
Cremet Marry me chicken med svampe (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Denne opskrift på “Marry me chicken” (cremet kylling i flødesauce med soltørrede tomater) er en moderne klassiker, der kombinerer få, men smagfulde ingredienser til en ret, der både er enkel at lave og velegnet til både hverdag og gæstemiddag. Serveret med pasta eller ris, får du et måltid med masser af smag og en sauce, der næsten kræver, at man slikker sin tallerken til sidst ….
Opskrift

Marry Me Chicken (bedste opskrift)
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst (Halvér dem på den flade side)
- 30 gram hvedemel
- 2 løg (store) finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 300 gram Svampe - skåret i skiver (Brune champignon, Østershatte, Karl Johan etc)
- 75 gram soltørrede tomater i olie finthakket
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 0,5 tsk tørret rosmarin
- 2 dl hønsebouillon (2 dl vand / bouillionterning)
- 2,5 dl piskefløde
- 15 gram koncentreret tomatpuré
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 gram parmesan fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 10 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Frisk pasta eller kogte ris
Udstyr
- 1 stegepande
- 1 Gryde til pasta / ris etc.
Fremgangsmåde
- Dup kyllingestykkerne tørre med køkkenrulle, og vend dem i en blanding af hvedemel, salt og friskkværnet peber, så de har et fint lag.
- Kom olie i en sauterpande og varm op - tilsæt en klat smør. Når smørret er bruset af, steges kyllingen ved middelhøj varme i cirka 2 minutter på hver side, til den får en gylden og let sprød overflade.
- Læg kyllingen til side på en tallerken og lad den hvile kort.
- Steg de skårne svampe ved høj varme (og lidt olie) til væsken i dem er fordampet.
- Brug samme pande og tilsæt nu de soltørrede tomater (gerne med lidt af olien fra glasset) og steg videre sammen med de finthakkede løg og hvidløg i et par minutter ved middel varme, til løgene er klare og bløde.
- Tilsæt derefter tørrede krydderurter som oregano, timian og rosmarin sammen med hønsebouillon, piskefløde og tomatpuré. Rør det hele godt sammen.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen, og lad det hele simre under låg i 10–15 minutter, indtil kyllingen er mør og gennemstegt. Kog ris/pasta imens – brug gerne en fyldig pasta.
- Til sidst røres friskrevet parmesan og basilikumblade i saucen. Smag til med salt og peber, og justér gerne med lidt ekstra parmesan eller krydderurter efter smag.
- Server straks sammen med nykogt pasta eller alternativt ris – og gerne med et glas koldt hvidvin ved siden af, hvis anledningen er til det.
Opskriftsnoter
- Tilsæt en håndfuld frisk babyspinat til sidst i saucen – det giver både farve og et mildt grønt pift.
- Ønsker du lidt syre, kan en smule friskrevet citronskal eller et skvæt hvidvin i saucen gøre underværker.
- Ønsker du en ekstra fyldig sauce, så prøv at tilføje en mere revet parmesan i slutningen – det giver både smag og cremethed.
- Vegetarisk variant? Brug svampe og aubergine i stedet for kylling – de suger saucen til sig og giver en god umami.
Ernæringsfakta
Følg med på instagram
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Risotto med kylling og svampe (opskrift)
Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Teriyaki Sauce – den bedste opskrift
Den er absolut fantastisk den her opskrift. Hurtig at lave, og super velsmagende. Marry me chicken er vores favoritopskrift herhjemme.
Tak for en god hjemmeside
Det er nemlig en fantastisk opskrift. Tak for roserne 👏