HovedretIndiskOpskrift

Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)

Introduktion

Chicken Tikka Masala er nok den mest berømte indiske ret – og med god grund. Den smager fantastisk, er let at lave, og så er det en mager ret med kylling. Efter at have forsøgt utallige opskrifter over de seneste år var vi i Indien i starten af 2017, hvor vi samlede lidt ekstra gode råd. Det har givet denne super lækre opskrift som er nem at gå til.

Garam Masala er en krydderiblanding, som du kan få hos din lokale grønthandler eller i de fleste større supermarkeder. Den indeholder bl.a. spidskommen, koriander, nelliker og mange andre fine ting.

 

Opskriften

Herunder er opskriften, så du let kan have den liggende ved køkkenbordet, når du skal lave Tikka Masala. Du kan også let printe den.

chicken tikka masala kylling opskrift på indisk mad

Indisk Chicken Tikka Masala (kylling)

Lav Tikka Masala helt fra bunden. Det er let og smager FANTASTISK. Indisk mad er super lækkert, og man kan jo vælge chilimængden alt efter hvor stærk man ønsker retten.
4.54 fra 45 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 610kcal
Ingredienser
Kylling med marinade
  • 500 gram kylling uden skind og ben
  • 1 dl yoghurt (drænet, evt. græsk 5-10%)
  • 2 tsk groft havsalt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver (obs at der er forskel på styrke)
  • 1 spsk hvidløg (2 store finthakkede fed, evt. presset)
  • 1 spsk ingefær (finthakket evt. revet)
  • 150 gram limesaft (2 lime)
Tikka Masala sauce
  • 200 gram løg (finthakket)
  • 2 tsk hvidløg (ca. 2 fed - finthakket)
  • 2 tsk ingefær (finthakket)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (store dåse el. 2 små)
  • 3 spsk mandelmel (evt. 3 skefulde mandler meget finthakket)
  • 4 dl vand
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • 3-4 spsk. olie til stegning
Indisk agurke­raita
  • 2 dl yoghurt
  • 1 agurk i fine små tern
  • 0.5 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk groft havsalt
Fremgangsmåde
Kyllingen forberedes
  • Bland yoghurt, salt, gurkemeje, garam masala, limesaft, chili, hvidløg, ingefær sammen i en skål.
  • Skær kyllingen i små stykker (ca. 2-3 cm) og bland det godt rundt i marinade. Lad det stå mindst en time på køkkenbordet. Du kan evt. lave det dagen før, og komme det i køleskab. Du kan også blande det hele i en plastikpose.
  • Hæld marinaden og kyllingestykkerne op i et ildfast fad, og kom det ind i en forvarmet ovn ved 240-250 grader i 14-15 minutter.
Tikka Masala sauce
  • Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg og hvidløg indtil de bliver fine gyldne.
  • Skru lidt ned for varmen, og tilsæt så ingefær og tomatpuré og rør godt rundt.
  • Til sidst tilsættes gurkemeje og mandler sammen med vandet.
  • Kog saucen godt igennem nogle minutter og tilsæt kyllingen (inkl. marinade saucen fra fadet). 
  • Til sidst smages retten til med salt, og evt. mere chili, hvis den er lavet for mild. Husk at du altid kan sætte chilien på bordet, så børnene også kan være med 🙂
    Få minutter inden servering tilsættes fløden.
Agurkeraita
  • Yoghurt og agurke-tern blandes sammen. 
  • Smages til med spidskommen og salt. Stil i køleskab indtil servering (serveres bedst helt afkølet)
Opskriftsnoter
Serveres med Naanbrød eller ris.
Ekstra tilbehør kan f.eks. være agurkeraita, ananas pickles, auberginecreme og spicy spidskål (se billedet). Min favorit er ananas pickles, som jeg nok skal lave opskrift på inden alt for længe.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Kalorier: 610kcal

følg mig på instagram

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Billeder

Her er lidt billeder af processen mens jeg lavede Chicken Tikka Masala.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

 

[fblike]

 

.

4.54 from 45 votes (40 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

20 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Betina
Betina
3 år siden

Hej. Kan man erstatte mandelmel med anden type mel? Den opskrift skal dæleme prøves😊 P.S. du må hilse din mor fra mig – vi har arbejdet sammen på KGA😊

Anton
Anton
3 år siden

Er 150g limesaft måske lige i overkanten?

trackback
4 år siden

[…] Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift) Chicken Tikka Masala – den bedste (opskrift) Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) Ananas pickles / ananas chutney (opskrift) Ondwa Semolina […]

trackback
4 år siden

[…] Chicken Tikka Masala – den bedste kyllingeret fra Indien (opskrift) Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift) Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift) […]

trackback
4 år siden

[…] pickles passer perfekt til Chicken Tikka Masala.  Du kan opbevare denne type ananas chutney i ugevis på køl, men vi plejer at lave det samme […]

Tommy Dybdal
Tommy Dybdal
5 år siden

Den smagte fantastisk! Jeg rev limeskallen med i marinaden. Det kan anbefales.

Sus
Sus
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Smager fantastis

trackback
5 år siden

[…] italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift) Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift) Boller i karry – den hurtige udgave […]

Nina
Nina
5 år siden

Super god opskrift! Vi lavede den her til aften med ris og den lækre reita. Kan anbefale at komme lidt spidskommen og stødte koriander i ?

Ole Pedersen
Ole Pedersen
6 år siden

Super opskrift. Kan anbefale at hakke mandlerne knapt så fint – det giver en lækker “crunchy” fonemmelse 🙂 Lavede også naan-brød som hurtigt blev et hit!

Inge Lise Koch
7 år siden

Jeg har lige lavet Chicken Tikka Masala, og det var super lækkert! Også familien var meget begejstrede.. Næste gang håber jeg, at der er en opskrift på ananas pickles også, så vi kan få det til retten. Jeg lavede blomkålsris til, og det smagte dejligt til.
LKH du mangler at påføre, hvornår vandet skal i retten. Jeg tænker at 3 dl vand er nok!?
Vh
Inge Lise

Karen Margrethe Kyster
Karen Margrethe Kyster
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Annanas pickles, kan jeg bare ikke finde den? eller måske findes den ikke. Iøvrigt en dejlig opskrift.

amalie josefine nielsen
amalie josefine nielsen
7 år siden

Fandt lige opskriften her til eftermiddag og lavede den her til aften. Den er rigtig god, og smager super godt. Takker

Rikke
Rikke
Svar til  amalie josefine nielsen
4 år siden

Super lækkert, har lige lavet det i dag 😊👍

20
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x