Daim cookies – sprøde og lækre (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Daim cookies er en af vores yndlingsopskrifter. De små lyse cookies med Daim stykker smager super godt og de tager alt i alt ca 30-35 minutter at lave. Så skal de bare lige afkøle, og så kan du sætte tænderne i de lækreste sprøde kager fyldt med Daim stykker.
Daim er den kendte tynde chokoladebar, hvor der i midten er et hårdt karamellag. Daim har snart 70 års jubilæum (2023) siden lanceringen i 1953. I Danmark så vi den først i 1971 – men den har hængt ved siden. Det hårde karamellag gør at den passer rigtig godt i cookies, da bevarer sin knasende struktur.
Så hvis du er til cookies og chokolade/karamel, så prøv den lille fine opskrift her 😍
Opskriften
Lækre Daim Cookies
Ingredienser
- 125 gram smør (blødt)
- 75 gram brun farin
- 35 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 0.5 tsk natron
- 110 gram Daim
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft
- Rør smør, brun farin, sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål (evt. på køkkenmaskine).
- Hak Daim i semi-grove stykker og tilsæt det til skålen sammen med hvedemel og natron. Rør det godt sammen.
- Drys lidt mel på bordet, og del dejen i 2. Rul hver halvdel i ca. 20 cm, og skær 1cm skiver. Placer dem fordelt på et bradepande med bagepapir. Tryk dem lidt flade
- Bag 10-12 minutter. Skal ikke blive "mørkebrune", så når kan begynder at tage farve, så er de færdige. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist / på bordet.
- Serveres kolde og sprøde. Velbekomme
Opskriftsnoter
- Hvis du ikke har fået taget dit smør ud af køleskabet i god tid, så smid det i mikroovnen i 30 sekunder ved 450W.
- Daim Cookies bliver ca 5-6 cm i diameter. Ønsker du nogle der er endnu større, så kan du selvfølgelig gøre det. Husk at forøge bagetiden også.
- Hvis dine cookies er en lille smule bløde efter de er kølet af, så kan du altid give dem 4-5 minutter mere på 160 grader varmluft. Der kan være forskel på hvedemel, æg størrelse etc 🙂
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Gulerodskage med hvid creme (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.