GlutenfriOpskriftSnacksTilbehørVegetar

Kogte majskolber med salt og smør (opskrift)

Introduktion

En af vores favoritter herhjemme er kogte majskolber. Sæsonen strækker sig fra juli-oktober måned. De kan købes til nærmest ingen penge, og smager fantastisk. Kogte majs er lette at lave. Du renser lige hurtigt majskolberne for blade og hår, og så i gryden med noget salt. Herefter er de lynhurtigt klar til servering.

En sjov ting ved majs er at de ser meget kedelige og lyse ud inden de koges. De kogte majskolber ændrer farver når de koges, og får den fineste gule/orange farve. Det er også en måde at se at de er ved at have fået nok varme 🙂

majskolber kogte majs med salt og smør opskrift kogetid hvor længe skal de koge hvordan laver man

Kogte majskolber med smør og salt

De lækreste kogte majs serveret med salt og smør. Super let opskrift, og så smager det altså bare super fantastisk.
5 fra 10 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Salat, Snack, Tilbehør
Køkken: Amerikansk, Dansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 11 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 77kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 majskolber
  • 2 tsk salt
  • Smør og flagesalt (til at komme på ved serveringen)
Udstyr
  • Gryde (3.5-4 liter)
Fremgangsmåde
  • Fyld gryden 3/4 dele op med vand, tilsæt salt, og bring det i kog.
  • Imens klargører du majsene ved at pille al det grønne af kolberne inklusive de fine "grønne hår" der sidder helt tæt op af selve majs'ne.
  • Når vandet koger, så kommer du majskolberne ned i vandet, og stiller et ur på 8 minutter.
  • Når tiden er gået tages de op af vandet, og serveres straks.
  • Serveres med smør og flagesalt.
Opskriftsnoter
  • Husk: Majskolber ser meget blege og nogen gange også lidt kedelige ud inden de bliver kogt. Når først de koges, så frigives det gulefarvestof, og de suger noget af det salte væske fra vandet, så de bliver super flotte gule og smagfulde.
  • Prøve at rive lidt ost (parmasan) henover også. Det elsker børnene hjemme hos os.
 
Kogetid
Majskolberne skal som udgangspunkt koges i 8 minutter. Så er de perfekte og har stadig lidt "bid". Hvis du ønsker at dine majs skal være bløde (som du kender dem fra dåsemajs), så skal du koge majskolberne i 15 minutter.
Ernæringsfakta
Antal: 1majskolbe | Kalorier: 77kcal | Kulhydrater: 17g | Protein: 2.9g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.2g | Flerumættet fedt: 0.5g | Monoumættet fedt: 0.3g | Natrium: 40mg | Kalium: 243mg | Fibre: 2.4g | C Vitamin: 9mg | Jern: 6mg

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Bedøm gerne opskriften på de kogte majskolber ved at trykke på de 5 stjerner under billedet. Jeg håber meget at du vil give opskriften 5 stjerner 🙂 På forhånd tusind tak.

 

Ekstra tip

Et tip fra en af læserne af bloggen, Lone Nisker, er at pakke dem ind i pergamentpapir (bagepapir), og så i mikroovnen i 4-5 minutter. Så skulle du ende med samme gode majs, som beskrevet ovenfor. Jeg har endnu ikke selv prøvet. Men tippet er hermed givet videre på majskobler 🙂

 

Inspiration

Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)
Broccolisalat med bacon – den perfekte salat (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål, eller måske et godt fif, så smid det meget gerne i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også vedhæfte et billede af dine egne kogte majs. God fornøjelse.

5 from 10 votes (8 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Gitte Nielsen
Gitte Nielsen
1 År siden

Super god opskrift Smagte uuuhm vil blive brugt igen👏👍

VenterPaaVinBlog
VenterPaaVinBlog
4 år siden

Det er altid så godt; kunne gafle dem til 3 kr. pr. styk i Netto idag <3

lone nisker
lone nisker
4 år siden

mine majskolber får 3- 4 minutter i microovnen. Jeg pakker dem ind i pergamentpapir. De smager så godt og du sparer gryde og vand. Vh. lone

6
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x