Hjemmelavet råcreme til frugtsalat (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Her er en hurtig opskrift på hjemmelavet råcreme, som bl.a. bruges til den gamle klassisker “abemad” – også kendt som frugtsalat. Det er kun fantasien der sætter grænserne for du smider i en frugtsalat. Bare husk appelsin / kiwi eller lignende, da syren sørger for at f.eks. æbler, pærer, banan etc ikke bliver så grimme i farven.
Råcreme
Ingredienser
- 1 vaniljestang (eller 1,5 tsk vaniljesukker pr. stang)
- 4 æggeblommer pasteuriseret
- 100 gram sukker
- 2,5 dl Piskefløde
Ekstra
- 100 gram mørk chokolade (hakkes i grove stykker - kan undlades)
Fremgangsmåde
- Gå I gang kort inden den skal bruges, da den er bedst helt frisk.
- Kom æggeblommer og sukker i en skål. Flæk vanillestangen i 2, og skrab vaniljekorn/masse ud og ned i skålen. Piskes til en luftig æggesnaps.
- Pisk fløden i en anden skål til den bliver luftig og lidt stiv.
- Vend æggesnaps, og den lette flødeskum sammen i en skål, og servér til lækker frugtsalat og drys med grov chokolade på toppen.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er som altid velkommen til at stille spørgsmål, eller vedhæfte dine egne billeder nede i kommentarfeltet. Du må selvfølgelig også meget gerne trykke på de 5 små stjerner ved billedet, eller når du skriver en kommentar. Det giver et super skulderklap, og betyder meget for min lille blog.
Velbekomme ❤️
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Super god. Tak ?
Velbekomme. Dejligt når opskrifterne falder i god jord ?
Velbekomme. Der skal nok komme min favoritopskrift på frugtsalat blandingen også. Der går lige lidt – men bare rolig ❤️
Skriv endelig her, hvis du har spørgsmål.