Lyd og BilledeTests

Test: Valco VMK25 bluetooth hovedtelefoner med ANC og HIFI lyd

Introduktion

Valco VMK25, fra det finske hifi-nørde-firma Valco, er efterfølgeren til deres populære VMK20. Den tager udviklingen et skridt videre med et fint design, magnetiske stofomslag, forbedret lydkvalitet, ANC hybrid chipset og en særpræget, men ønsket “ambience” funktion, som Valco selv synes er skør, da man går lidt på kompromis med lyden – men hvis kunderne efterspørger det, så gør man det.

Valco henvender sig til kræsne lydentusiaster med deres udvalg af hovedtelefoner og højttalere i mellemklassen og high-end.  Udover at levere en enestående reparationservice, der overskrider garantibegrænsninger, planter de et træ for hver købt produkt og viser deres engagement i bæredygtighed, etik og gennemsigtighed.

Valco har de fleste hørt om online via reklamer på SoMe (Facebook, Instagram etc). I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan Valco VMK25 klarer sig… og det er ganske udmærket.

Valco vmk25
Fra Valco.io hjemmesiden

Specifikationer:

 • Bluetooth: Bluetooth: 5.1 APTX HD, SBC og AAC.Analog-folk kan også bruge hovedtelefonerne med det medfølgende 3,5 mm aux-kabel.
 • Chipsæt: Qualcomm QCC3034 med brugerdefineret DSP-opsætning
 • ANC: Aktiv hybrid støjdæmpning
 • Forstærker: Klasse AB
 • Nye 45 mm komposit-drivere
 • Ekstremt jævn frekvensgang mellem 20-20000Hz
 • Meget lave forvrængningsværdier
 • 32 Ohm
 • Vægt: ca. 300 gram
 • Batteri: 1050 mAh
 • Opladningstid: 2-3 timer, USB-C-stik
 • Batteritid: op til 50 timers lytning med ANC slået til, 45 timer ved telefonopkald
 • Understøttelse af Siri og Google Home
 • Håndfri telefonopkald med CVC8-støjreduktion

 

Indhold i kassen
 • 1 sæt Valco VMK25 hovedtelefoner
 • Opbevaringsboks/etui
 • USB stik (USB-A -> USB-C)
 • 3,5mm stereo kabel
 • Adapter til fly (den med de 2 ben)

 

Parring

Når man får nyt udstyr, så skal det bare fungere fra start. Der bør ikke være behov for at skulle læse lange manualer etc, og det skal man selvfølgelig heller ikke her. Du åbner bare bluetooth indstillinger, og trykker på Valco VMK25, hvorefter de er parret og klar. Sådan

Mht. Manualen (hop til manualen), så synes jeg du for sjov skyld skal åbne den og lige skimme de første sider. Det er ret sjovt, som Valco tager lidt gas med de altid meget “overforsigtige” anbefalinger (nok til de amerikanske marked).

 

Design og kvalitet

Valco VMK25 minder lidt om Bose’s quietcomfort serie. Valco VMK25 sidder super godt på hovedet. Ørekoppen og bøjlen har en lækker blød skumbelægning i noget kunstlæder. Det bliver lidt mere blødt når du har brugt dem nogle uger, og det gør dem endnu mere komfortable.

Du kan se på billederne længere nede (hop derned), hvordan de ser ud. I VMK25 har Valco flyttet LED lysene, så de nu sidder inde i koppen. Det giver MEGA god mening. Der er jo ingen grund til at andre kan se dine hørebøffer lyse, og når du selv skal bruge lysene til noget, så er det jo netop når du ikke har dem på. Godt tænkt.

En anden lidt sjov ting er at Valco har lagt 3D-print-skabelon ud, så du selv kan printe ekstra tilbehør. Blueprints til 3D printere kan frit hentes på hjemmesiden. Det er da meget fedt.

Byggekvaliteten af de enkelte komponenter er super. Fra den justerbare hovedbøjle til ørekop-hængslerne, der er lavet af robust metal, så er der tænkt over hver eneste detalje.

 

fra Valco VMK25 manualen

Betjening / overblik

Herover ser du en tegning af de enkelte knapper og indgang/mikrofoner.

