Dadler med bacon – perfekt til tapas (opskrift)

Introduktion

Dadler med bacon omkring er en klassiker på tapasbordet, eller som den lille snack. Jeg troede faktisk at jeg have lagt en opskrift op, men det var vist smuttet – så derfor kommer den nu.

Har du aldrig prøvet dem før, så er første tanke at de søde dadler og den salte bacon ikke passer så godt sammen – men tror mig. Det er den perfekte blanding af sød og salt, og man kan nærmest spise i kilovis, hvis man fik lov.

opskrift på dadler med bacon svøb baconsvøb tapas opskriften på

Dadler med bacon

Dadler med baconsvøb er perfekte til en lille snack, eller som en del af tapasbordet.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Snack
Køkken: Dansk, Middelhavet
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 pakke dadler (gerne friske og evt. kernefri)
  • 1 pakke bacon
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skær bacon i halve skiver på ca. 10 cm. Pil stenene ud af dadlerne, hvis du ikke har købt stenfri dadler.
  • Rul herefter et stykke bacon rundt om hver dadel, og fastgør med tandstik.
  • Smid dem alle sammen på en bradepande med bagepapir.
  • Bages i ovnen i ca. 20 minutter indtil bacon er sprødt og har fået en flot farve. Der kan være lidt forskel på ovne så giv dem evt. lidt ekstra ved behov.
Opskriftsnoter
  • Brug gerne store friske dadler. De skal ofte have lidt længere (op til 25 minutter)
  • Bruger du de små lidt tørre dadler, så kan du nøjes med 15 minutter i ovnen. 
  • Brug evt. god røget bacon fra slagteren, og brug det i stedet. Det smager SÅ godt. Skiverne skal være så tynde som muligt.
  • Kom evt. en mandel ind i dadlen inden bacon. Det er super lækkert, hvis du er til mandler.
  • En lidt mindre "fed" udgave fås ved at bruge lidt seranoskinke (evt. smurt med lidt honning).
  • Dyp f.eks. i mayo/cremefraise (måske endda rørt med fynsk rygeost)

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du et godt råd, eller et spørgsmål så skriv den meget gerne i kommentarfeltet længere nede. Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner, hvis du synes om opskriften på dadler med bacon. Det betyder super meget. Du kan vedhæfte dit billede, hvis du har lyst – jeg elsker at se hvordan andre anretter, og lykkedes med opskrifterne…

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En enkelt lille tanke om “Dadler med bacon – perfekt til tapas (opskrift)