Karamelliserede løg – Genialt til din burger (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Måske har du allerede prøvet karamelliserede løg ovenpå din burger – men hvis ikke, så skal du til at komme igang. Det er altså fantastisk velsmagende, og super let at lave. Det tager noget i retningen af 10-15 minutter alt efter hvor hurtig du er til at skrælle løg.
Karamelliserede løg
Ingredienser
- 4 store løg (almindelige eller rødløg)
- 2 spsk sukker
- 8 spsk vand
- 2 spsk olivenolie
- Friskkværnet peber
- 0.25 tsk salt
Udstyr
- stegepande
Fremgangsmåde
- Del løg i halve, og skær dem i fine, tynde skiver.
- Varm olivenolien på en pande ved middelhøy varme (8-9 ud af 12), og steg til de er dejligt bløde.
- Tilsæt vand og sukker. Derudover lidt friskkværnet peber, og salt.
- Steg videre til vandet forsvinder, og løgene karamelliseres (typisk ca 5-6 minutter).
- Når de ser godt ud, så kom dem i en skål, og servér til din burger eller bøf.
- Velbekomme
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Her lidt billeder taget i forbindelse med at de karamelliserede løg blev lavet.
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Brunsviger – Fynsk brunsviger med den bløde bund (bagerens hemmelighed)
Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift)
Syltede rødløg – perfekt til din burger, hotdog etc (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Lækker opskrift, men hvordan opbevarer du løgene efterfølgende? Skal de i en lage eller bare i en tætlukkende bøtte?
Hej Kim. Jeg smider dem i en tætlukket bøtte 🙂 Der plejer ikke at være mange tilbage 😉
Smid en kommentar om de lækre karamelliserede rødløg, hvis du skulle have lyst eller har spørgsmål til opskriften. God dag derude