Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Burgerboller – grundstenen i den gode burger. Herrefrokost ved grillen med pulled pork burgers, fast food home made, hyggeaften med ungerne eller bare god mad til hele familien. Der er mange lejligheder til at spise burgers og indholdet findes i utallige variationer alt efter smag og behag og det er ofte det udenom….nemlig bollerne….der er den lille prik over det berømte i.
Her er opskriften – god fornøjelse!
Burgerboller de Luxe
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 650 gram hvedemel
- 300 gram groft hvedemel (du kan benytte alm. hvedemel istedet)
- 75 gram sukker
- 15 gram salt
- 75 gram smør (blødt)
Fremgangsmåde
- Gær og vand blandes og mel, sukker og salt blandes i. Smøret tilsættes efter dejen har samlet sig en smule.
- Ælt nu dejen godt og grundigt i ca. 10 minutter til den er elastisk. Lad den hæve overdækket i 1 time.
- Hæld nu dejen ud på bordet og lav boller af ca. 120 g. pr stk.
- Fordel bollerne så der er 7 boller på hver bageplade og lad dem hæve overdækket 30 min.
- Pres nu bollerne med den anden bageplade ovenpå så de bliver flade og lad dem hæve yderligere 1 time.
- Pensl bollerne med mælk og drys med sesamfrø.
- Bollerne bages i ovnen i 10-12 minutter ved 220 grader og køles af på en rist.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Her er et par billeder, der kan hjælpe med at se fremgangsmåden. Nu er der ikke det helt store i processen – men personligt kan jeg godt lide at der er nogle billeder undervejs. God fornøjelse.
Hvad synes du om burgerbollerne?
Hvis du kunne bruge opskriften på de gode burgerboller, så vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
Ondwa Semolina brød – indisk svampet fladbrød (opskrift)
Verdens bedste brød – også kaldet grydebrød
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Skriv gerne, hvis du har spørgsmål til opskrift på burgerboller. God fornøjelse