Blødende chokoladekage – perfekt til is-dessert (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Den blødende chokoladekage er altid et hit. Den er enormt let at lave, og jeg vil vise dig den klassiske version her. Den kan fryses i forvejen, så den er let at lave på dagen. I Frankrig kaldes den Moelleux Chocolat. I Danmark har vi lidt flere måder at beskrive den på. Nogen foretrækker: Chokolade kage med flydende midte, og andre noget helt tredje. Ligegyldig hvad du kalder den, så smager den super godt med en god vaniljeis til.
Blødende chokoladekage
Ingredienser
- 100 gram smør
- 125 gram Mørk Chokolade (min. 50% - god kvalitet)
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
- 50 gram sukker
- 25 gram almindeligt hvedemel
- 4 æggehvider (evt. pasteuriseret)
Fremgangsmåde
- Smelt smøret ved svag varme og tilsæt den hakkede chokolade. Tag af blusset, og stil til afkøling.
- Pisk herefter sukker og æggeblommerne luftige og skummende. Rør melet og herefter den afkølede chokolade/smør blanding her i.
- I en ny skål pisker du æggehviderne stive. Vend dem så forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i 8-12 smurte muffinsforme (alternativt dem af papir). Stil til afkøling i køleskabet indtil du er klar til at bage dem.
- Bages ved 220 °C i ca. 7 minutter.
- Lad dem herefter afkøle i nogle minutter, og anret de fine chokoladekager på en tallerken. Served med en lækker vaniljeis, og drys med lidt flormelis (igennem en sigte for at undgå klumper).
Opskriftsnoter
- Blødende chokoladekage kan laves om formiddagen, og kommes i forme, og så bare stå i køleskabet til om aftenen.
- Chokoladekagerne kan fryses når de er kommet i forme. Så tager du dem bare op samme formiddag, hvor de skal bruges om aftenen. Stil dem i køleskabet, og bag dem som der står i opskriften.
- Kan også bage direkte fra frost, men så skal de have 4-5 minutter ekstra.
- Bruger du større forme, så skal du lægge lidt til bagetiden.
Ernæringsfakta
Inspiration
Har du mod på andre lækre desserter. Tjek f.eks.
Brownie med karamel-midte – en genial dessert
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies)
Druefromage med – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin
Oreo Cheesecake – en super opskrift på en lækker dessert med Oreos
Spørgsmål eller kommentarer
Jeg håber du var vild med opskriften på blødende chokoladekage. Kom meget gerne med dine oplevelser, kommentarer, spørgsmål, ris eller ros i kommentarfeltet nederst. Tryk meget gerne på de 5 stjerner oppe ved billedet, eller du kan gøre det når du skriver den kommentar (direkte link til kommertarer).
Du er meget velkommen til at følge mig på Instagram, hvor jeg har navnet @livetssmaating. Rigtig god fornøjelse.
✅ Har du prøvet opskriften? ✅
Nævn meget gerne @livetssmaating eller #livetssmåting på Instagram / Facebook.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hvis man skal fryse dem. Er det så når de er bagt de skal i fryseren?
Hejsa. De skal fryses inden de bages 😉
Hej Lars.
Der er lidt uklarheder for mig, da du i kommentarerne siger 2 forskellige ting.
Både at man kan bage dem uden at have haft dem på køl først og til en anden svarer du, at de nok ikke har stået længe nok på køl inden bagning.
Så… Skal de stå på køl eller ej inden bagning? Hvis de skal, hvor længe?
Og skal de i en kold eller Forvarmet ovn? (et tip vil være at du skriver i opskriften, om det er alm eller varmluft de skal bages ved. Og Forvarmet eller kold)
Jeg glæder mig til at prøve at bage dem igen, når jeg er blevet klogere på ovenstående.
Hej Sebrina,
Tak for dine spørgsmål – jeg kan godt se jeg har svaret lidt blandet. Det retter jeg lige op på. Dejen skal være kold når den kommes i ellers risikerer du at de bliver gennembagte. Kom den evt. i køleskab et par timer før bagningen – alternativt i fryseren i 30-40 minutter.
Kagerne bages i en forvarmet ovn (ikke varmluft) som nævnt.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Tusind tak for svar..
