Holder chokoladekage stadig – selvfølgelig. Her er opskrift på en klassiker

Holder chokoladekage stadig?

Chokoladekage er en af de mest populære kager i verden, og det er ikke svært at se hvorfor. Der er noget særligt ved denne lækre, saftige kage, der gør den til en favorit hos så mange mennesker. Der er sådan set ikke så meget vildt omkring den – det er jo blot en god kage med chokolade (kakao).

Der findes mange forskellige måder at lave chokoladekage på, men den mest almindelige består af mel, sukker, æg, smør og kakao, der blandes sammen til en ensartet masse. Du kan tilføje lidt ekstra smag ved at tilsætte f.eks. hindbær eller lakrids, for at give kagen et ekstra pift. Når dejen er klar, hældes den i en smurt springform og bages i ovnen. Du kan finde min opskrift på god chokoladekage lige her.

Når chokoladekagen er færdigbagt kan du vælge at pynte med glasur eller frosting, som gør den endnu mere lækker. Der findes mange forskellige måder at pynte chokoladekage på, og det er en del af charmen ved denne kage. Nogle elsker den helt enkle, klassiske version, mens andre foretrækker en mere extravagant udgave med frugt og bær.

Uanset hvordan du vælger at lave din chokoladekage, er der ingen tvivl om, at den vil være et hit hos store som små. Der er noget særligt ved denne saftige, mørke kage, der får os alle til at føle os lidt gladere. Så hvis du har lyst til at forkæle dig selv eller dine gæster, er chokoladekage det perfekte valg.

 

Et par inspirerende kager

Gulerodskage med hvid creme (opskrift)
Drømmekage – den lækre med ekstra god topping (opskrift)
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)

 

Fun fact om chokolade

Chokolade er godt fordi den indeholder en række stoffer, der kan give os en følelse af velvære og glæde. Den indeholder for eksempel sukker, som er et kulhydrat, der hurtigt omdannes til glukose i kroppen. Det kan give os en fornemmelse af energi og øge vores humør. Chokolade indeholder også stoffer som tryptophan og magnesium, som kan hjælpe med at regulere vores humør og sindstilstand. Derudover indeholder chokolade også stoffer, der kan have en beroligende effekt på vores nervesystem, hvilket bidrager til at øge vores følelse af velvære.

Så spis bare løs 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *