Risotto med kylling og svampe (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Risotto kunne let ligne en af retter, som man heller må overlade til de professionelle i restaurationsbranchen – men nej – det er super let. Her er en opskrift på den italienske risotto med kylling og svampe.
Risotto er en lækker cremet italiensk ret, som faktisk minder lidt om den Macaroni og ost (hvis du har prøvet den). Risotto laves med specielle risottoris, som roligt bliver roligt tilberedt for at de frigiver deres aromaer, og du ender ud med en lækker risret, hvor risene er al-dente.
God fornøjelse
Risotto med svampe og kylling
Ingredienser
Risotto med svampe
- 400 gram brune champignon (evt. svampe blanding)
- 1 stk skalotteløg (finthakket)
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk timian (evt. 3-4 friske stilke)
- 40 gram smør
- 350 gram risotto ris
- 2,5 dl hvidvin
- 8 dl grøntsagsbouillon (alternativt kan du bruge vand+bouillonterning i forholdet 4-5 dl vand / 1 bouillonterning)
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber (friskkværnet)
- 100 gram parmesan ost (plus ekstra til at rive over ved servering)
- Bredbredet persille (til pynt)
Kylling
- 3 stk kyllingfilet
Udstyr
- Gryde
- Rivejern til parmasanost
Fremgangsmåde
Risotto
- Rens svampene, og skær den i mindre skiver/stykker.
- Steg svampene i smør (ca. halvdelen) til de bliver gyldne. Det tager ca 5 minutter. Smag til med salt og peber. Stil dem til siden
- Pil hak løg meget fint og steg dem i det resterende smør. De skal ikke tage farve, men bare blive gennemsigtige (3-4 minutter). Tilsæt timian efterfølgende.
- Kom så risottoris i gryden og steg dem i ca 3. minutter. Tilsæt så hvidvin og rør roligt rundt inden til hvidvinen stille bliver suget op i risene.
- Tilsæt så boullon lidt ad gangen. Bliv ved med at røre rundt, og lad risene suge væsken stille og roligt op. Efter ca 20-30 minutter bliver konsistensen cremet.
- Riv så parmesanost og bland parmesan samt svampe i risottoen. Smag til med lidt salt og peber.
Kylling
- Steg kyllingen i lidt smør imens du rører i risottoen. De skal krydres med salt, peber og timian. Steges i ca. 7-8 minutter på hver side.
- Ved servering skæres kyllingen i skiver, og serveres ved siden eller på toppen af risottoen. Riv frisk parmesan over og pynt med lidt persille.
- Velbekomme
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften på risotto med kylling vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Risotto Milanese
Italiensk mørbrad i fad – opskrift med masser af smag
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Det var et kæmpe hit igår. alle var vilde med risotto herhjemme. Tak for en let opskrift. Dejligt at følge dig og få inspiration til god mad.