HovedretItalienskOpskrift

Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese (opskrift)

Introduktion

Har du rejst i Italien og spist Pasta Bolognese, så ved du også at det ikke bare er hakket oksekød med lidt tomatsauce. Der er noget specielt over det.

Vi har rejst flere gange i Italien, og maden er noget af det vi elsker dernede i Støvlelandet. Her er en autentisk opskrift på Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese også i almindelig tale kendt som spaghetti med kødsauce.

Hvis man dykker lidt nærmere ned i historien, så er den oprindelige Bolognese uden tomater, og med et stykke af kvæget kaldet “Bavetten” (Flap steak). I denne udgave bruges almindeligt hakket oksekød, og du kan selvfølgelig lig bruge den type pasta du bedst kan lide. Jeg vil anbefale en “bredere” pasta end spaghetti f.eks. Fettucine – men de fungerer alle.

Her er min opskrift på den lækreste hjemmelavede pasta, hvis du skulle have lyst til at prøve.

opskrift spaghetti bolognese pasta spagetthi kødsauce kødsovs opskrift ragu alla bolognese

Pasta Bolognese / Spaghetti Bolognese

En lækker italiensk pasta bolognese. Der er til 4 personer. Du kan justere antallet ved at ændre på "slideren". Lav evt en ekstra portion, så har du til en gang lasagne eller til fryseren.
4.50 fra 12 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Antal: 4 personer
Kalorier: 878kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Ragu alla Bolognese
  • 1 spsk olivenolie / ghee / smør (til stegning af kød)
  • 400 gram hakket oksekød (gerne 10-12% fedt)
  • 150 gram bacon (gerne Pancetta, hvis du har)
  • 3 løg (Zitauer)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 3 gulerod (store)
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl oksefond/bouillon (alternativt 1 bouillonterning til 3 dl vand)
  • 70 gram tomatpuré (lille dåse)
  • 1 ds hakkede tomater (400 gram / dåse)
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskværnet peber
  • 2 dl piskefløde
Tilbehør
  • 600 gram frisk pasta (spaghetti eller tagliatelle)
  • Parmesan (friskrevet)
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Citronsaft / Balsamico Eddike (kan undlades)
Fremgangsmåde
Stegning af oksekød
  • Varm panden godt op (80-90 % af max), og kom kødet på i mindre stykker i lidt fedt stof. Tag gerne kødet ud af køleskabet 20-30 minutter før. Det mindsker væske-afgivelsen, så det ikke bare "koges".
  • Steg kødet så du får det helt sprødt. Det skal gerne knitre og svitse, så det får lidt stege skorpe/smag. Det tager noget tid. Du kan evt. stege det lidt i mindre portioner. Gem kødet til side til senere.
Sauce (Sofritto)
  • Snit så løg, blegselleri og gulerødder i fine stykker (evt. i blender).
  • Skær så bacon/pancetta i små stykker og steg på en varm pande.
  • Tilsæt så grøntsagerne sammen med bacon, og steg det yderligere 5-10 minutter.
  • Tilsæt oksekødet, tomater inkl. puré, hvidvin, og fond/bouillion. Lad det simre i 2-3 timer.
Før servering
  • Sæt vand til at koge i en stor gryde i letsaltet vand.
  • Tilsæt fløden ca. 15 minutter før du skal spise. Lad det "simre med". Saucen bliver herefter mere cremet og tyk.
  • Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. lidt citronsaft/balsamicoeddike (syrlighed).
  • Kog pasta efter vejledningen og server straks. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • Pasta og kødsauce kan serveres hver for sig, eller du kan vende pastaen ned i kødsaucen. Vælger du den sidste måde, så pas på at pastaen ikke får for lang tid inden, da den vil suge mere væske i saucen.
  • Kom lidt friskrevet parmasan på toppen, evt. med lidt grønt (frisk basilikum, oregano, eller persille).
Velbekomme 🙂
 
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 878kcal | Kulhydrater: 106g | Protein: 52g | Fedt: 29g | Fibre: 10g

følg mig på instagram

 

Billeder

Selve processen er ikke svær. Bare følg vejledningen. Jeg har ikke fået taget en masse billeder undervejs, men det skal ikke afholde jer fra at få den lækre opskrift på Pasta Bolognese.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål, eller kommentarer til opskriften må du meget gerne skrive dem i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Du kan også vedhæfte et billede af din ret. Jeg elsker at se billeder fra netop dig…

Du må også meget gerne trykke på de 5 små stjerner under billedet i opskriften. Det betyder super meget, hvis jeg kan få en god anmeldelse. Tusind tak

 

Inspiration

Har du lyst til flere opskrifter fra det italienske køkken, så synes jeg du skal tjekke disse ud.

Italiensk mørbrad i fad – opskrift med masser af smag
Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)
Flæskesteg på Italiensk – Porchetta (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)

Du kan evt. se hele min samling af fremragende Italienske opskrifter. God fornøjelse.

4.50 from 12 votes (11 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x