DanskOpskriftTilbehørVegetar

Lav let hårdkogte el. blødkogte æg i en Airfryer (opskrift)

Introduktion

Jeg ved godt at det er super let at koge et æg – men når man nu har en Airfryer stående, så kan man jo ligeså godt udnytte at den er hurtig til at varme og så skal man ikke finde gryde frem.  Det er nemlig forbløffende let at opnå de perfekte blød- og hårdkogte æg i en Airfryer – og så helt uden vand.

Med præcis temperaturkontrol og jævn luftcirkulation gør airfryeren at du får ensartede resultater hver gang. Metoden er ikke blot hurtigere end traditionel kogning, men eliminerer også gætværket omkring timing. Hvad enten du foretrækker en blød, cremet æggeblomme eller en fast konsistens hele vejen igennem, kan airfryeren blive dit nye foretrukne redskab til morgenmadsforberedelser.

æg airfryer hårdkogte æg i airfryer blødkogte æg hvor lang tid skal æg have i en airfryer, hvis man vil lave smilende æg opskrift

Hårdkogte / Blødkogte æg i Airfryer

En let måde at lave både blød- og hårdkogte æg i din Airfryer. Det er super let, og sviner slet ikke.
5 fra 1 stemme
Print Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 11 minutter
Hviletid i koldt vand: 1 minute
Samlet tid: 12 minutter
Calories: 63kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • Æg (Large)
Udstyr
  • Airfryer
Fremgangsmåde
  • Start med at placere dine æg direkte i airfryerens kurv. Bemærk, at du ikke behøver at prikke hul i æggene, hvilket ellers er en almindelig misforståelse. Modsat traditionel kogning kræver denne metode heller ikke vand, da det er den cirkulerende varme luft, der tilbereder æggene.
  • Indstil din airfryer til en temperatur på 160° C. Denne temperatur er nøje udvalgt, da den sikrer en jævn varmefordeling gennem æggeskallen uden at skabe for hurtige temperaturændringer, der kunne få æggene til at revne.
  • Tilberedningstiden afhænger af din foretrukne konsistens:
    - For blødkogte æg med en flydende blomme, indstil timeren til 9 minutter.
    - For "smilende" æg med en fast kant og blød midte, vælg 11 minutter.
    - For fuldstændigt hårdkogte æg, brug 13 minutter.
  • Efter tilberedningen er det vigtigt at afbryde kogeprocessen øjeblikkeligt. Tag æggene ud af airfryerens kurv med en ske eller tang, og læg dem i en skål med koldt vand. Dette kolde bad stopper tilberedningen og forhindrer æggeblommen i at blive mørkere eller tørrere end ønsket. Det gør også skallen lettere at fjerne, da den pludselige temperaturændring skaber et lille luftrum mellem skal og æggehvide.
Opskriftsnoter
Du kan evt blot komme koldt vand direkte i Airfryer gryden, hvis den kan holde til det. Min er ikke blevet skæv efter mange gange 🙂
Ernæringsfakta
Antal: 1æg | Kalorier: 63kcal | Kulhydrater: 0.3g | Protein: 6g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 2g | Transfedtsyrer: 0.02g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 62mg | Kalium: 61mg | Sukker: 0.2g | A vitamin: 238IU | Calcium (kalk): 25mg | Jern: 1mg

Tid for blød og hårdkogte æg i Airfryer

  • For blødkogte æg med en flydende blomme, indstil timeren til 9 minutter.
  • For “smilende” æg med en fast kant og blød midte, vælg 11 minutter.
  • For hårdkogte æg, vælg 13 minutter.

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Den bedste biksemad med spejlæg (opskrift)
Glutenfri drømmekage – glutenfrit når det er bedst (opskrift)

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x