 • Nr 1: Lydstyrke op / Afspil næste nummer: Tryk for at skrue op, og hold inde for at hoppe til næste nummer
 • Nr 2: Play / Pause el. Besvare / Afslutte opkald: Tryk én gang på MFB knappen
 • Nr 2: Aktiver Siri / Google Assistent: Dobbelt klik på MFB knappen
 • Nr 3: Lydstyrke ned / Afspil forrige nummer: Tryk for at skrue ned, og hold inde for forrige nummer.
 • Nr 4: 3,5mm hovedtelefonindgang
 • Nr 5: Mikrofon
 • Nr 6: Aktiv støjreduktion (ANC) / Ambience: Tryk én gang for at aktivere ANC, igen for ambience og en mere for at slå ANC helt fra.
 • Nr 7: Type-C USB stik til opladning.

 

Følg gerne på Instagram

 

Batteritid

Hvis vi skal tro Valco, så burde det 1.050 mAh store batteri i VMK25 kunne holde imponerende 50 timers brugstid, når ANC er aktiveret, og 45 timer under snak i telefonen. Opladningen tager cirka 2-3 timer. Under mine test brugte jeg VMK25 i flere dage intensivt før sættet begyndte at komme med batteriadvarsler. Det var med rent intenst brug. I praksis, så har du rigelig strøm til nærmest alle tænkelige situationer, så ikke noget jeg ville bekymre mig om overhovedet !

 

Støjreduktion

Efterhånden laver de fleste producenter høretelefoner med active noise cancellation (ANC) – men der er stor forskel på hvordan det fungerer. Valco VMK25 har en virkelig imponerende ANC, og den er umiddelbart på højde med den fra BOSE’s Quiet Comfort serie. Den fungerer rigtig godt også ved de mere dybe frekvenser som opvaskemaskine, motorbrummen etc. Rigtig godt.

 

Telefonopkald

Holdet bag Valco VMK25 har nu implementeret at man kan benytte høretelefonerne når man skal tale i telefon – selvfølgelig synes jeg faktisk man skal sige. Det fungerer fornuftigt og det er let at besvare/afslutte opkald med et tryk på MFB knappen. Som jeg har skrevet ved andre høretelefoner med ANC, så er det mega fedt at foretage opkald på denne måde, da den du ringer til står klart frem, da al baggrundsstøj filtreres fra.

Jeg har testet det, hvor jeg har holdt telefonkonsultationer en hel dag, og det spiller bare.

 

Musik

Det allervigtigste når det handler om høretelefoner er selvfølgelig lydkvaliteten. Valco VMK25 er et sæt hovedtelefoner med fantastisk lyd med masser af detaljer. Jeg har testet dem med alt fra klassisk, rap, r&b over hård rock til Bohemian Rhapsody.

I det dybe bas-område (med ANC tændt), der ligger bassen fint og stramt. Nogle vil gerne have kraftig bas, og andre ikke. Valco har valgt at ligge sig i den knap så dunke-dunke-agtige ende. Det er bestemt ikke dårligt – stortrommen er stadig tung nok til de fleste musikstykker, og selvom nogle foretrækker den hårde, kraftige bas er det ikke her fokuset er for disse hovedtelefoner.

Mellemtoneområdet er godt afstemt med en varm respons i det lave mellemområde og tilstrækkeligt med høje mellemtonefrekvenser, så ting som vokaler og guitarer nemt kan skære igennem en blanding. Igen er frekvensresponsen relativt flad, men lyden i hovedtelefonerne fyldig og afbalanceret.

Samlet set er disse nogle af de bedre trådløse hovedtelefoner derude. Stereo-separationen er super, og de forskellige instrumenter står veldefinerede.

 

Dagligt brug

Jeg har brugt Valco VMK25 gennem længere tid nu. Efter en længere intensiv test periode, så blev de mere brugt som hverdags høretelefoner, hvor de kom på når jeg skulle støvsuge, gå en tur, køre med tog, flytur etc. Og jeg må bare sige at batteritiden er imponerende. Der er virkelig langt imellem jeg skal lade dem op, hvilket er fedt.

