Dessert og kageOpskrift

Kagecreme hjemmelavet (opskrift)

Introduktion

Kagecreme er hjertet i mange lækre desserter og er nærmest synonym med hygge og sød forkælelse. Denne konge blandt cremer er kendt for sin glatte og silkebløde tekstur, der kommer fra en perfekt balance mellem æg, mælk, og vanilje. Den traditionelle kagecreme serveres ofte som fyld i tærter, kager og søde småretter, hvor den tilføjer et rigt og cremet element, der komplementerer andre smagsnuancer. Uanset om den er stjernen i din dessert eller en subtil medspiller, er kagecreme et must-learn for enhver sød tand og et perfekt springbræt til at eksperimentere med dine egne opskrifter!

Her er blot min hurtige vejledning i at lave din egen hjemmelavede kagecreme. Det er ret simpelt.

 

Glutenfri kagecreme

Ønsker du en glutenfri kagecreme, så skal du bare bruge Maizena majsstivelse i stedet for hvedemel. Det bliver SUPER godt.

 

Opskriften

opskrift kagecreme drkoch billede fra Dall-e2

Kagecreme hjemmelavet

Sådan laver du din egen hjemmelavede kagecreme der også er glutenfri (hvis du bruge Maizena majsmel i stedet for hvedemel. Du får ca. 230 ml ud af ovenstående. Brug justeringsværktøjet, hvis du vil lave mere.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Antal: 1 portion
Kalorier: 251kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk hvedemel / majsstivelse
  • 2 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 1 tsk vanillesukker (eller kornene fra 1 vaniljestang)
Udstyr
  • Gryde
  • Piskeris
  • Film (eller lukket plastikbøtte)
Fremgangsmåde
  • Pisk æg, sukker og mel i en lille gryde ved mellem varm og rør mælken i stille og roligt.
  • Blandingen "koges" igennem i ca. 3 minutter til den er blevet tyk. Fjernes så fra varmen, og vanillesukkeret røres i.
  • Kom i køleskabet (evt. i en anden skål) med madfilm over der ligger helt ned på overfladen, så der ikke kommer skorpe.
  • Rør den lidt op inden den bruges.
Opskriftsnoter
  • Brug gerne kornene fra en vaniljestang, hvis det skal være lidt mere luksus.
  • En portion giver godt 2 dl. kagecreme, så gang op, hvis du skal bruge mere.
  • Du kan fryse kagecremen, hvis du laver for meget. Den bliver bedst, hvis du lige rører den lidt rundt undervejs i nedfrysningen, da den kan blive lidt grynet ellers.
  • Kagecreme kan holdes sig køleskabet flere dage.
  • Brug Maizena i stedet for hvedemel, hvis den skal være glutenfri !!
Ernæringsfakta
Kalorier: 251kcal | Kulhydrater: 14g | Protein: 12g | Fedt: 16g | Mættet fedt: 7g | Flerumættet fedt: 2g | Monoumættet fedt: 6g | Kolesterol: 413mg | Natrium: 93mg | Kalium: 340mg | Fibre: 0.03g | Sukker: 13g | A vitamin: 843IU | Calcium (kalk): 293mg | Jern: 1mg

 

Hvad synes du om kagecreme opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til hvor du kan bruge kagecreme, så se her:

Hjemmelavet kanelstang med remonce (opskrift)
Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)
Fastelavnsboller med syltetøj og creme (opskrift)

5 from 6 votes (3 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Mette Jørgensen
Mette Jørgensen
1 År siden

Super fin opskrift og let at lave 🙂
Takker mange gange

Peter
Peter
1 År siden

Tak for en god opskrift på kagecreme!

Hanna Hermansen
Hanna Hermansen
1 År siden

Min favorit go-to-kagecreme opskrift. Den er simpelthen så let at lave. En god ting er at man kan lave den både med Maizena eller med alm. hvedemel, og det gør det altså ret let når man lige vil have lidt creme til fastalavnsboller etc.

Tak for en god hjemmeside.
Hanna

6
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x