IndiskOpskriftTilbehør

Soya sauce med chili til asiatisk / østens mad (opskrift)

Introduktion

En af vores favorit saucer, når vi har rejst i østen (Indien, Malaysia, Thailand), er en lækker soya sauce med chili. Når man spiser meget ris, eller nudler, så hører der sig en god sauce til. Vores børn kan god lide spicy mad, men det må ikke være for stærkt. Derfor bestilte vi ofte ekstra “chili sauce” på vores ture i Malaysia, Singapore etc.

Opskriften er super let, og kan laves i flere versioner. Her har jeg samlet en lynhurtig udgave – og så en deluxe version.

 

Opskrift

opskrift chili soya sauce hvidløg og ingefær

Soya sauce med chili - 2 versioner...

En super let og mega velsmagende sauce direkte fra østens køkken. Perfekt til risretter, nudler, laks etc. Her er 2 versioner... en let, og en der også er let, men kræver lidt flere ingredienser.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk, Indisk
Forb. tid: 10 minutter
Trækketid: 10 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 50kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Den lette chili sauce
  • 2,5 dl soya sauce (din favorit - f.eks Kikkoman)
  • 2 friske chili (gerne to forskellige farver)
Deluxe chili sauce
  • 2,5 dl soya sauce
  • 2 friske chili (skåret i skiver)
  • 6 fed hvidløg (grofthakket)
  • 1 spsk ingefær (revet fint)
Fremgangsmåde
Den lette
  • Hæld soya saucen og de skårne chilier i en lille bøtte med låg. Ryst den godt i et minuts tid.
  • Serveres straks
Deluxe udgaven
  • Kom skåret chili, hvidløg, ingefær og soya sauce i en beholder med låg.
  • Kom låget på og ryst godt. Smag til bagefter med mere ingefær, hvis det ønskes.
  • Smid det i køleskabet i min. 10 minutter, og ryst bøtten inden brug.
  • Smagen bliver mere intens over tid, men kan saucen kan bruges med det samme.
Opskriftsnoter
  • Du kan med fordel lave en lidt større portion, og gemme i køleskabet i en lufttæt beholder. Kan holde sig i op til en måned.
  • Hvis du vil have ekstra chilismag hurtigt, så mas chilien lidt rundt i soyasaucen inden du ryster den. Det ødelægger lidt biddet i chilien, men frigiver smager hurtigere. Der plejer dog at være rigelig smag ; - )
  • Der er seriøst den letteste måde at lave en lækker chili sauce på, og det smager seriøst godt til nærmest alt asiatisk mad. Prøv det.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 50kcal | Kulhydrater: 6g | Protein: 7g | Fedt: 0.2g | Mættet fedt: 0.02g | Flerumættet fedt: 0.1g | Monoumættet fedt: 0.02g | Natrium: 3494mg | Kalium: 218mg | Fibre: 1g | Sukker: 2g | A vitamin: 214IU | C Vitamin: 33mg | Calcium (kalk): 19mg | Jern: 2mg

 

Billeder

 

Inspiration

Hjemmelavet chili sauce (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Simpel spicy spidskål (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på denne soya sauce med chili (hop derned). Har du nogle fif til, hvordan du plejer at lave den, måske, endnu bedre, så giv gerne lyd…

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Keld
Keld
1 måned siden

Hej Lars.
Din deluxe soya sauce med chili smager fantastisk efter et døgns tid i køleskabet. Hvordan bruger du den i dine andre opskrifter, som for det meste allerede indbefatter en anden soya sauce?
Jeg kan sagtens forestille mig retter som vil få et boost med din sauce, så jeg ville gerne vide hvornår du bruger denne specifikke sauce i dine retter.
Mvh
Keld

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x