Nem og god rødvinssauce (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Jeg har i lang tid gerne ville lave god hjemmelavet rødvinssauce, som smagte godt, men som ikke krævede 1000 timers forberedelse. Den har jeg fundet nu. Opskriften er faktisk meget simpel. Du kan lave den på ca. 30 minutter, og dine gæster (og dig selv) vil med garanti elske den.
Opskrift på rødvinssauce
Den velsmagende rødvinssauce
Ingredienser
Rødvinssauce
- 1 spsk smør
- 1 stk løg (Alm. Zitauer)
- 2 stk skalotteløg (eller 1 ekstra alm. løg)
- 1,5 tsk timian (tørret)
- 3 dl rødvin
- 2 dl vand
- 1 stk okseboullion terning (evt. 2)
- 1 spsk tomat puré
- 1 tsk akaciehonning (eller alm. honning/sukker)
Ekstra tips
- 2 spsk oksefond (giver ekstra smag - tag så kun halv bouillon)
- 0,5-1 dl fløde (giver en ekstra blød smag)
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde, og sæt på middel varme.
- Kom de hakkede løg i smørret (både skalotte og alm.) Varm dem godt igennem et par minutter. Skal ikke tage farve.
- Tilsæt så tørret timian, og varm med ca. 1 minut
- Tilsæt så halvdelen af vand og halvdelen af rødvinen. Kom tomatpuré og okse bouillon i (og evt. okse fond - læs nærmere under tips). Sørg for at bouillon bliver opløst i væsken. Kog godt igennem 3-4 minutter.
- Hæld det hele gennem en sigte (så det tykke sies fra).
- Herefter tilsættes så den resterende rødvin og vand, samt Akaciehonning.
- Skru op for varmen, så det koger kraftigt. Lad saucen koge 1/3 ind (eller ind til den har den konsistens du ønsker.
- Smag til med fløde. PAS PÅ med salt. Ofte skal der ikke tilsættes noget overhovedet, da der er meget salt i bouillon, så hvis du primært bruger bouillon, så start med 1 terning. Der er meget forskel på mærkerne.
Opskriftsnoter
- Jeg elsker når rødvinssaucen er kogt rigtig godt ind. Man skal ikke være bange for den brænder på, så man kan sagtens sætter et ur på f.eks. 10 minutter (ved ovenstående mængder). Hvis man laver dobbelt portion, så er det nærmere 20 minutter.
- Jeg bruger primært oksefond. Det kan du lave eller købe i mange former. Jeg har købt oksefond på et lille glas i Føtex. Jeg bruger så en halv okse-bouillonterning, og ca. 2 spsk fond. Det kan man altid tilsætte mere af i slutningen, hvis man ønsker mere smag.
- Fløden er super god til at afrunde smagen til sidst. Den kan godt koges med, hvis man vil have den kogt lidt mere ind efter man har tilsat den. Man kan sagtens undlade fløden, hvis man vil holde saucen lidt sundere...
- Saucen kan sagtens laves i forvejen, og så varmes når du skal bruge den. Hvis du laver den samme da, så kan du godt tilsætte fløden når du laver den. Hvis du vil fryse saucen, så skal du bruge en fed fløde, eller vil den skille når den tøs op igen. Alternativt, så vent med at tilsætte fløden til når den er optøet.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om saucen?
Jeg er meget interesseret om du kunne lide saucen, og om den var let at lave. Jeg er selv helt vild med den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….
Du må meget gerne give rødvinssaucen stjerne ovenfor. Du kan gøre det ved at trykke på det 5 små stjerner over billeder. En anden mulighed er at gøre det når du skriver et spørgsmål eller kommentar nedenfor.
Velbekomme.
Ps. Prøv evt. min opskrift på en super lækker whisky sauce.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
hej har været på forskellige resturanter hvor man til små retter, kalvemedalion får en kraftig nedkogt sovs hvor man nedkoger med en gastrik så den bliver kraftig og lidt sødlig, findes der en opskrift på denne.
