Luksus popcorn med saltkaramel (opskrift)

Introduktion

En gang imellem skal man lidt ud af sin comfort zone og prøve noget nyt – derfor bør du se lidt nærmere på disse popcorn med saltkaramel. Popcorn lavet primært bare med salt – i hvert fald  i Danmark. Kommer du ud af landet, så vil du opdage mange der laver popcorn med smør, sukker, karamel og mange andre lækre ting.

Vanligvis er jeg selv mest til salt, men skal det være ekstra lækkert, så bliver det popcorn med saltkaramel. Love it.

 

opskrift popcorn med saltkaramel salt karamel

Popcorn med saltkaramel

Luksus popcorn med den lækreste saltede karamel.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Snack
Køkken: Amerikansk, Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 487kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 dl majs-korn (popcorn majs)
  • 2 spsk olie (majsolie / vindruekerne / solsikkeolie)
  • 250 gram sukker
  • 50 gram smør
  • 1 tsk flagesalt (kan undlades)
  • 2 tsk natron (eller bagepulver)
Udstyr
  • Gryde med låg
Fremgangsmåde
  • Start med at poppe majskornene i en stor gryde (husk låg). Når de er poppet fint, så fjern alle de små hårde kerne og upoppede kerner. Kom dem over i en skål.
  • Hæld sukkeret op i gryden og smelt det over rolig varme. Det må ikke brænde på
  • Når sukkeret er blevet til en lysebrun karamelmasse, så tilsættes smør og salt. Rør det rundt til en jævn masse.
  • Sluk for blusset. Nu skal natron/bagepulver hældes i massen mens du rører rundt. Det vil bruse lidt op.
  • Smid så alle popcornene (fra trin 1) ned i gryden og vend dem hurtigt rundt, så saltkaramellen fordeles godt ud over dem alle. Pas på karamellen ikke bliver for stiv (så gør det lidt hurtigt).
  • Kom de lækre popcorn med saltkaramel over på et stykke bagepapir (fordeles jævnt), og lad dem afkøle. Du kan skille dem fra hinanden bagefter.
  • Når de er afkølet så er de klar til at spise. Velbekomme
Opskriftsnoter
  • De karamelliserede popcorn kan opbevares i en tæt beholder i 2-3 dage uden at de bliver kedelige.
  • Du kan også prøve at lave lakridspopcorn. Så skal du bare undlade salt i karamelmassen, og så drysse med lakridspulver, når du hælder dem over på bagepapiret. De må selvfølgelig ikke nå at stive før det gøres, da det så ikke hænger ved.
 
God fornøjelse og velkomme 🤩
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 487kcal | Kulhydrater: 81g | Protein: 3g | Fedt: 18g | Mættet fedt: 7g | Flerumættet fedt: 3g | Monoumættet fedt: 7g | Transfedtsyrer: 1g | Kolesterol: 27mg | Natrium: 1220mg | Kalium: 73mg | Fibre: 3g | Sukker: 63g | A vitamin: 312IU | Calcium (kalk): 5mg | Jern: 1mg

Billeder

 

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Har du en popcorn favorit, så vil jeg selvfølgelig gerne høre hvad den er? Er du til smør, lakrids, karamel, salt eller noget helt femte? Smid en kommentar herunder…

Kommentarer og spørgsmål?

Du er meget velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet længere nede (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Anmeldelse af popcornmaskine til køkkenet – hit eller skidt?
Kogte majskolber med salt og smør (opskrift)
Lækre flødekarameller (opskrift)

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




En enkelt kommentar til “Luksus popcorn med saltkaramel (opskrift)

  • 7. juli 2021 kl. 11:18
    Permalink

    Elsker popcorn
    Elsker Salt karamel

    Win win 👏👏👏

    Besvar