Risalamande – nem og super velsmagende (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Denne opskrift på Risalamande fandt jeg for mange, mange år siden på nettet. Siden har jeg med forhøjelse og succes benyttet mig af den. Fordelen ved opskriften er, at du ikke skal stå og røre i risengrøden under hele kogetiden og være bange for at den brænder på. Denne opskrift skal du blot bringe det i kog og så ellers bruge energien på resten af julemiddagen.
Den bedste Risalamande ever
Ingredienser
- 140 gram grødris (god kvalitet)
- 1 liter sødmælk
- 1 vaniliestang (gerne en god tyk en af slagsen)
- 65 gram sukker
- 1 knsp salt
- 75 gram hakkede mandler
- 4 dl piskefløde
Udstyr
- Gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen til 200 grader (alm. varme).
- Skyl risene i koldt vand og bring dem i kog i mælken i en tykbundet gryde. Du skal røre rundt indtil det småkoger. Sluk så.
- Flæk vaniliestangen og skrab alle kornene ud. Kom Vaniliekorn og vaniliestangen ned i gryden sammen med sukker og salt.
- Sæt låg på gryden og kom den ind i den varme ovn i 30 minutter.
- Efter 30 minutter er den færdig - den vil stadig være noget tyndtflydende, når du tager den ud, men bare rolig, når den er helt køleskabskold så får den en perfekt konsistens. Inden du køler det ned så fisk vaniliestangen op.
- Hak mandlerne groft (pas på med at hakke for fint - for så bliver det grynet når det blandes med fløden).
- Pisk fløden til den har en konsistens som tyk ymer. Start med at vende halvdelen af fløden sammen med den kolde risengrød. Tilsæt så mandlerne og vend det rundt. Tilsæt så resten af fløden og vend det forsigtigt rundt.
- Stilles på køl til den skal spises og serveres med en lækker kirsebærsauce.
Opskriftsnoter
HO..HO...HO - Glædelig Jul! 🎅🏻🤶🏻🎄
Ernæringsfakta
Kommentarer eller spørgsmål?
Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål, eller komme med forslag til min risalamande opskrift i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også uploade et billede af det endelige resultat.
God fornøjelse.
Andre juleopskrifter
Brunkartofler / brunede kartofler
Andebryst sous vide
Honningkager – bedre end bagerens
Lækre flødekarameller
Hjemmelavede æbleskiver
Du kan se alle juleopskrifter i vores “jule-oversigt” (direkte link).
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Hej Peter
Det ser jo supernemt ud..
Sætter du grøden direkte fra ovnen til køleskabet?
Pft
AnneG
Sorry Lars, det var bare lige i farten at ham Peter Frisk blandede sig 😉
Hej Anne
Det plejer jeg at gøre, da jeg har et ekstra køleskab – men eller kan du lade den køle ned først på bordet, for ikke at bruge for meget energi 🙂
Mvh Lars
Glædelig jul ❤️
KH Lars 🍀