Dessert og kageGlutenfriOpskrift

Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift)

Introduktion

Muffins stammer fra England i det 18. århundrede, hvor de blev fremstillet som en slags “quick bread” (hurtigt bagt brød) med mel, sukker og æg. De blev oprindeligt lavet i små skåle og blev serveret som en delikatesse til te. Over tid er muffins blevet populære i mange lande og kan nu findes i en række forskellige varianter med forskellige smagsvarianter og ingredienser.

Her er en opskrift på muffins med blåbær. Jeg har ikke glutenallergi eller laktoseintollerance, men det behøver ikke være en dårlig ting at noget er gluten- og laktosefrit.

Her er en let opskrift på blåbærmuffins, som du let kan lave sammen med børnene. Det er ikke noget der tager ret lang tid – dog skal de afkøle inden man spiser dem.

God fornøjelse

 

Opskrift glutenfri blåbærmuffins

glutenfri muffins med blåbær blåbærmuffins uden gluten og laktose laktosefri blåbærmuffins opskrift

Muffins med blåbær (glutenfri og laktosefri)

Lette blåbærsmuffins, som er helt glutenfri (og laktosefri). Prøv dem.
4.25 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Afkøling: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 8 stk
Kalorier: 150kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 æg
  • 50 gram laktosefri smør (alm. smør kan bruges, hvis du ikke ønsker laktosefrie muffins)
  • 65 gram sukker
  • 100 gram marcipan (revet)
  • 125 gram blåbær
  • 100 gram boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Udstyr
  • Muffinsforme (enten enkelvise el. muffins-silikoneplade)
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Smelt smørret og lad de køle lidt af.
  • Pisk ægget sammen med sukkeret til en lys og let luftig masse (tager ca 4-5 minutter).
  • Rør revet marcipan og smørret i ægge-sukker blandingen.
  • Kom boghvedemel og bagepulver i en større skål, og bland sammen. Vend så blåbærene i denne.
  • Tilsæt sukker-æggemassen til skålen og rør sammen.
  • Fordel dejen i dine muffinsforme. Dejen er flydende, så hvis du benytter enkelte forme, så sørg for at de støtter lidt op af hinanden, så de ikke vælter og løber ud.
  • Bages nu i ca. 20 minutter. Kan tages ud et par minutter før, hvis de ser færdige ud, og har en flot gyldenbrun overflade.
  • Lad dem afkøle helt inden du spiser dem (selv om det kan være svært at holde fingrene fra dem).
Opskriftsnoter
Du kan let fordoble opskriften på blåbærmuffins, hvis du vil lave en større portion. Du bruger blot den lille "slider" oppe ved billedet.
Server evt. muffins med en lille smule creme fraiche (obs laktosefri), eller lave en hvid glasur, som du kommer på når de er afkølede. 
Velbekomme
Ernæringsfakta
Kalorier: 150kcal | Kulhydrater: 26g | Protein: 4g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 3g | Transfedtsyrer: 0.003g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 150mg | Kalium: 126mg | Fibre: 2g | Sukker: 15g | A vitamin: 40IU | C Vitamin: 2mg | Calcium (kalk): 17mg | Jern: 1mg

 

 

 

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften på disse glutenfri muffins med blåbær vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Bananchokolade muffins / kage (opskrift)
Glutenfri drømmekage – glutenfrit når det er bedst (opskrift)
Pandekager – en klassiker fra barndommen (opskrift)

Link til min glutenfrie opskrifter

4.25 from 8 votes (8 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Ronja
Ronja
6 måneder siden

Hejsa. Kan de fryses?

Anne Brinck
Anne Brinck
10 måneder siden

De glutenfri blåbærmuffins smager rigtig dejligt, men dejen er ikke flydende?? Den er faktisk meget kompakt. Kan der mangle en (flydende) ingrediens?

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x