HovedretOpskrift

Butterdej med pesto, stegte løg, kylling og feta (opskrift)

Introduktion

Velkommen til min opskrift på en lækker butterdejsrulle, der er fyldt med gode ingredienser. Denne butterdejsrulle kombinerer sprød dej med lækker kylling, cremet feta, stegte løg og aromatisk pesto (du kan bruge både grøn og rød). Den er perfekt til både frokost og aftensmad og kan let tilpasses dine egne præferencer. Uanset om du serverer den som hovedret eller som en del af et større måltid, vil denne butterdejsrulle imponere dine gæster (og også dig selv, hvis du ikke har prøvet den før). Let us begin 🙂

 

Opskrift Butterdej med pesto og kylling

opskrift på butterdej med pesto og kylling løg hvidløg rød og grøn pesto

Butterdej med pesto, kylling, løg og feta ost

En ret der ikke tager mange minutter at gøre klar - og så skal den bare have 45 minutter i ovnen og så er I klar til at spise
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 685kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 butterdejsrulle (ca. 300 gram)
  • 3 løg (bland evt. med rød og zitauer)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl pesto (rød eller grøn - eller hjemmelavet)
  • 200 gram feta (i bitte små stykker)
  • 120 gram kylling (evt rester, kylling kebab etc)
  • 1 æg (til pensling)
  • 2 tsk blandet friske krydderurter (purløg, rosmarin, timian etc - kan udelades)
Udstyr
  • Ovn
  • Bradepande
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Rul butterdejen ud. Lad være på bagepapiret
  • Snit hvidløg og løg fint, og steg dem på en pande til de er blød og har fået lidt farve.
  • Steg også kyllingen sammen med og stil til side.
  • Kom herefter pesto på 2/3 af butterdejen. Herefter løg/kylling. Hvis du har friske krydderurter, så kom dem på nu.
  • Rul sammen, så du har den sidste 1/3 liggende frit.
  • Pensl rullen æg, og skær små snit på. Fold så de små snipper rundt om sig selv 1-3 gange, og træk dem op over rullen. Pensl igen
  • Bag så ved 180 grader i ca. 45-50 minutter. Du skal ikke være nervøs for at den bliver godt brun. Den giver den perfekte sprødhed.
  • Velbekomme
Opskriftsnoter
Har du et godt tip til en lækker pesto så smid gerne en kommentar herunder. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at bruge min Ramsløgspesto men den er ret meget en sæsonvare - ellers så køb et lille glas færdig pesto.
God fornøjelse
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 685kcal | Kulhydrater: 42g | Protein: 22g | Fedt: 48g | Mættet fedt: 15g | Flerumættet fedt: 4g | Monoumættet fedt: 18g | Transfedtsyrer: 0.01g | Kolesterol: 107mg | Natrium: 1026mg | Kalium: 322mg | Fibre: 3g | Sukker: 5g | A vitamin: 786IU | C Vitamin: 7mg | Calcium (kalk): 321mg | Jern: 3mg

 

Billeder

 

Video

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst. Jeg håber du kunne li’ min opskrift på butterdej med pesto og kylling

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Ramsløgspesto
Kylling i kylling af Peter Frisk
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant

5 from 2 votes
Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Edel
Edel
17 dage siden

Virkelig lækker ny udgave af den altid gode kyllingestang .Feta gør fyldet rigtig lækkert både i smag og konsistens Du efterlyser en god pesto og jeg vil i stedet for pesto foreslå Chimichurri, jeg havde en rest fra dagen før og brugte den og det giver bestemt noget godt til den, persille og kylling er for mig bedste venner og giver rigtig meget til hinanden . Bare husk at dræn Chimichurri så den ikke er alt for våd af olie, olien kan man så bruge i en dressing , men man kunne også bare lave en pesto med persille i stedet for basilikum

Lars
Svar til  Edel
16 dage siden

Hej Edel
Tak for et godt forslag. Jeg må skaffe noget chimichurri snart 🙂

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x