De kobler selvfølgelig bare på telefonen/ipad, når jeg tænder dem. Ikke så meget bøvl. Du kan ikke have dem koblet på 2 enheder samtidigt (altså f.eks. Computer og telefon).

Jeg har dem nærmest altid bare liggende på skrivebordet, så jeg let kan hive dem på, og i løbet af få sekunder, så er det koblet på telefonen, og den fineste lyd kommer ud. En sjov detalje er at når du skrifter mellem Noise Cancellation ON / Transparency mode / ANC OFF, så er det med en luftig finsk mandestemmer der fortæller dig, hvilken indstilling du har valgt. Ligegyldigt – ja måske, men alligevel behageligt istedet for de klassiske halv-kinesiske AI stemmer man hører hos mange konkurrenter.

Du kan også benytte hovedtelefonerne med et klassisk 3.5mm minijack. Det fungerer fint, men jeg har ikke brugt det andet end i starten af test perioden, da det er det trådløse setup, der giver mening hos mig.

 

Pris

Her hvor testen skriver koster Valco VMK25 ca. 1.500 kroner (199 Euro), og der er fri fragt. Du har direkte support pr mail, og de giver gode og hurtige svar hvis du har spørgsmål. Du skriver direkte til chefen deroppe, som er ham der står bag.

Prisen er i min verden RIGTIG god, da du får et headset som virkelig gør det godt. Ikke helt på højde med Dali IO-6, men meget deropad – og ANC er bedre. Det betyder at du faktisk får et super headset til det halve af hvad Dali’s koster. I forhold til Bose QC45, som nok er den direkte konkurrent, så får du et sæt headphones, som er på samme niveau men dog 20-25% billigere. Det er så op til dig om du synes du vil ofre det ekstra for en “kendt” producent.

 

Billeder

 

Video

Hvis du kan tysk, så er der også en tysk nørd, der er vild med dem 🙂

Dokumenter

Jeg vil anbefale dig at læse lidt i denne. Det er ret sjovt 🙂 både illustrationerne og teksten under de enkelte sprog (Den tyske del af manualen, står i indholdsfortegnelsen som “Lederhosen”.

Valco VMK25 manual (dansk, engelsk m.m)

 

Spørgsmål til Valco VMK25?

Du er som altid velkommen til at skrive herunder, hvis du har spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan. Men ellers kontakt Valco direkte på hjemmesiden. De svarer hurtigt, og er dem der ved allermest om deres produkt :-).

 

Inspiration

Hvis du er nået hertil, så er det fordi du går meget op i god lyd, men samtidig er glad for letheden i at de skal være trådløse, og som prikken over i’et have ANC. Derfor bør du også tjekke følgende high-end høretelefoner ud…

Test: Dali IO-6 bluetooth høretelefoner – Imponerende!
Test: Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd
Test: Sony WH-1000XM4 – fremragende trådløs lyd med ANC

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal som altid nævnes at Valco VMK25 hovedtelefonerne er stillet til rådighed af Valco. Valco har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Jeg tjener ikke noget på evt. køb du foretager. Så ingen reklamelinks.

 

Konklusion

Valco VMK25 høretelefoner med ANC
 • Design / Byggekvalitet
 • Active Noise Cancelling
 • Lydkvalitet
 • Daglig brug
 • Pris
4.7

Konklusion

Valco VMK25 er nok rimelig ukendt hos mange, men det gør dem ikke mindre gode. Valco VMK25 er virkelig fint afbalanceret i lyden.  God Active Noise Cancellation og så en super batteritid. Så hvis du er til donke-donke overtydelige bas, så skal du finde et andet sæt. Er det lige så gode som referencemodellen Dali IO-6 – ikke helt, men ANC er bedre end Dali’s.

Valco VMK25 er et sæt høretelefoner lavet af HIFI-nørder, og fintunet til deres præferencer. Jeg er vild med idéen og netop når lydenbalancen er ramt så godt som den er, så har de klart min anbefaling.

Gode ting

 • Afbalanceret lyd
 • Skarp, lækker bas
 • ANC virkelig god
 • Mulighed for både Bluetooth og kablet tilslutning inkl. ANC
 • Komfortabel pasform og god håndværk
 • Batteritid
 • Pris

Dårlige ting

 • ikke så meget…
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x