Hel økologisk kylling i fad (opskrift)

Introduktion

Så er der lige en lækkert og let ret. Ovnstegt hel økologisk kylling i fad smager fantastisk. Det er let at lave og smager himmelsk. Grøntsagerne i fadet bliver rigtig lækre, og får bouillonen fra kyllingen. Prøv det… Rigtig god fornøjelse.

hel økologisk kylling i fad opskrift helstegt ovn

Hel økologisk kylling i fad

Det her er bare en nem og lækker hverdagsret eller en til en hygge fredag med et dejligt glas chardonnay til.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 485kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 økologisk kylling (hel)
  • 3 pillede løg skåret i kvarte
  • 4 fed hvidløg
  • 2 hele hvidløg hvor du lige skærer toppen af
  • 2 citroner økologiske skåret i kvarte
  • 4 store gulerødder skåret i mundrette stykker
  • smør og salt
Udstyr
  • Ildfast fad (til ovnen)
Fremgangsmåde
  • Kyllingen renses ind og udvendig og tørres.
  • Kyllingen fyldes nu med nogle hvidløgsfed, nogle løg og nogle citroner.
  • Resten af hvidløgsfedene, løgene, gulerødderne, citronerne og de hel hvidløg lægges i bunden af et ildfast fad.
  • Kyllingen smøres med smeltet smør og drysses med salt og peber.
  • Den propfyldte kylling lægges nu ovenpå grøntsagerne og smides i ovnen ved 200 grader i ca. 65 minutter.
  • Tag kyllingen op af fadet og lad den trække 10 minutter inden den skæres ud.
  • Servér den udskårne kylling ovenpå fadet med grøntsager.
Opskriftsnoter
Kan serveres med en blandet salat til - eller noget godt brød f.eks. Grove ciabattabrød med smør til. Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 485kcal | Kulhydrater: 19g | Protein: 38g | Fedt: 29g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedt: 6g | Monoumættet fedt: 12g | Transfedtsyrer: 1g | Kolesterol: 143mg | Natrium: 180mg | Kalium: 754mg | Fibre: 5g | Sukker: 8g | A vitamin: 10471IU | C Vitamin: 42mg | Calcium (kalk): 76mg | Jern: 2mg

 

Billeder

hel økologisk kylling i fad opskrift helstegt ovn hel økologisk kylling i fad opskrift helstegt ovn

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Risotto med kylling og svampe (opskrift)
Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)
Nem thairet med kylling og karrypasta (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.