GlutenfriOpskriftTilbehør

Karamelliserede løg – Genialt til din burger (opskrift)

Introduktion

Måske har du allerede prøvet karamelliserede løg ovenpå din burger – men hvis ikke, så skal du til at komme igang. Det er altså fantastisk velsmagende, og super let at lave. Det tager noget i retningen af 10-15 minutter alt efter hvor hurtig du er til at skrælle løg.

karamelliserede løg opskrift på hjemmelavede hvordan laver man karamelliseret rødløg karammeliserede

Karamelliserede løg

De lækreste karamelliserede løg til din burger eller sandwich. Du kan lave dem af både rødløg eller almindelige løg. Det er fantastisk. Du skal regne ca. 1 løg pr. mand (sådan alm. fin størrelse)
5 fra 5 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 50kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 store løg (almindelige eller rødløg)
  • 2 spsk sukker
  • 8 spsk vand
  • 2 spsk olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 0.25 tsk salt
Udstyr
  • stegepande
Fremgangsmåde
  • Del løg i halve, og skær dem i fine, tynde skiver.
  • Varm olivenolien på en pande ved middelhøy varme (8-9 ud af 12), og steg til de er dejligt bløde.
  • Tilsæt vand og sukker. Derudover lidt friskkværnet peber, og salt.
  • Steg videre til vandet forsvinder, og løgene karamelliseres (typisk ca 5-6 minutter).
  • Når de ser godt ud, så kom dem i en skål, og servér til din burger eller bøf.
  • Velbekomme
Opskriftsnoter
Serveres til din lækre bøf eller burger. Jeg kan næsten garantere at lige meget hvor mange du laver, så vil de altid blive spist. De er SÅ gode 🙂
Hvis du vil eksperimentere lidt med dine karamelliserede løg, så prøv en af følgende muligheder: 
Prøv flere typer af løg evt. i kombination. Hvide løg, rødløg, zittauerløg etc.
Balsamicoeddike – Tilsæt lidt balsamicoeddike sammen med vandet for at give lidt syrlighed.
Engelsk sauce – Prøv også at komme lidt engelsk sauce i. Det smager MEGA godt også. Vi har det altid i køleskabet da vi elsker det til biksemad.
Brun farin – Prøv med brun farin i stedet for alm. sukker. Det giver en mere "rund" karamelsødme.
God fornøjelse.
Ernæringsfakta
Kalorier: 50kcal | Kulhydrater: 11g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedt: 0.1g | Monoumættet fedt: 0.4g | Natrium: 29mg | Kalium: 161mg | Fibre: 2g | Sukker: 5g | A vitamin: 2IU | C Vitamin: 8mg | Calcium (kalk): 25mg | Jern: 0.2mg

 

Billeder

Her lidt billeder taget i forbindelse med at de karamelliserede løg blev lavet.

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Brunsviger – Fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)
Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift)
Syltede rødløg – perfekt til din burger, hotdog etc (opskrift)

5 from 5 votes (4 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Kim
Kim
1 År siden

Lækker opskrift, men hvordan opbevarer du løgene efterfølgende? Skal de i en lage eller bare i en tætlukkende bøtte?

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x