Hasselback kartofler – den bedste opskrift
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Vi kender alle Hasselback kartofler. Det er de lækre ovnstegte kartofler med de fine små riller. Det smager fantastisk, og der er flere måder at krydre dem på. Den klassiske udgave af Hasselback kartofler er med salt og smør, men du kan forsøge med forskellige andre ingredienser såsom Rosmarin, Timian, hvidløg. Selve navnet Hasselback kommer fra ophavsstedet, som er et hotel i Djurgården i Sverige, der hvor Restaurant Hasselbacken ligger.
Mange kalder dem også hasselbagte kartofler. Her er en let opskrift som du på ingen måde vil fortryde, hvis du hopper på. God fornøjelse.
Hasselback Kartofler
Ingredienser
- 800 gram kartofler
- 100 gram smør
- 2 spsk madolie (Solsikke / ikke-kraftig olivenolie)
- Salt
- Rosmarin / Timian
Udstyr
- Ildfast fad eller bradepande
Fremgangsmåde
- Tænd din ovnen på 185 grader varmluft.
- Skræl kartoflerne og gør en bradepande/ildfast fad klar. Ved bradepande, så brug bagepapir.
- Find to spisepinde (kinerser træpinde), eller 2 gryde skeer etc (ca. 0.5 cm i højden). Imellem disse placerer du kartoflen (skær lidt af bunden, hvis den "tipper". Skær så ned den "pinden". På den måde sikrer du at kartoflen ikke skæres helt igennem. Skær stille og roligt, og så tynde skiver som muligt.
- Placer kartoflerne i bradepanden eller i det ildfaste fad.
- Smelt smør og olie i en lille gryde.
- Pensl kartoflerne godt med smør (gem halvdelen til senere). Drys med salt (gerne hvidløgssalt) og lidt rosmarin/timian, hvis du ønsker (du kan godt bruge tørrede krydderi).
- Kom så fadet / bradepanden ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og bag i ca. 60 minutter (til de er flotte brune).
- Ca. hvert 20. minut pensler du kartoflerne igen med lidt smør/olie fra gryden.
Opskriftsnoter
- Servér Hasselback kartoflerne varme, og kom godt med flagesalt på toppen.
- Hvis du bruger store kartofler, skal bagetiden øges med 15-20 minutter. Skru ned for varmen, hvis de bliver for brune i kanten.
- Prøve at tilsæte 1-2 fed hvidløg til smør/olien. De skal ikke "steges" men derimod bare i når smøret er smeltet. Det giver en skøn smag. Det er vores favorit.
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid meget velkommen til at stille et spørgsmål. Det kan du gøre i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Hasselback kartofler er typisk tilbehør til et stykke god. Det kan være kylling, fisk, oksesteg, mørbrad etc. Hvis du ikke har prøvet at lave en god hjemmelavet sauce, så synes jeg du skal kaste dig ud i det. Her er mine lækre saucer – dem fortryder du ikke.
Hjemmelavet Whisky sauce (opskrift)
Lækker favorit sauce (opskrift)
Velsmagende rødvinssauce (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hej Lars
Jeg elsker kombinationen af timian og rosmarin – og så med hasselback kartofler, så er det da helt genialt. Hasselbagte kartofler er bare fantastiske.
Tak for en god opskrift og tak for inspirationen 🤩🥇
Velbekomme og tusind tak for de fine ord 🙏🙌
Hasselback kartoffel opskriften er en af vores favoritter. Smid gerne en kommentar om hvad du synes (og evt et billede).
Velbekomme