg vil også gerne se en video ?

Karen Gissel
Karen Gissel
6 år siden

Hej Lars
Hr du mon en video der viser hvordan du klipper og laver mønstret ?
Mvh Karen

Jill
Jill
6 år siden

Namnam ? så lækker

Lars Koch Hansen
6 år siden

Velbekomme ??❤️??

19
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x