Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
En klassisk sommerkage / dessert er den lækre jordbærtærte med mazarinbund. Du kan selvfølgelig købe den hos din lokale bagermester, og det er noget lettere. Men har du lidt mod på det selv, så kan du let lave en super fantastisk jordbærtærte. Det vil du ikke fortryde…
Peter har endda lavet en video. Det kan ikke gå galt 🙂
Hjemmelavet Jordbærtærte med mazarinbund
Ingredienser
Bund
- 100 gram smør
- 50 gram flormelis
- 125 gram hvedemel (måske lidt mere)
- 1 helt æg
- 1 tærteform eller 6 små tærteforme
Mazarinmasse
- 175 gram marcipan
- 150 gram sukker
- 100 gram smør
- 2 hele æg
- 50 gram hvedemel
Kagecreme
- 1 helt æg
- 15 gram majsstivelse Maizena
- 0,5 vaniljestang kun kornene
- 2,5 dl sødmælk
- 40 gram rørsukker
- 2,5 dl piskefløde
Chokolade til den bagte bund
- 75 gram hakket mørk chokolade 70%
Udstyr
- Tærtefad
Fremgangsmåde
Bund
- Skær smørret i tern og smuldr det sammen med flormelis og mel.
- Dejen samles med sammenpisket æg.
- Pak dejen ind i vitavrap og lad den køle ca. 30 min.
- Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord og læg dejen over tærteformen. Et lille tip er at rulle dejen forsigtigt omkring en kagerulle, så den ikke går fra hinanden og så "rulle" den ud over tærteformen.
Mazarinmasse
- Bland marzipan og sukker. Rør smørret i lidt ad gangen. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt melet i og rør det grundigt sammen.
- Fordel nu mazarinmassen oven på mørdejen.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad (jeg bruger denne her: Valrhona Guanaja 70%) og brug en pensel til smøre chokoladen på bunden. Et tip er at hakke chokoladen fint og så drysse den ud over bunden, lige når den kommer ud af ovnen, så smelter det helt af sig selv og skal blot fordeles lidt.
Kagecreme
- Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljen, mælken og sukkeret. Bring det hele i og lad det koge forsigtigt i 1 minut under omrøring.
- Tag cremen af varmen når den har fået en fast konsistens og lad den køle helt af.
- Pisk fløden til skum og vend det i vaniljecremen
- Fordel vaniljecremen ud over kagen og top med halve jordbær.
Video
Opskriftsnoter
- Når kagen er afkølet, så kan du smelte noget ribsgele i microovnen (eller i en gryde) og hælde det forsigtigt henover jordbærrene så de får en blank overflade. Det er ca. 1/3 glas pr. kage. Du kan enten hælde det stille og roligt ud over den afkølede kage, eller du kan pensle det på. Smagen bliver lidt mere sød - men uhhh.... jeg elsker det.
Ernæringsfakta
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer
Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om kagen (hop derned).
Rigtig god fornøjelse med den lækre “tærte”…
Inspiration
Lækker drømmekage med ekstra god topping
Hjemmelavet kanelstang med remonce
Æblekage med sukker og kanel
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Hvor stor er den tærteform, du har brugt? Og hvor mange gram jordbær har du cirka brugt? 🙂
Ca. 500-600 gram jordbær (rene og gode)
Tærtefadet er 28-30 cm i diameter
KH Lars🍀
Skriv endelig, hvis der er spørgsmål, så skal jeg forsøge at besvare så godt som muligt. Du må selvfølgelig meget gerne uploade et billede af din egen jordbærkage, så jeg kan se resultatet🤩 Du kan også bare lægge det på Instagram, og tagge Livets små ting, som nævnt længere oppe i indlægget 🙌
Hej skal der ikke prikkes i bunden af tærten så luften kan komme ud og hvor mange g på varmeluft i oven
Mvh Anita
Hej Anita. Den behøver ikke prikkes da den hviler lidt bagefter. Mht varmluft så anbefales alm varme. Men eller skru lidt ned til feks 180 grader