Saltbagt Knoldselleri (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Saltbagt knoldselleri er en super lækker måde at tilberede selleri på. Knoldsellerien bliver lækker mør og saftigt, og du kommer til at smage en selleri, som du aldrig har prøvet før. Den bliver meget mere intens i smagen og samtidig mild. Den kan bruges som tilbehør til en hovedret, eller du kan bruge den som selvstændig frokost med brød til.
Saltbagt Knoldselleri
Ingredienser
- 1 hel knoldselleri
- 1 kg groft salt
Fremgangsmåde
- Skyl knoldselleri grundigt med en grov svamp
- Læg knoldsellerien i et fad og pres salt på (et lille tip er enten at tilføje lidt vand eller æggehvide til salten så det er lidt nemmere at få til at side fast)
- Så skal den bare ind i ovnen i 2-3 timer ved 150 grader
- Når den er færdig, lader du den køle i 15-20 minutter, og så fjerner du alt salt og skærer det yderste lag af knoldsellerien.
Opskriftsnoter
- Skære den i store tern og evt. glasere dem i smør.
- Lav det hele til en grov sellerimos med en stavblender (jeg kan godt li´at tilføje lidt brunet smør til mosen)
- Selleritern serveres med smør og karameliserede løg (der er en fin opskrift på meyers.dk).
Ernæringsfakta
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er velkommen til at spørge eller kommentere på opskriften (hop til kommentarfeltet). Du må også MEGET gerne vedhæfte et billede af din egen saltindbagte knoldselleri sammen med din kommentar nedenfor. Jeg elsker at se billeder. Jeg håber du vil give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det 5 små stjerner over billedet. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google etc.
Velbekomme 🙂
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Kan man lave saltbagningen dagen før, og så skære den i tern/både og stege på dagen?
Hvis ja, skal man da tage den ud af skorpen før man stiller den i køleskabet?
Hej Flemming,
Du kan lave saltbagningen i forvejen, og så skære små tern og smide koldt i en salat eller lignende. Jeg har ikke prøvet at varme den igen, men det burde du godt kunne f.eks. i tern dagene efter bagningen. Jeg ville lade tage den ud af salt-indpakningen, da du risikere den suger for meget salt – og trækker væsken ud af sellerien, hvis du lader den være i salt-pakken 🙂
Giv gerne en melding om hvordan det gik.
God dag
mvh Lars
Hej Flemming
Ledte efter svar på dit spørgsmål – lykkedes det dig, at lave det dagen inden og så stege dagen efter?
Mvh Anja
Det smager SÅ godt. Vi laver det hvert efterår.