Model 3Model SModel YTesla

Samsung T7 SSD harddisk til Sentry Mode / Dashcam i din Tesla

Introduktion

Hvis du er endt her, så ejer du nok en Tesla ligesom jeg. En super smart funktion i de nye Teslaer (model 3 og Y, men også model S og X) er at der er indbygget DashCam og samtidig også Sentry mode. DashCam optager hele tiden mens man kører, men klippene gemmes kun ved uheld (hvis du har valgt at det skal gøres automatisk under Sikkerhed i menuen. Derudover kan du vælge at den skal gemme et klip, hvis du trykker på hornet. Så gemmes noget tid bagud, sådan at du sagtens kan dytte selv om hændelsen er sket for 20 sekunder siden.

En billig og super robust lille harddisk med masser af plads er Samsung T7 med 1000gb (kan købes bl.a. hos Elgiganten.dk). Det skal være en SSD harddisk, da SSD står for Solid State Drive, som er en harddisk baseret på hukommelse som vi kender fra en telefon (og ikke en harddisk med dele der bevæger sig). Det gør den enormt robust og hurtig.

 

USB-stik

I det fleste biler medfølger et USB stik på 128 gb. Det giver plads til en del optagelser, men da der optages fra mange kameraer, så bliver pladsen ret hurtigt fyldt op, og så begynder systemet at overskrive tidligere optaget video (ikke det der er “gemt” i forbindelse med dyt/uheld).

Nogle biler mangler USB stikket, og så kan man ikke benytte sig af de nævnte funktioner.

Det smarte er at bilen optager hele tiden og når drevet er fyldt, så begynder bilen blot at overskrive de ældste videoer i en form for loop. Det kan være smart, hvis du har været ude for noget, som bilen ikke har registreret som et uheld, men hvor du efterfølgende gerne vil se videoen alligevel.

Læs mere om DashCam, Sentry Mode etc hos Tesla

 

Samsung T7 SSD harddisk til Tesla

Tesla anbefaler selv Samsungs SSD drev til din bil. Jeg har købt Samsung T7 Shield med 1 TB (1000 gb), som omkring 700 kroner. Den er SUPER let at installere. Se video nedenfor for installationsguide (tager max et par minutter).

Når først du har monteret din SSD disk i din Tesla, så skal du ikke tænke mere over det medmindre du skal bruge optagelsen i forbindelse med et uheld etc. Så tager du blot harddisken ind til en computer. Sætter den til. Og så kan du finde optagelsen. Super smart.

 

Specifikationer Samsung T7 SSD Shield

Hurtig
Overførselshastighed op til 1050/1000 MB/s, hvilket er super hurtigt, og kan flytte store mængder data på få sekunder.

Shield versionen
Samsung T7 Shield er beskyttet mod vand og støv og har IP-65 vurdering. Den kan modstå fald fra op til 3 meter.

Effektiv
En SSD-disk har ingen bevægelige dele, og dermed mindre strømforbrug og meget hurtig.

Inkluderet i pakken:
– USB-C til USB-C kabel
– USB-C til fuldstørrelses USB-A kabel
– Samsung Magician-software

 

Forskelle Samsung T5 vs. T7 Shield

Hastighed: Samsung T7 Shield tilbyder hastigheder op til 1050 MB/s i læsning og 1000 MB/s i skrivning, en markant forbedring fra T5’s 540 MB/s og 515 MB/s.

Robusthed: Samsung T7 Shield er designet til ekstrem holdbarhed med en robust ydre skal, der yder beskyttelse mod støv, vand og stød. Den er mere holdbar end både T5 og den almindelige T7, hvilket gør den ideel til brug i krævende miljøer.

Design: Begge er kompakte og lette, men T7 Shield’s design fokuserer mere på holdbarhed med sit robuste ydre.

Sammenfattende tilbyder Samsung T7 Shield en opgradering i hastighed og holdbarhed sammenlignet med T5, skræddersyet til brugere, der kræver ekstra beskyttelse i udfordrende omgivelser.

 

Forsikring

Hvis du har på video at en anden bil bakken ind i din Tesla, og man på optagelsen kan se nummerpladen, så vil du slippe for selvrisikoen. Bare det i sig selv er jo nok til at bruge 700 kroner og aktivere sentry mode. Det eneste minus ved sentry mode er at det bruger noget mere strøm end, hvis du ikke har det aktiveret. Det må man så gøre op med sig selv.

 

Pris

I skrivende stund koster Samsung T7 Shield med 1TB 699,- hos elgiganten (link dertil). Du kan altid findes dagsprisen hos Elgiganten.dk. Du kan også gå efter den almindelige T7 eller T5.

 

Billeder

 

Instagram

 

 

Video

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Det med småt

Indlægget kan indholde reklamelinks/affiliate links, som betyder at hvis du køber harddisken via et link, så får jeg et par procenter retur i forbindelse med et køb. Prisen ændres ikke for dig, men har stor betydning for driften af hjemmesiden 🙂 På forhånd tusind tak.

 

Inspiration

Automatisk indstilling af profil når du låser din Tesla op
Tessie: Super Tesla kørecomputer til smartphone og computer

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Benny Pedersen
Benny Pedersen
3 måneder siden

Super fint indlæg. Er faktisk blevet reddet af vores optagelse en enkelt gang, hvor vi bare sendte videoen fra parkeringspladsen til forsikringen. Her kunne man let se nummerpladen på den anden bil, og så slap vi for en selvrisiko på 5000 kroner. Virkelig en god funktion

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x