Jeg gør det faktisk nogen gange med denne rødvinssauce. Den bliver super kraftfuld og smager mega godt.
Jeg har ikke en regelret opskrift på den desværre.
Virkelig god opskrift som tilbehør til nytårs oksemørbraden. Tak for den opskrift. Første gang jeg ramte den helt rigtige rødvinssauce.
Tusind tak ❤️
Vanvittig god sovs. Jeg har aldrig været fan af rødvinssovs, så jeg lavede den egentlig bare, fordi min kæreste elsker det.
Jeg endte dog med at fråde den sovs. Wow hvor den bare god. Og så enkel at lave! Tak for opskrift
🙏🙏 tusind tak 🙏🙏
[…] forskel på f.eks. Cola og Faxekondi – for ikke at tale om smagen af lækker oksemørbrad og rødvinssauce (som vi prøvede igår). Øv […]
[…] Nem og god rødvinssauce Nem favorit sauce Bearnaise sauce sous vide […]
Jeg elsker den her rødvinssauce. Vender altid tilbage. Love it ❤️
Tusind tak Sanne. Skal faktisk selv lave den igen fredag. Glæder mig allerede 😍❤️
[…] Rødvinssauce (opskrift) Whisky sauce (opskrift) Favorit sauce […]
Rigtig god sovs. Jeg lavede den til oksemørbrad.
Næste gang vil jeg prøve at erstatte lidt af rødvinen med sherry 🙂
Tusind tak. Det lyder som en spændende ting at erstatte med sherry (noget af det). Du må meget gerne give en tilbagemelding 👌🙌👍
God weekend og jul 🎄🙏🤩
[…] whisky sauce (opskrift) Nem og god rødvinssauce (opskrift) Bearnaise sauce sous vide […]
[…] Klassisk bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) Nem og god rødvinssauce (opskrift) […]
Super lækker og nemt opskrift! Vi er vilde med den. Saucen passer perfekt til mange forskellige slags kød og kartofler. Tak for opskriften 😊👍
Tusind. Velbekomme 🙌
Tusind tak for en god opskrift! Jeg har lavet den mange gange efterhånden. Ind i mellem, alt efter rødvinen, bliver den lidt sur, så jeg har læst mig frem til, at det er en god idé at indkoge rødvin med protein. Det tager den sure smag, så jeg tilfører altid lidt bacon i tern og så bliver den perfekt hver gang 🙂
Hej Brian,
Tusind tak for den pæne anmeldelse 🤩. En god idé med bacon delen. Det må jeg helt sikkert prøve næste gang jeg laver den. Rigtig god dag.
Dejlig sauce/sovs. Nem at lave på forholdsvis kort tid. Får gæster i morgen. Saucen står på køl of skal bare smages til med fløde. Det er da let. Tak
Super lækker og nemt opskrift 😊👍 saucen passer perfekt til mange forskellige slags kød og kartofler! Vi er vilde med den, tak for opskriften!
Kære Lars, fantastisk rødvinssauce; min mand var helt solgt og nu er jeg blevet bedt om at lave den igen til Kalveculotte ? Guf ?
Tusind mange gange tak for den fine karakter og ros ?❤️?
Hold op et hit. Super nem at lave. Jeg lavede dobbelt portion og selvom vi kun var 3 sovse spisere, var der kun en lille rest tilbage til dagen derpå, men stadig ligeså god.
Hej Carina.
Tusind tak for de fine ord ?❤️. Man kan ikke få for meget sauce ??.
Virkelig god og idiotsikker opskrift. Jeg har lavet den en del gange efterhånden. Jeg putter dog altid lidt ekstra grøntsagsboillon-terning i og ekstra honning. Desuden putter jeg fløde i og jævner saucen. Jeg synes ikke jeg kan få en konsistens der giver mening, hvis ikke den jævnes, lige meget hvor længe den har kogt ind. Men pyt. Den smager stadig fantastisk efter at blive jævnet en smule!
