Gammeldags 90er pizza med tyk bund i bradepande (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Tilbage i slutningen af 80’erne og i 90’erne var en pizza med tyk bund og masser af fyld standarden. Den klassiske måde at lave pizza på var altså helt anderledes end i dag. Dengang rullede man dejen ud og kom den i en bradepande. Herefter kom man f.eks. kødsauce på, og lidt ost på toppen. Det var super lækkert og den havde en noget højere bund – men den smagte godt. Da den italienske model med den tynde, sprøde bund vandt frem, så døde pizza i bradepande lidt ud.
Herhjemme har 90er pizzaen har lige haft en revival og den faldt i god jord. Den vil jeg selvfølgelig gerne lige dele med jer, hvis I skulle få lyst til at gå tilbage i tiden. En pizza med tyk bund har fortjent at komme lidt frem i lyset igen…
Pizza i bradepande med tyk bund
Ingredienser
Pizzadej
- 6 dl vand (lunkent)
- 50 gram gær
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 3 spsk olivenolie
- 1000 gram hvedemel (Tipo 00 el. mel med min. 12g protein / 100 gram)
Forslag til fyld
- Kødsauce (link til opskrift)
- Tomatsauce (link til opskrift)
- Skinke / Tun / Kylling (Tun på dåse - helst i olie)
- Champignon, løg etc.
- Majs
- Skæreost (gerne en med lidt smag)
Udstyr
- Bradepande (ca. 35x45cm)
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie og rør til sukker og salt er opløst.
- Kom melet i, og rør det i din køkkenmaskine. Tilsæt evt lidt ekstra væske, hvis den virker lidt for tør. Rør den i ca. 6-8 minutter. Herved aktiveres gluten og du kan se dejen blive smidig.
- Lad dejen hæve 30 min. Gør fyldet klar imens.
- Rul så dejen ud på et meldækket bord og kom den op i din bradepande (ca. 35x45cm).
Pizza med kødsauce
- Kom kødsaucen ud over bunden.
- Kom ost på toppen og bag i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Pizza med skinke/pepperoni
- Hvis du ønsker en pizza med skinke / pepperoni etc, så skal du have tomatsauce under. Der er et link til en god pizzasauce oppe i ingredienser.
- Kom et lag tomatsauce på. Kom så dit fyld på (skinke, pepperoni, løg, champignon etc.) og afslut med ost på toppen.
- Bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
- Velbekomme.
Opskriftsnoter
- Pynt pizzaen med majs på toppen. Det er klassisk 90er
- Hvis du laver pizzaen kun med kødsauce, så skal der ikke tomatsauce under. Der fyldes kødsaucen bare på og så majs+ost på toppen.
- Prøv med tun, rødløg og ost ovenpå tomatsaucen. Det er fremragende.
- Pizzaen kan fryses og er perfekt til at få med i madpakkerne.
- Prøv at skifte ca 20 procent af melet ud med Durummel.
Billeder
Hvad synes du om pizza i bradepande?
Er du til pizza med tyk bund, eller er du mere til den italienske tynde bund? Som altid er du velkommen til smide en kommentar længere nede (hop derned). Du må også meget gerne trykke på de 5 små stjerner under billedet i opskriften. Det betyder meget for bloggen i søgemaskinerne, så please 😉
Inspiration
De lækreste og letteste pizzasnegle (opskrift)
Hjemmelavet tomatsauce til pizza og pasta (opskrift)
Kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin (opskrift)
Verdens bedste pizzabund af en god pizzadej (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Nej perfekt vinterferiemad. Men hvor meget mel skal der i? Tænker ikke 1 gram er. Skal det være 1000 g og dermed 1 kg? Det virker bare af meget til 5 dl væske.
Hej Rikke. Du har helt ret. Der var en smutter i opskriften. God spottet. Det er selvfølgelig alm. gram man skal veje af. Mht. væsken, så er det lige på grænsen. Det afhænger meget af det mel du bruger. Jeg har ændret opskriften så der står 1 dl mere vand pr. 1 kg mel. Det vigtigste er at dejen ikke bliver for tør 🙂
God fornøjelse og tak for tilbagemeldingen 👍
KH Lars
Giv lyd hvis du er i tvivl om noget?
God dag derude