Dessert og kageGlutenfriOpskriftSnacks

Kyskager / marengs med lakridspulver (opskrift)

Introduktion

For ganske nylig lagde jeg en opskrift op på på de klassiske kyskager med chokoladestykker. Her kommer en lille hurtig tilføjelse med en af vores andre favoritter herhjemme. Vi elsker lakrids, og du kan selvfølgelig også lave marengs / kyskager, hvor du undlader at komme chokoladen i, og i stedet tilsætter rå lakridspulver. De smager fantastisk.

 

Opskrift marengs med lakridspulver

Marengs med lakridspulver

Her er den lille ekstra lækre sprøde marengs (aka. kyskage) med skøn lakridspulver.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Køletid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 14 stk
Kalorier: 60kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Lakrids marengs
  • 4 æggehvider
  • 160 gram sukker
  • 40 gram flormelis
  • 1 tsk citronsaft (presset fra økocitron)
  • 3-4 tsk rå lakridspulver
Udstyr
  • Piskeris / Elpisker
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 120 grader alm. varme
  • Kom æggehvider og sukkeret i en skål. Pisk det grundigt sammen (tager nogle minutter). Du skal kunne vende skålen uden at æggehviderne falder ud.
  • Kom sigtet flormelis i og vend det rundt med en spatel.
  • Tilsæt så det rå lakridspulver, og vend det godt rundt igen.
  • Kom så bagepapiret på en bradepande. Form kyskagerne med en stor ske.
  • Bag dem i ovnen i 1 time ved 120 grader. Sluk så ovnen, og lad dem blive i eftervarmen til de er kølet helt af.
Opskriftsnoter
Vær opmærksom på at kyskagerne hæver lidt når det kommer ind i varmen. Så hold lidt ekstra plads imellem dem på bagepladen.
Vil du have en helt sprød marengs,så lade dem køle helt af (gerne 4-5 timer. Du må ikke komme dem i køleskab, da de så bliver bløde og kedelige.
Pakkes i lufttæt beholder eller pose, og kan gemmes i 1-2 uger.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 60kcal | Kulhydrater: 14g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Natrium: 14mg | Kalium: 15mg | Fibre: 1g | Sukker: 14g | A vitamin: 1IU | C Vitamin: 1mg | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 1mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift)
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Risengrød Thermomix (opskrift)

 

God fornøjelse

5 from 6 votes (3 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Anette
Anette
4 måneder siden

Hej jeg har lavet 2 plader med lakrids kyskager.
Må den stå på varm luft når der er 2 plader inde eller hvordan?

Sylvia
Sylvia
2 år siden

Jag tackar för inlägget och texten om Rodalon och BN Almo och Jem&Fix! Hälsningar från Sverige!

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x