Tiramisu – når den skal være perfekt (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert bestående af ladyfinger blødt op i blandt andet espresso. Mange har en holdning til Tiramisu, og mange elsker det – men der er også mange som synes det smager underligt og er noget sjasket noget. Jeg tror desværre at mange har den holdning, da man ikke selv har prøvet at lave det, og kun har fået det serveret, hvor det har stået i for lang tid, og det hele er blevet lidt for sjasket.
Her er en super opskrift, som jeg synes du skal prøve – både som Tiramisu-elsker, men også, hvis du har mod på at forsøge igen, hvis du er en af dem der tidligere har mistet lysten grundet uheldige serveringer.
Tiramisu - præcis som jeg elsker den
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 1 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 2 æggehvider
- 4 spsk flormelis
- 1 dl piskefløde
- 175 gram Mascarpone
- 20 Ladyfingers (hele)
- 1 dl Marsala (Sherry el. Brandy)
- 2 stk dobbelt espresso (ca. 60 ml pr. kop)
- 2 spsk kakaopulver til pynt (god kvalitet - f.eks. Valrhona)
Udstyr
- Lille fad på ca. 20x20cm
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og korn fra vaniljestang sammen med æggeblommerne til en æggesnaps.
- Pisk æggehviden kort (10-15 sekunder) til den samler sig og tilføj flormelis og pisk den kraftigt til en stiv skum / luftig masse (marengs).
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Æggesnapsen piskes nu sammen med mascarponen.
- Så vender du marengsen i og herefter vender du fløden i.
- Halvdelen af ladyfingers fordeles i et fad, dryp med en blanding af Marsala/espresso og dæk med halvdelen af cremen.
- Så laver du endnu et lag med ladyfingers og dryp igen med Marsala/espresso blandingen.
- Dæk det hel med resten af cremen.
- Stil den på køl i et par timer.
- Lige inden servering drysser du med den gode kakaopulver.
- Anret på tallerkner, eller server hele fadet.
- Buon Appetito!
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Hvad synes du om opskriften?
Du må meget gerne smide en kommentar eller et spørgsmål i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også smide et billede op, hvis du har lyst til at dele dit mesterværk.
Rigtig god fornøjelse med den lækre “Tiramisu”…
- Grillet toast med beouf onglet, ramsløgskapers og blåskimmel (opskrift) - 9. december 2020
- Saltbagt Knoldselleri (opskrift) - 5. november 2020
- Mango Chutney (opskrift) - 30. oktober 2020
- Flæskesteg på Italiensk – Porchetta (opskrift) - 6. august 2020
- Pasta med Kantareller á la Creme - 28. juli 2020
- White Lady – frisk og lækker cocktail - 18. juli 2020
- Spicy Indisk kanel-karry lammegryde (opskrift) - 11. juni 2020
- Müsli med lækre nødder (opskrift) - 16. april 2020
Hej Lars, tak for en lækker tiramisu opskrift, som var perfekt til nytårsaften. Håber du har mod på lidt feedback:) Stødte undervejs på et par punkter i opskriften jeg gerne ville have haft uddybet, som jeg tænker også kan være en hjælp til andre der engang giver sig i kast med den:
1) angivelse af ca. størrelse på fadet anvendt- det er rart at man på forhånd ved om man har noget der passer eller skal skaffe det. Jeg anvendte et på 20 x 20 cm og det passede perfekt med 2 lag (men har før stået i en situation hvor kagen flød ud, da fadet var for stort)
2) Billeder alternativt en ca. tidsangivelse eller uddybende beskrivelse kunne være en hjælp når udtryk som “piskes let” og “luftig masse” bruges – jeg var i hvert fald lidt i tvivl om hvilken konsistens fløden og æggehviderne skulle piskes til (men måske er jeg bare bage rookie;))
Resultatet blev heldigvis godt, så håber du kan bruge kommentarerne 😛 Godt nytår!!
Hej Ditte,
Tusind tak for de fine ord – og ikke mindst de små forslag. Nogle ting er nok bare blevet “hverdags” udtryk hos mig / Peter, hvor de hos andre kan være sværere at forholde sig til. Mht. fadstørrelse, så er det super det lykkedes at ramme spot on.
Jeg skal nok få opdateret beskrivelsen snarest muligt.
Rigtig godt nytår herfra.
/L 🙏🍀
Kan man lave det uden marsala
Hej Isabella.
Det kan du godt. Du mister selvfølgelig noget af smagen. KH Lars 🍀
Som du skriver er Tiramisu lidt noget man enten elsker rigtig meget eller ikke bryder sig om. Kombinationen af mascarpone og den søde Marsala giver en smag, som er ret speciel.
Den der “slaskede” fornemmelse kan jeg kun nikke genkendende til. Det gælder om ikke at gennemvæde sine Savoiardi kiks med for meget kaffe/espresso, de skal kun lige være opblødt halvvejs – det tager 3-4 sek. Hvis man overholder det, vil desserten holde sig fast og lækker i ca. 2 døgn.
Hej Ove,
Tusind tak for det fine tip. Det får jeg lige inkorporeret i teksten inden længe 🙂 Rigtig god aften
Den er virkelig lækker. Jeg er stor fan af at den ikke er for “våd”. Du får 5 store stjerner herfra. Den kan kun anbefales alle andre Tiramisu elskere. Hyg jer hos drkoch.dk 💟
I er selvfølgelig meget velkomne til at smide en kommentar, hvis har gode tips og forslag, og I må også meget gerne vedhæfte jeres billede ❤️
KH Lars 🍀