Græskarsuppe – cremet og velsmagende (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Græskarsæsonen er typisk i sensommeren og efteråret. Græskar giver mulighed for at lave alverdens sjov fra Halloween-lygter til en lækker cremet græskarsuppe. Her er et bud på en sådan – let at lave og smager fremragende.
Cremet græskarsuppe
Ingredienser
- 1 mellemstort græskar
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1/2 chili
- 1 1/2 l hønsefond
- 2 1/2 dl 18% creme fraiche
- 100 gram fintrevet parmesan
- 1 usprøjtet appelsin (saft og skal)
- olivenolie
- Græskarkerner
- creme fraiche 38%
- Kammuslinger
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær græskarret i både, fjern kernerne og sæt dem til side.
- Læg graskærret på en bageplade, drys med salt og peber og dryp olivenolie udover.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter eller indtil de er møre.
- Imens kan i riste græskar frøene - start med at fjerne hinderne - det gøres nemmes i sigte under rindende vand.
- Tør dem godt af i et klæde og steg dem sprøde på en pande. Drys med salt efter stegning.
- Snit chili (uden kerner), hvidløg og løg fint. Svits alle 3 dele i olivenolie og hæld hønsefonden ved.
- Suppen skal nu simre i ca. 20 minutter.
- Skrab kødet af bådene med en ske og tilsæt det til suppen.
- Blend suppen glat med creme fraiche enten med en stavblender eller evt i en blender - (HUSK dog at lægge et klæde henover blenderen i stedet for at bruge låget på blenderen - ellers er der vaaaarm suppe over alt i dit køkken!) Smag til med salt og peber!
- Vend nu det fintrevede parmesan, appelsinskal(kun fra halvdelen af den) og appelsinsaft (fra den hele appelsin) i suppen.
- Server med cremefraiche 38%, græskarkerner og 2 kammuslinger til hver(alt efter størrelse)
- Kammuslinger skal blot steges 1 minut på hver side på en brand-hed pande med en lille klat smør og lidt olie - drys med salt og peber.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Der kan være en del forskel i farven ud fra hvordan dit græskar ser ud. Du kan gør den lysere med cremefraise. Herunder er det Hokkaido græskar.
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Sund broccoli-kartoffel suppe (opskrift)
Boller til fødselsdag – friskbagte og velsmagende (opskrift)
Brunsviger – Fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Skriv endelig, hvis du har spørgsmål eller vil dele dine egne erfaringer med at lave græskarsuppe… God dag
KH Lars 🍀