Jeg bruger også selv fløde. Det gør den perfekt 😀. Tak for de fine ord 🙏🙌
KH Lars 🍀
Fremragende opskrift på rødvinssauce ?? gik perfekt sammen med vores oksefilet bøffer.
Mange gange tak og en masse ønsker om et godt nytår til jer på Livets små ting ???????
Hej Jane.
Velbekomme og hvor er jeg bare SÅ glad for de fine tilbagemeldinger. Tusind tak ❤️?
Lavede “basisudgaven” uden fløde / fond baseret en chilensk Cabernet Sauvignon og smagen var rigtig god.
Den passede rigtigt fint til kødet (okse rump steak ) og tilbehøret, dog var saucen noget sødere end forventet – om det var rødvinen eller måske lidt for meget tomatpure / honning (lavede kun en halv portion til 2 pers), der gjorde det, ved jeg ikke, men sødmen var noget anderledes, end jeg synes at huske mange andre rødvinssaucer.
Hej Kristian.
Dt kunne sagtens være lidt for meget tomatpuré der har gjort den ekstra sød. Vinen spiller også ind men sjældent den betyder SÅ meget.
Der er vist ikke andet for end at prøve en ny portion… Den skal nok blive spist ?
Godt nytår ???
Den perfekte nytårs sauce til oksemørbraden. Har lavet den i forvejen oh den smager simpelthen bare fantastisk ???❤️
Tusind tak.
Minna
Super nem sauce. Man kan også hælde et skvæt portvin i og lidt koldt smør. Det gør den dejlig fyldig og rund i smagen
? det lyder som noget der skal prøves næste gang ? tak for det gode tip ?
Hej Lars
Jeg glemte søreme tomat puré, av. Hvad tænker du om resultatet?
Hej Lasse,
Det lyder ikke helt optimalt 🙂 Resultatet kan jeg jo ikke rigtig udtale mig om – men tænker du selv kan vurdere om det gik alligevel 😉 Umiddelbart vil det jo nok være en lille smule mere skarp – men mon ikke det smagte ok alligevel 😀
Håber alt gik vel alligevel?
Mange hilsner – Lars
Den er jo sindssyg god ❤️
Hej Janne
Det er den nemlig 😀 Tak for den fine karakter 🙂 Rigtig god fornøjelse
Den lyder ellers lækker og overskuelig!
Jeg har et par gæster i morgen aften, som er vegetarer, tror du det er muligt at erstatte okseboullionen med grøntsags i stedet, eller vil det smage helt skørt?
Det tror jeg sagtens du kan gøre. Det burde fungere ganske fornuftigt.
Giv gerne en tilbagemelding på hvor godt det blev ???
God weekend ?
Jeg er helt vild med den her rødvinssovs. Ikke sauce, da man kan lave den i rigelige mængder 😀 Det tager heldigvis ikke ret lang tid at lave, og man kan lave den i forvejen, så den bare skal lunes, når gæsterne kommer.
Tusind tak
Hej Pernille
Mange tak for dine fine roser 🙂 Jeg er helt enig i at fordelen netop er at man bare kan lave lidt ekstra. Det koster nærmest ingenting, og så har man nok 😀
Jeg tror lige jeg tilføjer i opskriften at man godt kan lave den i forvejen, og så “bare” varme den op når gæsterne kommer. Der er nogle stykker der har spurgt omkring dette både her i kommentarerne og via mail.
Rigtig god dag
KH Lars
Vi skal have gæster i aften til oksemørbrad og jeg overvejer at lave saucen på forhånd og så varme den op og tilsætte lidt fløde lige inden servering. Er der nogen der har erfaring med om det kan lade sig gøre?
Venlig hilsen
Torben
Det kan du sagtens gøre. ? intet problem
Helt fantastisk opskrift. Lavede en ekstra portion dagen efter til fryseren. Er nu i sommerhuset – uden at sovsen kom med, så jeg må nok igang i morgen med endnu en omgang :o)
Hej Anette.
Tusind tak ???
Surt at den blev glemt derhjemme men heldigvis er den super hurtig at lave… Selv i et sommerhus ?
God fornøjelse ?