DanskDessert og kageOpskrift

Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift)

Introduktion

En klassisk sommerkage / dessert er den lækre jordbærtærte med mazarinbund. Du kan selvfølgelig købe den hos din lokale bagermester, og det er noget lettere. Men har du lidt mod på det selv, så kan du let lave en super fantastisk jordbærtærte. Det vil du ikke fortryde…

Peter har endda lavet en video. Det kan ikke gå galt 🙂

jordbærtærte opskrift på hjemmelavet jordbærkage med chokolade bund

Hjemmelavet Jordbærtærte med mazarinbund

Du kan købe lækre jordbærtærter rigtig mange steder og bagerens er ofte den bedste, men her får du opskriften som bagerne benytter og så bliver det bare endnu bedre når man laver det selv :o)
4.70 fra 10 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 508kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
Bund
  • 100 gram smør
  • 50 gram flormelis
  • 125 gram hvedemel (måske lidt mere)
  • 1 helt æg
  • 1 tærteform eller 6 små tærteforme
Mazarinmasse
  • 175 gram marcipan
  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 2 hele æg
  • 50 gram hvedemel
Kagecreme
  • 1 helt æg
  • 15 gram majsstivelse Maizena
  • 0,5 vaniljestang kun kornene
  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 gram rørsukker
  • 2,5 dl piskefløde
Chokolade til den bagte bund
  • 75 gram hakket mørk chokolade 70%
Udstyr
  • Tærtefad
Fremgangsmåde
Bund
  • Skær smørret i tern og smuldr det sammen med flormelis og mel.
  • Dejen samles med sammenpisket æg.
  • Pak dejen ind i vitavrap og lad den køle ca. 30 min.
  • Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord og læg dejen over tærteformen. Et lille tip er at rulle dejen forsigtigt omkring en kagerulle, så den ikke går fra hinanden og så "rulle" den ud over tærteformen.
Mazarinmasse
  • Bland marzipan og sukker. Rør smørret i lidt ad gangen. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt melet i og rør det grundigt sammen.
  • Fordel nu mazarinmassen oven på mørdejen.
  • Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • Smelt den mørke chokolade over vandbad (jeg bruger denne her: Valrhona Guanaja 70%) og brug en pensel til smøre chokoladen på bunden. Et tip er at hakke chokoladen fint og så drysse den ud over bunden, lige når den kommer ud af ovnen, så smelter det helt af sig selv og skal blot fordeles lidt.
Kagecreme
  • Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljen, mælken og sukkeret. Bring det hele i og lad det koge forsigtigt i 1 minut under omrøring.
  • Tag cremen af varmen når den har fået en fast konsistens og lad den køle helt af.
  • Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen
  • Fordel vaniljecremen ud over kagen og top med halve jordbær.
Video
Opskriftsnoter
Et lille tip
  • Når kagen er afkølet, så kan du smelte noget ribsgele i microovnen (eller i en gryde) og hælde det forsigtigt henover jordbærrene så de får en blank overflade. Det er ca. 1/3 glas pr. kage. Du kan enten hælde det stille og roligt ud over den afkølede kage, eller du kan pensle det på. Smagen bliver lidt mere sød - men uhhh.... jeg elsker det.
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 508kcal | Kulhydrater: 38g | Protein: 7.7g | Fedt: 36.1g | Mættet fedt: 6.7g | Flerumættet fedt: 0.5g | Monoumættet fedt: 0.9g | Kolesterol: 106mg | Natrium: 35mg | Kalium: 32.5mg | Fibre: 0.1g | Sukker: 19.8g | A vitamin: 6.5IU | Calcium (kalk): 5.7mg | Jern: 3.5mg

følg mig på instagram

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om kagen (hop derned).

 

Rigtig god fornøjelse med den lækre “tærte”…

 

Inspiration

Lækker drømmekage med ekstra god topping
Hjemmelavet kanelstang med remonce
Æblekage med sukker og kanel

4.70 from 10 votes (9 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Elizabeth
Elizabeth
4 år siden

Hvor stor er den tærteform, du har brugt? Og hvor mange gram jordbær har du cirka brugt? 🙂

Lars Koch Hansen
Svar til  Elizabeth
4 år siden

Ca. 500-600 gram jordbær (rene og gode)
Tærtefadet er 28-30 cm i diameter
KH Lars🍀

Lars Koch Hansen
Admin
4 år siden

Skriv endelig, hvis der er spørgsmål, så skal jeg forsøge at besvare så godt som muligt. Du må selvfølgelig meget gerne uploade et billede af din egen jordbærkage, så jeg kan se resultatet🤩 Du kan også bare lægge det på Instagram, og tagge Livets små ting, som nævnt længere oppe i indlægget 🙌

Anita
Anita
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Hej skal der ikke prikkes i bunden af tærten så luften kan komme ud og hvor mange g på varmeluft i oven
Mvh Anita

Lars Koch Hansen
Svar til  Anita
4 år siden

Hej Anita. Den behøver ikke prikkes da den hviler lidt bagefter. Mht varmluft så anbefales alm varme. Men eller skru lidt ned til feks 180 grader

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x