Model 3Model YTeslaTips

Gode vinterråd til ejere af Tesla Model 3 og Model Y

Introduktion

Vinteren nærmer sig, og for ejere af Tesla Model 3 og Model Y er det tid til at forberede sig. Her er nogle praktiske tips til at sikre, at din bil er klar til de kolde måneder.

Inden frosten sætter ind

 1. Brug af silikonespray: Det er en god idé at spraye alle dørpaneler og håndtag med silikonespray, også indvendigt ved vinduernes op- og nedkørselsmekanisme samt indvendigt ved håndtagene. Silikonespray hjælper med at fortrænge fugt og forlænger tiden, før kondensvand fryser til is og dermed at de sætter sig fast.
 2. Spejle og viskerblade: Lad sidespejlene være ude for at undgå, at de fryser fast. Hvis din model tillader det, indstil vinduesviskerne i service-mode, især når der er sne eller frost i vejrudsigten, så vil området hurtigere tø op når du “forvarmer” bilen.
 3. Reparation af stenslag: Sørg for at få repareret eventuelle stenslag i forruden før frosten sætter ind, da frosten kan forværre de små stenslag og medføre at ruden revner mere.
 4. Forvarme bilen: Start forvarmen i god tid (ca. 15-20 minutter før afgang) og brug den almindelige varmefunktion – ikke “Afrim bil”. Sidstnævnte kan betyde at ruden opvarmes forhurtigt, og dermed kan revne (hvis du har små stenslag/revner i forvejen. Det kan undgås hvis du bruger dem almindelige forvarme funktion. Det er i øvrigt en af de lækreste funktioner ved din Tesla – altså at du altid kan komme ud til en varm bil 🙂 Forvarmen gør også at du slipper for fugt i kabinen, og lugten af våde måtter (våd hund-lugt).

 

Når frosten er sat ind

 1. ABC – Always Be Charging: Det er bedst at oplade med 3 faser og 13 A for at minimere belastningen på din el-installation. Hold batteriet fornuftigt opladt, så du ikke pludselig står en morgen uden strøm. Om vinteren kan du godt miste nogle procenter blot fordi batteriet er blevet koldt i løbet af natten.
 2. Optimeret opladningstid: I Danmark er strømmen ofte billigst om natten fra ca. kl. 01:00 og 06:00. Overvej at oplade din Tesla om natten og forvarm den via appen 20 minutter før afrejse (som nævnt ovenfor), eller indstil den ønskede afgangstid på bilens skærm, hvis du tager afsted nogenlunde samme tid hver dag.
 3. Brug af De-Icer spray: Anvend en De-Icer spray til håndtag, vinduer og lygter i tilfælde af overisning. Husk ikke at lade sprayen ligge i bilen natten over. I Tesla app’en kan du nu åbne døren, hvis håndtaget har sat sig fast.
 4. Gummimåtter og vinduespleje: Anvend gummimåtter ved fødderne og sørg for at tømme dem, hvis de bliver våde. Brug en blød gummiskraber til vinduerne udvendigt for at undgå isdannelse, især hvis bilen er forvarmet.
 5. Indvendig vinduespleje: Medbring et tørt viskestykke til at tørre indersiden af vinduerne.
 6. Undgå rust på bremserne: Salt har en evne til at få rust på bremseskiverne, så brug bremserne ekstra meget om vinteren (dog ikke hvis glat). Hvis du kan slå regenerering fra (eller gøre mindre), så brug dette. Det kan spare dig for rustdannelse, som gør at du skal have nye bremseskiver.
 7. Længere parkering: Hvis du skal parkere i længere tid (lufthavn el. skiferiehotel), så deaktiver Sentry mode, og lad være med at tjekke app’en løbende. Så kan du holde forbruget og tabet minimalt. Så vil du kun miste nogle få procent på en hel uges parkering. Se beskrivelsen længere nede, hvor vi var på skiferie i Italien i vores TM3.

 

Disse tips bør hjælpe dig med at holde din Tesla i topform gennem vinteren, så du kan nyde en sikker og behagelig køreoplevelse, uanset vejret.

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Rabat på en ny Tesla
Tessie: Super Tesla kørecomputer til smartphone og computer
Kør-selv skiferie i Tesla Model 3 til Italien

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x