Sundhed / LægeTræning

Tip: Fem gode ting ved løb…

Introduktion til løb

Løb er en af de mest populære former for motion, og der er mange gode grunde til det. Udover at være en nem og tilgængelig form for træning, så har løb også en række fordele, som kan være med til at forbedre både vores fysiske og mentale sundhed. Det er super let at komme i gang, da det ikke kræver meget andet end et par løbesko. Men ud over det er en udstyrs-“let” sportsgren, så har løb også fordele. Her er nogle af de vigtigste:

 

1. Kan forbedre vores hjerte-kar-sundhed

At løbe er en fantastisk måde at forbedre vores kredsløb (hjerte/kar) på. Når vi løber, øger vi vores hjertefrekvens, og det får vores hjerte til at pumpe mere blod og ilt rundt i kroppen. På den måde styrker vi hjertet og får samtidig forbedret blodcirkulationen. Derudover kan regelmæssig løbetræning også sænke dit blodtryk og risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

 

2. Styrker vores muskler og knogler

Løb er også en fantastisk måde at styrke vores muskler og knogler på. Når vi løber, bruger vi en lang række forskellige muskler, og det kan være med til at styrke vores krop generelt. Samtidig belaster vi også vores knogler, og det kan hjælpe med at øge deres tæthed og styrke dem.

 

3. Forbrænder kalorier og hjælper med vægttab

Hvis du er på udkig efter en form for motion, der kan hjælpe med at forbrænde kalorier og tabe dig, så er løb en god mulighed. Når vi løber, forbrænder vi mange kalorier, og det kan være med til at skabe et kalorieunderskud i vores krop. Hvis vi kombinerer løb med en sund kost, kan det være med til at hjælpe med at tabe os i vægt. Har du type-2 sukkersyge, så vil du også øge den insulin-uafhængige blodsukker optagelse, og dermed sænke dit blodsukker.

Der er yderligere info under billedet…

 

Instagram

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

 

4. Reducér stress og forbedrer vores mentale sundhed

Løb kan også have en række positive effekter på vores mentale sundhed. Når vi løber, frigiver vores krop endorfiner, som er naturlige smertestillende midler og kan hjælpe med at reducere stress og angst. Samtidig kan løb også hjælpe med at forbedre vores selvværd og give os en følelse af mestring.

 

5. Kan forbedre vores søvnkvalitet

Endelig kan løb også have en positiv effekt på vores søvnkvalitet. Når vi løber, forbrænder vi energi og bruger vores krop, og det kan gøre os trætte og hjælpe med at falde i søvn om aftenen. Derudover kan regelmæssig løbetræning også hjælpe med at regulere vores døgnrytme og gøre det lettere at sove igennem om natten.

Alt i alt er der altså mange gode grunde til at begynde at løbe eller fortsætte med at løbe, hvis du allerede er i gang. Det eneste det kræver er et par løbesko, og så er du klar til at komme ud i denne skønne natur.

Vamos (ps. se nederst, hvis du mangler et løbeprogram for begyndere, hvor du på ca. 8 uger kommer op og løber 5 km).

KH Lars

 

 

Inspiration

Tip: Padel er den nye sport som alle taler om – her kan du læse lidt om hvorfor….
Test: Wavell Light – Headset til de små ører
Test: Apple Airpods Pro med trådløs opladning (model 2019)
Test: Waterrower Classic S4 – den elegante romaskine

 

Løbeprogram 5 km for nybegyndere

Herunder er et 8 ugers løbeprogram, hvor du går fra næsten ingen ting til at kunne løbe 5 km i træk. Det er bygget op på at du skal løbe 3 gange ugentligt. Der er ikke hastighed på løbet, så det vigtigste er at du kommer afsted. God fornøjelse….

  Dag 1 Dag 2 Dag 3
Uge 1 10 minutters gang + 1 km løb + 10 minutters gang 2 km løb 30 minutters gang
Uge 2 10 minutters gang + 1,5 km løb + 10 minutters gang 2 km løb 35 minutters gang
Uge 3 10 minutters gang + 2 km løb + 10 minutters gang 3 km løb 40 minutters gang
Uge 4 10 minutters gang + 2,5 km løb + 10 minutters gang 3 km løb 45 minutters gang
Uge 5 10 minutters gang + 1 km løb + 10 minutters gang 3 km løb 50 minutters gang
Uge 6 10 minutters gang + 2 km løb + 10 minutters gang 2 km løb 55 minutters gang
Uge 7 10 minutters gang + 3 km løb + 10 minutters gang 2 km løb 60 minutters gang
Uge 8 10 minutters gang + 4 km løb + 10 minutters gang Restituér 5 km uden pause
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x