Dadler med bacon – perfekt til tapas (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Dadler med bacon omkring er en klassiker på tapasbordet, eller som den lille snack. Jeg troede faktisk at jeg have lagt en opskrift op, men det var vist smuttet – så derfor kommer den nu.
Har du aldrig prøvet dem før, så er første tanke at de søde dadler og den salte bacon ikke passer så godt sammen – men tror mig. Det er den perfekte blanding af sød og salt, og man kan nærmest spise i kilovis, hvis man fik lov.
Dadler med bacon
Ingredienser
- 1 pakke dadler (gerne friske og evt. kernefri)
- 1 pakke bacon
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær bacon i halve skiver på ca. 10 cm. Pil stenene ud af dadlerne, hvis du ikke har købt stenfri dadler.
- Rul herefter et stykke bacon rundt om hver dadel, og fastgør med tandstik.
- Smid dem alle sammen på en bradepande med bagepapir.
- Bages i ovnen i ca. 20 minutter indtil bacon er sprødt og har fået en flot farve. Der kan være lidt forskel på ovne så giv dem evt. lidt ekstra ved behov.
Opskriftsnoter
- Brug gerne store friske dadler. De skal ofte have lidt længere (op til 25 minutter)
- Bruger du de små lidt tørre dadler, så kan du nøjes med 15 minutter i ovnen.
- Brug evt. god røget bacon fra slagteren, og brug det i stedet. Det smager SÅ godt. Skiverne skal være så tynde som muligt.
- Kom evt. en mandel ind i dadlen inden bacon. Det er super lækkert, hvis du er til mandler.
- En lidt mindre "fed" udgave fås ved at bruge lidt seranoskinke (evt. smurt med lidt honning).
- Dyp f.eks. i mayo/cremefraise (måske endda rørt med fynsk rygeost)
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer?
Har du et godt råd, eller et spørgsmål så skriv den meget gerne i kommentarfeltet længere nede. Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner, hvis du synes om opskriften på dadler med bacon. Det betyder super meget. Du kan vedhæfte dit billede, hvis du har lyst – jeg elsker at se hvordan andre anretter, og lykkedes med opskrifterne…
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hejsa Lars ved ikke om denne side/opskrift stadigvæk er aktuel brugte den fredag d.24/9 2021
Har denne tilføjelse som virkelig satte prikken over i’et 😊 vi monterede et stykke cheddar ost på dadlen cirka 1x1x7cm og derefter bacon 🥓 omkring og det var en himmelsk mundfuld eller 10.
Vil også prøve kræfter med dem på bål tror det ville være både hyggeligt og givende
TAK FOR IDÉEN
Venlig hilsen
Kim Kristensen
Hej kim.
Bacondadler er altid aktuelle 😋. Skal helt sikkert prøve med cheddar næste gang. Var det bare den alm eller f.eks med chili? Tror det kunne være lækkert også.
Tak for tip 🤞👍👏
God weekend
Lars
Skal man spise dem varme eller kolde? Hvad er Best ?
Jeg er mest til lune 😉 men de smager godt på begge måder ❤️
Velbekomme 🙂 Skriv endelig, eller del dit billede… Rigtig god fornøjelse