Hjemmelavet whisky sauce (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint – men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce som smager mindst ligeså godt, og så er der nok af den.
Det er faktisk ikke så svært at lave din egen whiskey sovs. Det kræver selvfølgelig du har noget whisky, og et par andre ingredienser, men har du dem, så tager det kun ca. 10 minutter at lave den fantastiske sauce. Den er perfekt til et godt stykke kød, pomfritter og lignende…
Det gode ved at lave den selv er, at du kan justere med både whisky og krydderier, og få præcis den smag du ønsker. Det er altså meget bedre end Jensens, og det kan nærmest ikke blive nemmere…
Opskriften
Hjemmelavet whisky sauce
Ingredienser
- 100 gram smør (f.eks. Lurpak)
- 1 lille dåse tomatpuré (70 g)
- 2.5 dl piskefløde (gerne 38%)
- 0.5-1 dl whisky
- 1 tsk sukker
- 1.5 tsk rosmarin (tørt/frisk) (helst knust i morter)
- 0.5 tsk timian (kan undlades og erstattes med rosmarin)
- 2 spsk balsamico eddike (kan undlades)
- Peber (smag til)
- Salt (mere end du tror - ca. 1.5 tsk)
- Ketchup (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret (må ikke tage farve).
- Kom tomatpuré i og varm det op til det begynder at boble. Skru så ned igen (må ikke bulderkoge).
- Kom resten af ingredienserne i, og rør det sammen stille og roligt.
- Lad saucen simre i 5-6 minutter. Smag den til med salt og peber. Der skal mere salt i end du tror.
- Så er den klar til servering. Så enkelt er det.
Opskriftsnoter
- Du kan evt. lave en større portion, og så fryse i mindre mængder. Husk at bruge en fed fløde (38%), så saucen ikke skiller når du tør det op igen.
- Brug helst en "ikke-røget" whisky. Gerne Jack Daniels el. en bourbon. En brun rom kan også bruges (f.eks. Captain Morgan).
- Har du ikke timian, så tilsæt rosmarin istedet. Du kan også erstatte rosmarin med timian.
- Brug lidt ketchup, hvis du synes smagen er lidt for skarp - det giver en god sødme. Alternativ lidt sukker.
- Saucen er perfekt til en hakkebøf, eller et godt stykke oksekød
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om min whisky sauce?
Jeg er meget interesseret i, om du kunne lide den hjemmelavede version af whiskeysaucen, og vil meget gerne høre om den var let at lave. Personligt elsker jeg den – men ét er hvad man selv synes, noget andet er, hvordan andre ser på den. Smid gerne et billede, en kommentar eller et spørgsmål….
Du må meget gerne give whisky sovsen din karakter. Bare tryk på de 5 små stjerner over billedet. Jeg håber du vil give den topkarakter. Hvis du skriver en kommentar eller spørgsmål, så tryk også gerne på stjernene i kommentarfeltet 🙂
Velbekomme.
Prøv også
Hvis du vil prøve en anden god sauce, som kan bruges til de samme typer af retter, så overvej vores opskrift på vores nemme og gode rødvinssauce (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Den er bare perfekt og nemt.
Fantastisk med en Whisky sauce der en nem og lige til at gå til. Jeg kom et step mere ind og tilføjede balsamico og whisky og lod det koge ind i et par minutter inden jeg tilføjede resten. Fantastisk opskrift
Takker ❤️
[…] Nem favorit sauce (opskrift) Lækker hel oksemørbrad sous vide eller som mørbradbøf (Tournedos)(opskrift) Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) […]
Virkelig nem opskrift!! Kan rent anbefales!
Hej Robert. Tusind tak 👏👏
[…] Hjemmelavet Whisky sauce (opskrift) Lækker favorit sauce (opskrift) Velsmagende rødvinssauce (opskrift) […]
[…] Rødvinssauce (opskrift) Whisky sauce (opskrift) Favorit sauce […]
Fantastisk sovs. 🥰
Hej Mie
Mange tak for de skønne ord om min whiskysauce 🙏🙌
KH Lars 🍀
Skøn sauce dr. Koch – passede perfekt til vores sous viddede culotte. 😍
Tusind tak fru Schwalm ❤️
Hils de skønne folk i Odense 🍾🥂
[…] Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) Nem og god rødvinssauce (opskrift) Bearnaise sauce sous vide (opskrift) […]
Fantastisk sovs og nem opskrift
Tusind tak Christina 🙌 Elsker den 😍
KH Lars 🍀
Lige lavet den, fantastisk. Bedste whiskey sause indtil videre. Brugte Jack D
Stop så hr. Koch…whiskysauce..rød bøf…nu må jeg i køkkenet. ??
Takker. Det skal du nemlig. Det fortryder du ikke ?
Super god opskrift… ?Alle elskede den. Tusind tak !
Velbekomme ?
Fedt at den faldt i god jord ?? og tak for de fine stjerner ?⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️?
Bedste sauce ever. Tak ❤️❤️
Hej Emely.
Tak for de fine ord og jeg er sjovt nok helt enig 🙂 Rigtig god dag.
MH Lars
Lækker… Bare lækker ??
Det er den nemlig ??❤️? tak for roserne ?
Super god sauce. tak 🙂
Hej Pia.
Tak for feedback ❤️??
Jeg synes virkelig også selv at den er god ? men det allerbedste er at den er så enormt let at lave ??❤️
Jeg har lige lavet den til en god mørbradbøf… Den blev super god. Tusind tak. Jeg var løbet “tør” for whiskey så jeg brugte bare en almindelig rom jeg havde stående. Alt blev spist, og skålen næsten slikket ren – så god var den 😀
Tak for en super god opskrift
Hej Jimmi
Det lyder skønt. ❤️ ?
Når det ikke er sværere at lave en god sauce så kan man jo ligeså godt høste de lavthængende frugter ???
Tak for tilbagemeldingen og de fine stjerner ??
Laver ofte en der ligner.
Benytter ikke smør og sukker i min version, men derimod BBQ sauce.
Den kan også laves i en hverdags version hvor der benyttes madlavningsfløde eller fløde erstatning
Hej Brian.
Hvor meget kommer du så i?
Sådan! ELSKER whisky sovs. Havde aldrig drømt om det var så let at lave.
Takker 🙂
Velbekomme. Den er nemlig super let at lave så der er ikke rigtig nogen dårlig undskyldning ?
Tak for de 5 stjerner ???
Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål, så skal jeg forsøge at svare efter bedste evne 🙂
Velbekomme