BlandetMad

Tre lækre italienske specialiteter – inkl. opskrifter

Mine italienske favoritter

En gang imellem vil man gerne kunne imponere sig selv – eller bekendte – med godt bagværk eller god mad. I dette lille indlæg har jeg samlet nogle af de bedste jeg kender. Mange italienske brød laves ved hjælp af langtidshævning (fermentering), hvor gær udvikler en særlig syrlighed til brødet. Det gælder både til brød, og pizza. Den anden vigtige ting er en ovn, der kan klare høje temperaturer. Den sidste ting er fantastisk råvarer 🇮🇹🇩🇰

 

Italienske ciabattabrød

Her er den allermest populære opskrift på italienske ciabattabrød med store huller og en fantastisk sprød skorpe. Ciabattabrød kan også laves i en grovere udgave, hvor du erstatter en del af melet med en grov type. Så får du et lidt mere rustikt brød – men stadig super lækkert. Opskriften finder du her Grove ciabattabrød – en fiberrig variant.

italienske opskrift ciabatta italiensk

 

Italiensk lasagne

Har du ikke prøvet min opskrift på italiensk lasagne, så har du noget til gode. Der består af en lækker ragu med en skøn blanding af lækre grøntsager, og selvfølgelig en lækker bechamel sauce.

super fantastisk italiano lasagnette parmasan parmesan italiensk lasagne opskrift lasagna god lækker opskrift på den bedste ragu

 

Italiensk pizza

Når du skal lave italiensk pizza, så skal du selvfølgelig bruge en god meltype. Jeg plejer at bruge Caputo mel eller tipo 00. Derudover bruger jeg helst den langtidshævede dej, som aktiverer gluten i dejen, som gør den enormt elastisk. Når den bages, så skal temperaturen helt op – og gerne på et bagestål (min anmeldelse). Det er super vigtigt at du ikke overfylder pizzaen med fyld, da bunden ellers får svært ved at blive helt sprød.

Italiensk pizzadej i 2 udgaver – hurtig og langtidshævning (opskrift)

italiensk pizza

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til opskrifterne, så kan du stille dem under i kommentarsektionen herunder (hop derned). Du kan selvfølgelig også skrive spørgsmål under de enkelte opskrifter.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

 

Inspiration

Har du lyst til at se flere lækre opskrifter fra italien, så tjek min “italienske opskrifts-samling” ud. Der er bl.a. en lækker Tiramisu og meget mere.

 

God fornøjelse med opskrifterne

🇮🇹 Buon Appetito 🇮🇹

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Benny Pedersen
Benny Pedersen
2 år siden

Den der italienske lasagne er intet mindre en genial. Tidligere har jeg lavet den fra Knor, da jeg ikke synes der var den store forskel på når jeg lavede den selv eller Knors – men det er ændret nu.

Vi er ællevilde med den her opskrift. Det er den ultimative italienske lasagneopskrift. TAK !

KH Benny P

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x