Tiramisu – når den skal være perfekt (opskrift)

Introduktion

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert bestående af ladyfinger blødt op i blandt andet espresso. Mange har en holdning til Tiramisu, og mange elsker det – men der er også mange som synes det smager underligt og er noget sjasket noget. Jeg tror desværre at mange har den holdning, da man ikke selv har prøvet at lave det, og kun har fået det serveret, hvor det har stået i for lang tid, og det hele er blevet lidt for sjasket.

Her er en super opskrift, som jeg synes du skal prøve – både som Tiramisu-elsker, men også, hvis du har mod på at forsøge igen, hvis du er en af dem der tidligere har mistet lysten grundet uheldige serveringer.

 

tiramisu opskrift på sådan laver man lave din egen min italiensk teramisu

Tiramisu - præcis som jeg elsker den

Her er min fine opskrift på Tiramisu. Den er super velsmagende, og ikke så "vandet", som nogle opskrifter ofte bliver. Du vil klart elske den. Rækker til ca. 3-4 personer. Velbekomme
4.61 fra 46 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Hviletid: 3 timer
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 personer
Kalorier: 528kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æggehvider
  • 4 spsk flormelis
  • 1 dl piskefløde
  • 175 gram Mascarpone
  • 20 Ladyfingers (hele)
  • 1 dl Marsala (Sherry el. Brandy - kan halveres, hvis du er til en mild udgave)
  • 2 stk dobbelt espresso (ca. 60 ml pr. kop)
  • 2 spsk kakaopulver til pynt (god kvalitet - f.eks. Valrhona)
Udstyr
  • Lille fad på ca. 20x20cm
Fremgangsmåde
  • Pisk sukker og korn fra vaniljestang sammen med æggeblommerne til en æggesnaps.
  • Pisk æggehviden kort (10-15 sekunder) til den samler sig og tilføj flormelis og pisk den kraftigt til en stiv skum / luftig masse (marengs).
  • Pisk fløden til en let flødeskum.
  • Æggesnapsen piskes nu sammen med mascarponen.
  • vender du marengsen i og herefter vender du fløden i.
  • Halvdelen af ladyfingers fordeles i et fad, dryp med en blanding af Marsala/espresso og dæk med halvdelen af cremen.
  • Så laver du endnu et lag med ladyfingers og dryp igen med Marsala/espresso blandingen.
  • Dæk det hel med resten af cremen.
  • Stil den på køl i et par timer.
  • Lige inden servering drysser du med den gode kakaopulver.
  • Anret på tallerkner, eller server hele fadet.
  • Buon Appetito!
Opskriftsnoter
Hvis du ønsker en tiramisu, der er "meget" våd, så kan du øge mængden af Espresso/Marsala.
Et tip fra Ove Simonsen - en opmærksom læser omkring at undgå at ladyfingers bliver for våde:
"...Det gælder om ikke at gennemvæde sine Savoiardi kiks med for meget kaffe/espresso, de skal kun lige være opblødt halvvejs – det tager 3-4 sek. Hvis man overholder det, vil desserten holde sig fast og lækker i ca. 2 døgn."
Ernæringsfakta
Antal: 0.25portion | Kalorier: 528kcal | Kulhydrater: 45g | Protein: 9g | Fedt: 35g | Mættet fedt: 18g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 4g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 105mg | Kalium: 73mg | Fibre: 1g | Sukker: 28g | A vitamin: 7IU | Calcium (kalk): 3mg | Jern: 4mg

følg mig på instagram

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må meget gerne smide en kommentar eller et spørgsmål i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også smide et billede op, hvis du har lyst til at dele dit mesterværk.

Rigtig god fornøjelse med den lækre “Tiramisu”…

 

 

Om Peter Frisk

Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til "DM i Toast 2017". Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet "MrFreshfood".

Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.

