Grillet toast med beouf onglet, ramsløgskapers og blåskimmel (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Arla har bemærket den grillede toast trend som steder som Fætter Fætter på Nørrebro i København som serverer toasts i nye klæder og sågar hele toastmenuer, og Oles Toast i Aarhus, der serverer toast baseret på gode råvarer og meget af det lavet og producerer han selv. Det har været med til at løfte toasten fra cowboytoasten og Arla udråbte derfor en konkurrence, hvor de præmierede Danmarks bedste toast.
Jeg skulle selvfølgelig også smide et bud afsted og denne her opskrift blev en af de 3 finalister til DM i Toast i København i 2017. Desværre måtte jeg melde fra i sidste øjeblik og give pladsen videre til en anden øv øv.
Så her får i muligheden for at prøve kræfter med min opskrift, enten præcis som den er eller bare bruge den som inspiration til jeres helt egen :o)
Grillet toast med beouf onglet, ramsløgskapers og blåskimmel
Ingredienser
Brød
- 2 skiver lækkert grydebrød (Opskrift på grydebrød)
- 1 spsk smør
Mayo
- 4 spsk Hellmanns mayonaise (alt. hjemmelavet mayo)
- 2 fed fermenteret hvidløg (kan købes i Superbrugsen)
- 1/2 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber
Saltbagt selleri
- 1 saltbagt knoldselleri i tynde skiver (Opskrift på saltbagt knoldselleri)
- (alternativt tynde skiver svitet i lidt salt på panden)
Arlas cremede og milde blåskimmel
- 1 spsk mild blåskimmel
Syltede Ramsløgskapers
- 150 gram ramsløgsknopper
- 75 gram salt
Syltelage
- 1 dl æblecidereddike
- 1/2 dl vand
- 1/2 dl rørsukker
- 4 hele peberkorn
- 1/2 tsk sennepsfrø
- 1 stk laurbærblad
Beouf Onglet
- 200 gram nyretapper/ beouf onglet (alternativt kan der bruges flankesteak)
Fremgangsmåde
Syltede ramsløgskapers
- Pluk ramsløgsknopperne efter de har blomstret af. Skyl dem grundigt og nip knopperne af stilken. Drys med rigeligt salt så de er dækket og lad dem trække på køl i minimum 12 timer, skyl herefter alt saltet af. Læg dem i rene og skoldede sylteglas og hæld den afkølede syltelage over. De må nu gerne stå en uges tid før du tager hul på dem.
Brødet
- Tag de 2 skiver brød (Se opskriften på vores side "Brød bagt i Gryden" ) smelt smøret på en meget varm grilpande og gril brødet til det har fået mørke striber og er blevet sprødt.
Hvidløgsmayo
- Den laves ved at blende de fermenterede hvidløg med mayoen til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
Saltbagt Selleri
- Tilberedes som du kan læse i opskriften "Saltbagt selleri". Når sellerien er bagt lader du den køle helt af og skærer den så ud i tynde skiver på ca 2-3 mm. Du kan skære dem til så de bliver rektangulere eller udstikke dem efter du har skåret det i skiver.
Beouf Onglet (nyretaper)
- Tag kødet ud af køleren en times tid inden det skal steges. Jeg steger mit medium. Varm en grilpande op, krydder kødet med salt og peber og steg det på den glohede grilpande i ca 4 minutter på hver side. Lad det så trække 8-10 minutter inden det skæres ud i skiver på tværs af fibrene.
Blåskimmel
- Den lækre blåskimmelost skæres i tynde skiver på ca. 3 mm og placeres ovenpå det varme kød så det smelter
Syltelage
- Kog alle ingredienser op og køl det ned inden det hældes over ramsløgsknopperne
Samling af toasten
- Start med et stykke grillet brød og smør det med et godt lag af den mørke hvidløgsmayo.
- Herefter lægges kødet på, osten fordeles enten i små klumper eller i skiver.
- Syltede ramsløg drysses over osten. Så de tynd skiver selleri og til sidst endnu en skive brød med et godt lag hvidløgsmayo på.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Kommentarer og spørgsmål?
Du er, som altid, velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet længere nede. Har du gode tips til, hvordan din yndlings toast skal laves, så skriv det gerne i kommentarfeltet. Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Lidt ekstra inspiration til lækre smårettet og tilbehør, så tjek ud her:
Super let hjemmelavet Aioli – med et pift (opskrift)
Syltede rødløg – perfekt til din burger, hotdog etc (opskrift)
Saltmandler – en lækker snack (opskrift)
Prøv evt. at se hele kategorien “Snacks etc“.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.