Luksus popcorn med saltkaramel (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
En gang imellem skal man lidt ud af sin comfort zone og prøve noget nyt – derfor bør du se lidt nærmere på disse popcorn med saltkaramel. Popcorn lavet primært bare med salt – i hvert fald i Danmark. Kommer du ud af landet, så vil du opdage mange der laver popcorn med smør, sukker, karamel og mange andre lækre ting.
Vanligvis er jeg selv mest til salt, men skal det være ekstra lækkert, så bliver det popcorn med saltkaramel. Love it.

Popcorn med saltkaramel
Ingredienser
- 1 dl majs-korn (popcorn majs)
- 2 spsk olie (majsolie / vindruekerne / solsikkeolie)
- 250 gram sukker
- 50 gram smør
- 1 tsk flagesalt (kan undlades)
- 2 tsk natron (eller bagepulver)
Udstyr
- Gryde med låg
Fremgangsmåde
- Start med at poppe majskornene i en stor gryde (husk låg). Når de er poppet fint, så fjern alle de små hårde kerne og upoppede kerner. Kom dem over i en skål.
- Hæld sukkeret op i gryden og smelt det over rolig varme. Det må ikke brænde på
- Når sukkeret er blevet til en lysebrun karamelmasse, så tilsættes smør og salt. Rør det rundt til en jævn masse.
- Sluk for blusset. Nu skal natron/bagepulver hældes i massen mens du rører rundt. Det vil bruse lidt op.
- Smid så alle popcornene (fra trin 1) ned i gryden og vend dem hurtigt rundt, så saltkaramellen fordeles godt ud over dem alle. Pas på karamellen ikke bliver for stiv (så gør det lidt hurtigt).
- Kom de lækre popcorn med saltkaramel over på et stykke bagepapir (fordeles jævnt), og lad dem afkøle. Du kan skille dem fra hinanden bagefter.
- Når de er afkølet så er de klar til at spise. Velbekomme
Opskriftsnoter
- De karamelliserede popcorn kan opbevares i en tæt beholder i 2-3 dage uden at de bliver kedelige.
- Du kan også prøve at lave lakridspopcorn. Så skal du bare undlade salt i karamelmassen, og så drysse med lakridspulver, når du hælder dem over på bagepapiret. De må selvfølgelig ikke nå at stive før det gøres, da det så ikke hænger ved.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Har du en popcorn favorit, så vil jeg selvfølgelig gerne høre hvad den er? Er du til smør, lakrids, karamel, salt eller noget helt femte? Smid en kommentar herunder…
Kommentarer og spørgsmål?
Du er meget velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Anmeldelse af popcornmaskine til køkkenet – hit eller skidt?
Kogte majskolber med salt og smør (opskrift)
Lækre flødekarameller (opskrift)
- Fondue Comté – Ostefondue (opskrift) - 2. august 2022
- Tip: Top 10 for at undgå coronavirus (COVID19) - 1. august 2022
- Udstyr til Algarve Pergola - 12. juni 2022
- Overvejelser om overdækket terrasse – glastag, sejl, pergola etc. - 29. maj 2022
- Koteletter i fad med pølser (opskrift 2) - 24. maj 2022
- Overdækket terrasse – bebyggelsesprocent m.m. - 22. maj 2022
- Meyer terningspil – regler m.m. - 7. maj 2022
- Hel økologisk kylling i fad (opskrift) - 1. maj 2022
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Elsker popcorn
Elsker Salt karamel
Win win 👏👏👏