Dessert og kageGlutenfriOpskrift

De lækreste glutenfri pandekager (opskrift)

Introduktion

Her er en virkelig god opskrift på glutenfri pandekager. I en verden hvor vores diætetiske behov konstant udvikler sig, er madlavning uden gluten noget som flere og flere efterspørger. Glutenfri opskrifter har vundet stor popularitet, ikke kun blandt dem med cøliaki, men også blandt dem, der søger sundere alternativer eller bøvler med IBS. Her er en en opskrift på glutenfri pandekager, som kombinerer tradition med nyskabelse, og garanterer en gastronomisk oplevelse uden lige.

Læs videre for at opdage hemmeligheden bag disse udsøgte pandekager.

glutenfri pandekager opskrift på glutenfrie pandekageopskrift

Glutenfri pandekager - de lækreste

Her er en super god opskrift på glutenfri pandekager, som er lette at lave. Opskriften på de glutenfrie pandekager er med boghvedemel, som ikke indeholder gluten - men har noget af hvedemelet egenskaber. PRØV dem 🙂
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 10 stk
Kalorier: 140kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 3 æg (large)
  • 0.5 tsk vaniljesukker (kan undlades)
  • 2,5 dl boghvedemel (alternativt hvid glutenfri melblanding)
  • 1 knsp kardemomme (kan undlades)
  • 0.5 tsk fint salt
  • 2 tsk sukker (kan undlades ved madpandekager)
  • 6 dl mælk
  • smør eller neutral olie til stegning
Udstyr
  • stegepande
  • Piskeris / Elpisker
  • Skål
Fremgangsmåde
  • Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og halvdelen af mælken, og pisk sammen til der ikke er klumper.
  • Tilsæt resten af mælken og pisk det godt sammen. Stil på køl i minimum 10 minutter.
  • Efter hviletiden skal dejen røres rundt igen, så massen er jævn. Det samme gør sig gældende mens du steger pandekagerne, da det har en tendens til at falde lidt nede mod bunden, og så bliver konsistensen ikke ens på pandekagerne.
  • Steg de lækre glutenfri pandekager på en varm pande med lidt smør/olie.
  • Serveres varme med lidt sukker/syltetøj. Den lækreste dessert.
    Velbekomme
Opskriftsnoter
Hvis du vil bruge pandekagerne, som madpandekager, så lad være med at tilsætte kardemomme og sukker.
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 140kcal | Kulhydrater: 21g | Protein: 7g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 1g | Transfedtsyrer: 0.01g | Kolesterol: 56mg | Natrium: 64mg | Kalium: 254mg | Fibre: 3g | Sukker: 4g | A vitamin: 168IU | C Vitamin: 0.02mg | Calcium (kalk): 92mg | Jern: 1mg

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål til de glutenfri pandekager i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst. Jeg er meget interesseret i andre lækre glutenfri opskrifter, hvis du har nogle på hånden?

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Muffins med blåbær – glutenfri og laktosefri (opskrift)
Glutenfri drømmekage – glutenfrit når det er bedst (opskrift)

Vil du heller prøve den klassiske opskrift med almindelige hvedemel, så tjek den her ud – den er super god (IKKE glutenfri:
Pandekager – en klassiker fra barndommen (opskrift)

5 from 6 votes (5 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Benny Pedersen
Benny Pedersen
11 måneder siden

Den bedste opskrift på glutenfri pandekager jeg har brugt i mange år. Tror måske det er den lille mængde kardemomme der gør det. Jeg kan normalt ikke fordrage kardemomme, men her er det super.

Tak (igen) for en god opskrift !

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x