Cremelinser – de lækreste mørdejskager (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Hej allesammen!
I dag skal vi kaste os ud i at lave nogle dejlige cremelinser i mørdej. Dette er små delikate kager, der kombinerer det bedste af to verdener: en sprød mørdej og en blød creme i midten.
Det er ganske simpelt at lave dem, og de er perfekte til en hverdagshygge med en kop kaffe eller te. De er et sikkert hit hos både børn og voksne, og det er svært ikke at tage mere end ét stykke.
Lad os få samlet de nødvendige ingredienser og komme i gang med at bage. God fornøjelse!
Opskriften
Cremelinser (Linser med creme)
Ingredienser
- 200 gram smør (koldt fra køleskabet)
- 100 gram flormelis
- 300 gram hvedemel (gerne kølet)
- 1 æg (L)
Kagecreme
- 1 brev kagecreme (eller hjemmelavet kagecreme)
Udstyr
- Muffinform (gerne silikone med 12 huller)
Fremgangsmåde
Mørdejen
- Skær smør i grove tern. Kom alle ingredienserne op i en skål. og saml det med en gaffel/ske. Brug fingrene til at masse/smuldre smørret ud til en jævn dej-masse.
- Ælt så dejen hurtigt igennem på dit køkkenbord (med lidt mel drysset på). Lav en lille bold, og smid den på køl i skålen i ca 30 min. Den skal helst være lidt kold og hård.
Kagecreme
- Lav en portion kagecreme (se opskrift på kagecreme). Skal det endnu stærkere, så lav sådan et brev med købe-kagecreme.
Samling og Bagning af cremelinser
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Del din mørdej i 2, og rul dejen ud på lidt mel til en tykkelse på ca. 4mm. Udstik bundene, så de er lidt større end diameteren på din muffin form, så du får lidt dej op af kanten (ca. 1. cm).
- Fyld lidt kagecreme ned i hvert hul (ca. 1 spsk pr. stk).
- Rul den anden halvdel mørdej ud, og lav samme antal låg. De skal være være sammen bredde som hullet i formen. Pres helt yderst, så ydersiden får fat i dejkanten fra de nederste mørdejsbunde. Pas på med at mase for hårdt.
- Bag linserne ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft. Tag dem ud når de er gyldne i overfladen. Velbekomme
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Kyskager / marengs med lakridspulver (opskrift)
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Jeg elsker cremelinser. TAK