Old Cuban – cocktail med champagne på toppen (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Old Cuban er uden sammenligning en af de lækreste cocktails. Den smager fantastisk godt, og trods rom, er den ikke “sprittet”. Den har en super god balance mellem de forskellige smage (sødme og bitterhed) – champagnen fuldender dette. Den kaldes Mohito’ens lillebror…
Du kan jo starte med at nyde et par glas champagne og bruge resten af champagnen til denne her cocktail. Start med at fylde dit cocktailgals op med is, så det er perfekt afkølet når du har shaket din cocktail.

Old Cuban (Cocktail)
Ingredienser
- 35 ml mørk rom
- 25 ml friskpresset limesaft
- 20 ml Sukkersirup (50% sukker og 50% vand som koges op til sukkeren af opløst og afkøles)
- 5 mynteblade
- 2 låg Angostura (Angostura er en bitter - brug evt. en anden ca. 1 tsk)
- Champagne/mousserende vin (Prosecco kan også bruges)
Udstyr
- Shaker
Fremgangsmåde
- Kom alle tingene (bortset fra champagne) i din shaker med rigeligt isterninger.
- Shakes godt og grundigt og dobbeltstraines (igennem en strainer og en lille sigte, så de smadrede mynteblade ikke kommer med) i det afkølede cocktailglas.
- Tilsidst toppes op med champagne - prøv dig frem hvor meget du ønsker :o) Ca. 3 cl.
- Pyntes af med et mynteblad eller en top mynteblade.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Hvad synes du?
Du må meget gerne smide en kommentar eller et spørgsmål i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også smide et billede op, hvis du har lyst til at dele dit mesterværk.
Rigtig god fornøjelse med den lækre “Old Cuban”…
- Negroni aka. Aperol Spritz for Men – drinks/cocktail (opskrift) - 19. juni 2022
- Koldhævede ciabattaboller / burgerboller (opskrift) - 18. februar 2022
- Kylling i kylling af Peter Frisk (opskrift) - 10. december 2021
- Tartar med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerrødder (opskrift) - 22. september 2021
- Græskarsuppe – cremet og velsmagende (opskrift) - 10. september 2021
- Laksefragilité med 2 slags laks (opskrift) - 15. august 2021
- Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift) - 19. juni 2021
- Foie Gras “ispind” (opskrift) - 24. april 2021
Min nye yndlingsdrink. Jeg har klart været på Mohito, men den er er lige tanden bedre…. Nu gemt som bogmærke, så jeg let kan finde den igen. Fedt
Hej Per. Samme her 😉
Tak for den fine anmeldelse 💪👍🙌
Du er selvfølgelig velkommen til at uploade billeder af din Old Cuban her…
Rigtig god fornøjelse.
Lars 🍀