Butter Chicken – den bedste og nemmeste opskrift
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Velkommen til min madverden, hvor vi i dag skal udforske en kulinarisk skat direkte fra Indiens hjerte – Butter Chicken! Min passion er god mad, teknik og skønne rejser. Og hvis der er én ting, jeg har lært gennem mine rejser, så er det, at maden har en fantastisk evne til at forbinde os med fjerne kulturer og skabe uforglemmelige smagsoplevelser.
Butter Chicken, også kendt som “Murgh Makhani” på hindi, er en autentisk ret, der tager dig med på en kulinarisk rejse til Indien. Den kombinerer mørt kyllingekød med en fyldig og cremet tomatbaseret sauce, der er krydret med en harmonisk blanding af krydderier. Resultatet er en smagsoplevelse, der balancerer mellem det let krydrede og det cremede, og som helt sikkert vil tage din smagssans med storm. Butter Chicken ikke kun er en ret, men en oplevelse. Det er som at tage en bid af Indiens farverige gader og aromatiske markeder. Så følg med, mens vi træder ind i køkkenet og begiver os ud på en smagsfuld rejse med denne uimodståelige Butter Chicken opskrift!
Jeg har også en alternativ opskrift på butter chicken. Denne her er endnu lettere, og du får mere af den lækre cremede sauce. Du kan selvfølgelig lave flere portioner af gangen, hvis du får gæster, eller hvis du bare vil have lidt til fryseren. Det smager MEGA godt…
Opskriften
Butter Chicken opskrift
Ingredienser
- 500 gram kyllinge bryst (uden ben)
- 1 spsk olivenolie
- 75 gram smør
- 1 stort løg (grofthakket)
- 4 fed hvidløg (grofthakket)
- 3 tsk garam masala (link til hjemmelavet garam masala)
- 1 spsk revet ingefær (ca 2-3 cm af en "knold")
- 1,5 tsk koriander (stødt)
- 1 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk mild chilipulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dåse tomatpuré (á 140g)
- 1 dåse hakkede tomater (Mutti)
- 1/2 spsk sukker
- 5 dl piskefløde (kan halveres)
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber (friskkværnet)
Tilbehør
- Ris
- Naan brød (f.eks hvidløgs naanbrød)
- Frisk koriander (til topping)
Udstyr
- Stor Gryde (til Butter Chicken)
- Alm. Gryd (til Ris)
Fremgangsmåde
- Skær kylling I store tern (ca 1-2 cm), og steg dem let gyldne på en varm pande i olivenolie. Krydr undervejs med salt og peber. Når stegt, så kom i en skål og stil det tilside til senere.
- Smelt smør og lidt oliven olie i en gryde. Steg løgene til de er blanke og gennemsigtige. Kom så hvidløg, ingefær og krydderier i gryden og varm steg af i et par minutter. Det skal ikke blive brunet.
- Tilsæt tomatpuré og de hakkede tomater, og varm igennem. Tilsæt efterfølgende fløde og sukker, og varm igennem igennem.
- Brug en stavblender og jævn saucen, så den bliver uden klumper. Du kan også bruge en alm. blender, hvis du har sådan en.
- Tilsæt salt og peber.
- Varm den god igennem i nogle minutter og tilsæt så kyllingstykkerne (inklusiv saften). Lad det så simre i min. 10 minutter.
- Smag til med salt, peber og chili.
- Velbekomme...
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Er du også vild med lækker indisk mad? Jeg deler mange lækre opskrifter inkl. flere lækre indiske. Følg mig og bliv inspireret lidt.
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)
Spicy Indisk kanel-karry lammegryde (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
😋