Hel økologisk kylling i fad (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Så er der lige en lækkert og let ret. Ovnstegt hel økologisk kylling i fad smager fantastisk. Det er let at lave og smager himmelsk. Grøntsagerne i fadet bliver rigtig lækre, og får bouillonen fra kyllingen. Prøv det… Rigtig god fornøjelse.
Hel økologisk kylling i fad
Ingredienser
- 1 økologisk kylling (hel)
- 3 pillede løg skåret i kvarte
- 4 fed hvidløg
- 2 hele hvidløg hvor du lige skærer toppen af
- 2 citroner økologiske skåret i kvarte
- 4 store gulerødder skåret i mundrette stykker
- smør og salt
Udstyr
- Ildfast fad (til ovnen)
Fremgangsmåde
- Kyllingen renses ind og udvendig og tørres.
- Kyllingen fyldes nu med nogle hvidløgsfed, nogle løg og nogle citroner.
- Resten af hvidløgsfedene, løgene, gulerødderne, citronerne og de hel hvidløg lægges i bunden af et ildfast fad.
- Kyllingen smøres med smeltet smør og drysses med salt og peber.
- Den propfyldte kylling lægges nu ovenpå grøntsagerne og smides i ovnen ved 200 grader i ca. 65 minutter.
- Tag kyllingen op af fadet og lad den trække 10 minutter inden den skæres ud.
- Servér den udskårne kylling ovenpå fadet med grøntsager.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Risotto med kylling og svampe (opskrift)
Lasagne med kylling, spinat og hytteost (opskrift)
Nem thairet med kylling og karrypasta (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.