Se alle indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




10 tanker om “Tiramisu – når den skal være perfekt (opskrift)

  • 29. januar 2021 kl. 15:20
    Permalink

    Jeg tror lige jeg skulle have tjekket hvor meget marsala der kommer i normalt. For hele min familie kaldte tiramisuen for sprittet. Så næste gang kommer jeg lige halvdelen i hvis ikke mindre. Ellers er det en virkelig lækker opskrift!! Nok ikke så familie venlig.
    Men jeg bruger stadig denne opskrift næste gang!! Jeg ville også anbefale at lave lidt ekstra kaffe! 😄

    Besvar
    • 30. januar 2021 kl. 10:42
      Permalink

      Hej Emma. Tak for de fine ord 🙂 Det er selvfølgelig smag og behag. Jeg synes bestemt ikke man skal reducere Marsala’en, men nogle er måske mere til en mildere udgave. Så kan man selvfølgelig enten halvere eller helt undlade.

      Rigtig god fornøjelse og tak fordi du giver en tilbagemelding. Jeg har tilføjet i opskriften at man kan “halvere” Marsala, hvis man vil have den lidt mildere udgave af Tiramisu.

      God weekend.
      /Lars

      Besvar
  • 4. januar 2021 kl. 16:57
    Permalink

    Hej Lars, tak for en lækker tiramisu opskrift, som var perfekt til nytårsaften. Håber du har mod på lidt feedback:) Stødte undervejs på et par punkter i opskriften jeg gerne ville have haft uddybet, som jeg tænker også kan være en hjælp til andre der engang giver sig i kast med den:
    1) angivelse af ca. størrelse på fadet anvendt- det er rart at man på forhånd ved om man har noget der passer eller skal skaffe det. Jeg anvendte et på 20 x 20 cm og det passede perfekt med 2 lag (men har før stået i en situation hvor kagen flød ud, da fadet var for stort)
    2) Billeder alternativt en ca. tidsangivelse eller uddybende beskrivelse kunne være en hjælp når udtryk som “piskes let” og “luftig masse” bruges – jeg var i hvert fald lidt i tvivl om hvilken konsistens fløden og æggehviderne skulle piskes til (men måske er jeg bare bage rookie;))
    Resultatet blev heldigvis godt, så håber du kan bruge kommentarerne 😛 Godt nytår!!

    Besvar
    • 4. januar 2021 kl. 17:24
      Permalink

      Hej Ditte,
      Tusind tak for de fine ord – og ikke mindst de små forslag. Nogle ting er nok bare blevet “hverdags” udtryk hos mig / Peter, hvor de hos andre kan være sværere at forholde sig til. Mht. fadstørrelse, så er det super det lykkedes at ramme spot on.

      Jeg skal nok få opdateret beskrivelsen snarest muligt.
      Rigtig godt nytår herfra.
      /L 🙏🍀

      Besvar
  • 27. september 2020 kl. 15:05
    Permalink

    Kan man lave det uden marsala

    Besvar
    • 27. september 2020 kl. 16:21
      Permalink

      Hej Isabella.
      Det kan du godt. Du mister selvfølgelig noget af smagen. KH Lars 🍀

      Besvar
  • 9. april 2020 kl. 11:06
    Permalink

    Som du skriver er Tiramisu lidt noget man enten elsker rigtig meget eller ikke bryder sig om. Kombinationen af mascarpone og den søde Marsala giver en smag, som er ret speciel.
    Den der “slaskede” fornemmelse kan jeg kun nikke genkendende til. Det gælder om ikke at gennemvæde sine Savoiardi kiks med for meget kaffe/espresso, de skal kun lige være opblødt halvvejs – det tager 3-4 sek. Hvis man overholder det, vil desserten holde sig fast og lækker i ca. 2 døgn.

    Besvar
    • 13. april 2020 kl. 21:38
      Permalink

      Hej Ove,
      Tusind tak for det fine tip. Det får jeg lige inkorporeret i teksten inden længe 🙂 Rigtig god aften

      Besvar
  • 17. januar 2020 kl. 07:48
    Permalink

    Den er virkelig lækker. Jeg er stor fan af at den ikke er for “våd”. Du får 5 store stjerner herfra. Den kan kun anbefales alle andre Tiramisu elskere. Hyg jer hos drkoch.dk 💟

    Besvar
  • 12. januar 2020 kl. 07:32
    Permalink

    I er selvfølgelig meget velkomne til at smide en kommentar, hvis har gode tips og forslag, og I må også meget gerne vedhæfte jeres billede ❤️
    KH Lars 🍀

    Besvar