Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Er du på udkig efter en god opskrift på minirugbrød til madpakken? Så læs endelig videre. Opskriften tager udgangspunkt i min opskrift på hjemmelavede rugbrød. De lækre minirugbrød er geniale til børnenes madpakker, eller til din egen, hvis du mangler et lille mellemmåltid, som ikke er for usundt – dette til trods for at de små mini rugbrød er tilsat lækre hakkede chokoladestykker. Hvert minirugbrød har kun 18 kcal mere end, hvis det var helt alm. rugbrød. Det er genialt – og smager super godt.
Velbekomme
Minirugbrød med chokolade stykker
Ingredienser
- 1 portion rugbrødsdej (ca. 1 kg)
- 200 gram chokolade evt. færdige bagechokolade stykker (grove stykker)
- Evt. sesamkerner (til drys)
Fremgangsmåde
- Start med at røre din rugbrødsdej sammen som du plejer. Brug gerne min gode opskrift (direkte link).
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft, så den er klar til flere plader ad gangen.
- Hak chokoladen i grove stykker, eller brug færdigkøbte chokolade stykker til bagning, hvis du har det.
- Kom chokoladen i rugbrødsdejen. Rør det sammen i din køkkenmaskine i 30-60 sekunder stille og roligt.
- Kom dejen op i en sprøjtepose, og klip enden af. Lav så små rugbrød på bagepapiret med ca. 1 cm imellem dem. Du kan også bruge en ske til at forme dem med.
- Pensl med lidt vand, og drys med sesamkerner (kan undlades).
- Lad dem hæve i ca. 15-20 minutter under et stykke plastik.
- Bages i 15 minutter ved 220 graders varmluft. Lad dem afkøle på en bagerist.
Ernæringsfakta
Tip
- Frys evt. de lækre minirugbrød i op til 3-4 måneder. Så kan du let tage dem op og smide i madpakken direkte fra frost (hvis du smører madpakker om aftenen).
- Brug evt. en færdig melblanding til rugbrød, hvis du ikke vil ud i at lave det hele fra bunden.
Billeder
Kommentarer, spørgsmål og vurdering
Du er meget velkommen til at kommentere og stille spørgsmål nedenfor (hop derned). Jeg vil gøre mit bedste for at besvare dine spørgsmål. Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne i opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak.
- Test: Marcato Atlas 150 – en god solid pastamaskine - 1. marts 2021
- Hjemmelavet Pasta / Fettucine / Spaghetti - 25. februar 2021
- Kilder til mineraler og vitaminer i kosten (oversigt) - 11. februar 2021
- Test: OneOdio A10 Bluetooth høretelefoner med ANC - 7. februar 2021
- Gammeldags 90er pizza med tyk bund i bradepande (opskrift) - 3. februar 2021
- Det hoppende æg – et fint lille eksperiment - 31. januar 2021
- Test: Thule Velocompact 927/926 (cykelholder til 3-4 cykler) - 23. januar 2021
- Eftermontering af anhængertræk på Tesla Model S - 23. januar 2021
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Pingback: Hjemmelavet rugbrød - fantastisk smag (opskrift) | Livets små ting
Hvad består surdejen af?
Jeg læser det som en rest af selve dejen fra opskriften, men hvad så første gang jeg skal bage brødene.
Vand og rugmel og så den lille rest der ikke er kommet i dejen. Første gang skal den laves fra bunden. Det har jeg ikke prøvet. Men man kan få en lille klat hos de fleste bagere eller hvis du kender nogle der har en rug-surdej. Hvis du bor i nærheden må du gerne få lidt af mig 👍
Super fint opskrift og skønne billeder.
Bagte en portion i går. Børnene er vilde med dem. ❤️
Takker for endnu en god opskrift.
Kære Anna Sofie. Mange tak for de fine ord 🙂 Det er samme oplevelse som herhjemme. Vores børn er vilde med de små rugbrødshapsere, som passer perfekt i madkassen, og stiller den værste sult inden frokosten 😉
Rigtig god dag herfra.
Velbekomme 🙂
Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål. Rigtig god dag.