Dessert og kageOpskrift

Gammeldags æblemos (opskrift)

Introduktion

Efteråret banker på døren, og med det følger sæsonen for de mest saftige, syrlige og sprøde æbler. Hvad er bedre end at forvandle disse æble-godbidder til en varm, hjemmelavet æblemos?

Æblemos er ikke kun forbeholdt de små i familien; det er en sand delikatesse, der kan nydes på mange måder. Brug det som en lækker dessert med mælk/fløde, en sød kontrast i dine kødretter, en topping på morgenmaden eller måske som en hemmelig ingrediens i din æblekage – mulighederne er mange!

Følg med nedenfor, hvor jeg deler min nemme og hurtige opskrift på den mest himmelske æblemos, du nogensinde har smagt. Tag dine børn med i køkkenet og lav denne æblemos sammen – det er den perfekte måde at nyde en hyggelig eftermiddag på sammen.

God fornøjelse og velbekomme

 

Opskrift

æblemos opskrift æblegrød med kanel og sukker

Gammeldags æblemos / æblegrød

Her er en hurtig opskrift på æblemos/æblegrød, så du kan bruge dine æbler fra haven.
5 fra 1 stemme
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert, Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 133kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 kg æbler (gerne syrlige)
  • 100 ml vand
  • 2-4 spsk sukker (Valgfrit)
  • 1 tsk kanel (Valgfrit)
  • 1-2 spsk citronsaft (Valgfrit)
Udstyr
  • Gryde
Fremgangsmåde
  • Start med at vaske æblerne godt. Fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Du behøver ikke at skrælle dem, medmindre du ønsker en helt glat mos.
  • Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vandet. Lad det simre under låg på mellem varme i omkring 15-20 minutter, eller indtil æblerne er blevet møre og lette at mose.
  • Når æblerne er møre, brug da en stavblender til at mose æblerne til den ønskede konsistens.
  • Tilsæt sukker, og smag til. Hvis du ønsker det, kan du også tilføje kanel og/eller citronsaft her.
  • Lad din æblemos køle af, før du serverer den. Æblemos kan nydes både varm og kold, og den holder sig fint i køleskabet i op til en uge.
Opskriftsnoter
Lad din æblemos køle af, før du serverer den. Æblemos kan nydes både varm og kold, og den holder sig fint i køleskabet i op til en uge.
Du kan vælge at udelade sukker og kanel, hvis du vil have en lidt mere syrlige æblegrød, som er perfekt med æbler, banan og evt. havregrynsmysli på toppen. Så bliver det en sundere variant. 
 
Velbekomme
 
 
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 133kcal | Kulhydrater: 35g | Protein: 1g | Fedt: 0.4g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedt: 0.1g | Monoumættet fedt: 0.02g | Natrium: 4mg | Kalium: 269mg | Fibre: 6g | Sukker: 27g | A vitamin: 136IU | C Vitamin: 12mg | Calcium (kalk): 18mg | Jern: 0.3mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Æblekage med sukker og kanel- super let (opskrift)
Bananchokolade muffins / kage (opskrift)

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x