Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Er du på udkig efter en god opskrift på minirugbrød til madpakken? Så læs endelig videre. Opskriften tager udgangspunkt i min opskrift på hjemmelavede rugbrød. De lækre minirugbrød er geniale til børnenes madpakker, eller til din egen, hvis du mangler et lille mellemmåltid, som ikke er for usundt – dette til trods for at de små mini rugbrød er tilsat lækre hakkede chokoladestykker. Hvert minirugbrød har kun 18 kcal mere end, hvis det var helt alm. rugbrød. Det er genialt – og smager super godt.
Velbekomme
Minirugbrød med chokolade stykker
Ingredienser
- 1 portion rugbrødsdej (ca. 1 kg)
- 200 gram chokolade evt. færdige bagechokolade stykker (grove stykker)
- Evt. sesamkerner (til drys)
Fremgangsmåde
- Start med at røre din rugbrødsdej sammen som du plejer. Brug gerne min gode opskrift (direkte link).
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft, så den er klar til flere plader ad gangen.
- Hak chokoladen i grove stykker, eller brug færdigkøbte chokolade stykker til bagning, hvis du har det.
- Kom chokoladen i rugbrødsdejen. Rør det sammen i din køkkenmaskine i 30-60 sekunder stille og roligt.
- Kom dejen op i en sprøjtepose, og klip enden af. Lav så små rugbrød på bagepapiret med ca. 1 cm imellem dem. Du kan også bruge en ske til at forme dem med.
- Pensl med lidt vand, og drys med sesamkerner (kan undlades).
- Lad dem hæve i ca. 15-20 minutter under et stykke plastik.
- Bages i 15 minutter ved 220 graders varmluft. Lad dem afkøle på en bagerist.
Ernæringsfakta
Tip
- Frys evt. de lækre minirugbrød i op til 3-4 måneder. Så kan du let tage dem op og smide i madpakken direkte fra frost (hvis du smører madpakker om aftenen).
- Brug evt. en færdig melblanding til rugbrød, hvis du ikke vil ud i at lave det hele fra bunden.
Billeder
Kommentarer, spørgsmål og vurdering
Du er meget velkommen til at kommentere og stille spørgsmål nedenfor (hop derned). Jeg vil gøre mit bedste for at besvare dine spørgsmål. Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne i opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift) Hjemmelavede rugbrødschips (opskrift) […]
Hvad består surdejen af?
Jeg læser det som en rest af selve dejen fra opskriften, men hvad så første gang jeg skal bage brødene.
Vand og rugmel og så den lille rest der ikke er kommet i dejen. Første gang skal den laves fra bunden. Det har jeg ikke prøvet. Men man kan få en lille klat hos de fleste bagere eller hvis du kender nogle der har en rug-surdej. Hvis du bor i nærheden må du gerne få lidt af mig 👍
Super fint opskrift og skønne billeder.
Bagte en portion i går. Børnene er vilde med dem. ❤️
Takker for endnu en god opskrift.
Kære Anna Sofie. Mange tak for de fine ord 🙂 Det er samme oplevelse som herhjemme. Vores børn er vilde med de små rugbrødshapsere, som passer perfekt i madkassen, og stiller den værste sult inden frokosten 😉
Rigtig god dag herfra.
Velbekomme 🙂
Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål. Rigtig god dag.