Bliver de ligeså gode, hvis jeg vælger at lave dejen noget tid i forvejen og kommer dem i fryseren (i formene) og tager dem op formiddag og bager aften, som du nævner i opskriften? Det tager æggene ikke “skade” af?
Ja. Pas dog på med at lave dem for lang tid i iforvejen. De må ikke få frost “smag”. Men nogle uger i forvejen er ingen problem.
Skulle bage dem og da jeg tog dem ud af ovnen var der intet flydende chokolade i og konsistensen var helt sær øv… og jeg har ellers brugt 200kr. På at købe ind til dem og får gæster om lidt der glæder sig til blødende hjerte og nu står jeg med ingen, det er ærgerligt
Det lyder rigtig ærgerligt. Jeg har ikke oplevet det er gået galt. Var de kølet ned inden de blev bagt? Noget må være gået galt i processen. Træls 😕
Håber i fik en god aften alligevel 😊
Er det vigtigt de kommer på køl, inden de skal bages? Og hvor længe vil du minimum anbefale, hvis det er tilfældet? 🙂
Du kan sagtens bare bage dem. Du kan stille dem på køl hvis der går noget tid inden bagningen men du behøver ikke 😉
Lækker dessert!
Er det muligt at lave den UDEN hviderne? 🙂 vi skal have et par gæster, hvoraf én af dem er allergisk overfor æggehvider.
Det tror jeg bliver svært da de får kagen til at blive lidt luftig i skallen. Men prøv. Det kan jo være det fungerer.
Super lækker og nem opskrift! Var nervøs for om de kunne komme ud af formen, men jeg brugte smurte siliconeforme, løsnede dem med en kniv hele vejen rundt og brugte en gaffel til at “vippe” dem op😊
Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem🤩
🙌🙌 Sådan. Fedt at høre 👌😊
Hej Lars
Kan man lave dejen dagen inde og så bage dem dagen efter man har lavet dejen?
Hej Freja. Nej desværre. Æggehviden mister sin luft.
God fornøjelse 😉
Men jeg kan sagtens lave dejen om formiddagen og først bage dem til aften?
Hvis du stille dejen på køl så går det 😉
Alternativt så skal du stille dejen på køl uden at røre æggehviderne i. Så kan du piske dem når du skal bruge dem.
Sidste alternativ er at bage dem og komme dem i fryseren. Og så på dagen bage dem fra frost. Det fungerer også glimrende.
Godt nytår 🥂
Pøj pøj.
Hej Lars
Super lækker opskrift! Lykkedes første gang og var hittet nytårsaften 2019/20! Tak!
Dog… bagte dem i papirforme sat i muffinsbradepande.. var bekymret over hvordan jeg skulle få dem ud ellers… problemet blev så at jeg måtte anrette i papirformene, hvilket ikke var meningen.. hvor er hemmeligheden? Hvordan får man dem ud, uden at de går i stykker?
Venlig hilsen
June
Hej June,
Jeg plejer ikke at have nogen problemer med at få dem ud af formene, når de lige har stået 5 minutter inden de anrettes. Det er samme fremgangsmåde, hvis du kommer dem i forme, og fryser dem (så skal de have lidt længere, som nævnt i opskriften). Men de burde altså “let” kunne afmonteres for papir 😌
Du må næsten prøve en omgang mere – måske de skal have et minuts tid mere?
God fornøjelse.
KH Lars🍀
[…] Blødende chokoladekage Oreo Cheesecake Allertiders mumse chokoladekage ala Koch […]
Den er virkelig god og let at lave. Tak 😊
Selv tak og velbekomme 🍀
Dejlig nem at lave men fik ikke flydende midte?
Øv. Det kan være en af følgende muligheder: 1) de har ikke stået længe nok i køleskabet inden bagning. 2) måske for små forme. 3) temperaturen i ovnen har været for høj el brugt varmluft.
Håber det gik 😃😀
Uuuuuu den kage sidder lige hvor den skal. uuuuh det dejlligt. Mere kagggeee uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh oooooof, wallah jeg sværger på arabisk at den kage skal ikke fodres til andre end mig, udover spongebob.
– Allahuakbar
Jeg håber I vil elske denne kage lige så meget som jeg gør. Rigtig god fornøjelse. Skriv endelig herunder, hvis du har spørgsmål. Jeg vil også super gerne se dit resultat, hvis du har mod på at vedhæfte et billede.
Mange hilsner
Lars ?❤️?