BørnBrød og bagværkDanskOpskriftSnacksTilbehør

Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift)

Introduktion

Er du på udkig efter en god opskrift på minirugbrød til madpakken? Så læs endelig videre. Opskriften tager udgangspunkt i min opskrift på hjemmelavede rugbrød. De lækre minirugbrød er geniale til børnenes madpakker, eller til din egen, hvis du mangler et lille mellemmåltid, som ikke er for usundt – dette til trods for at de små mini rugbrød er tilsat lækre hakkede chokoladestykker. Hvert minirugbrød har kun 18 kcal mere end, hvis det var helt alm. rugbrød. Det er genialt – og smager super godt.

Velbekomme

 

minirugbrød med chokolade chokoladestykker stykker opskrift på hjemmelavede rugbrødshapsere madkasserugbrød madpakkerugbrød til madkassen madpakken opskrift

Minirugbrød med chokolade stykker

Lav dine egne lækre minirugbrød med chokolade stykker. Standardportionen giver ca. 60 minirugbrød, men du kan jo selv vælge størrelsen. Det fylder ca. 4 bradepander. Du skal bruge en portion rugbrødsdej (link til min rugbrødsopskrift).
4.60 fra 10 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 60 stk
Kalorier: 108kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 portion rugbrødsdej (ca. 1 kg)
  • 200 gram chokolade evt. færdige bagechokolade stykker (grove stykker)
  • Evt. sesamkerner (til drys)
Fremgangsmåde
  • Start med at røre din rugbrødsdej sammen som du plejer. Brug gerne min gode opskrift (direkte link).
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft, så den er klar til flere plader ad gangen.
  • Hak chokoladen i grove stykker, eller brug færdigkøbte chokolade stykker til bagning, hvis du har det.
  • Kom chokoladen i rugbrødsdejen. Rør det sammen i din køkkenmaskine i 30-60 sekunder stille og roligt.
  • Kom dejen op i en sprøjtepose, og klip enden af. Lav så små rugbrød på bagepapiret med ca. 1 cm imellem dem. Du kan også bruge en ske til at forme dem med.
  • Pensl med lidt vand, og drys med sesamkerner (kan undlades).
  • Lad dem hæve i ca. 15-20 minutter under et stykke plastik.
  • Bages i 15 minutter ved 220 graders varmluft. Lad dem afkøle på en bagerist.
Ernæringsfakta
Kalorier: 108kcal

følg mig på instagram

 

Tip

  • Frys evt. de lækre minirugbrød i op til 3-4 måneder. Så kan du let tage dem op og smide i madpakken direkte fra frost (hvis du smører madpakker om aftenen).
  • Brug evt. en færdig melblanding til rugbrød, hvis du ikke vil ud i at lave det hele fra bunden.

 

Billeder

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere og stille spørgsmål nedenfor (hop derned). Jeg vil gøre mit bedste for at besvare dine spørgsmål. Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne i opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak.

Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
4 år siden

[…] Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift) Hjemmelavede rugbrødschips (opskrift) […]

Janus
Janus
4 år siden

Hvad består surdejen af?

Jeg læser det som en rest af selve dejen fra opskriften, men hvad så første gang jeg skal bage brødene.

Anna Sofie
Anna Sofie
5 år siden

Super fint opskrift og skønne billeder.
Bagte en portion i går. Børnene er vilde med dem. ❤️

Takker for endnu en god opskrift.

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x