Grillet aubergine creme (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Indisk Aften. Jeg har egentlig altid været meget fokuseret på det franske og italienske køkken, men efter vores tur til London sidste sommer fik jeg øjnene op for det indiske køkken.
De fleste mennesker kender til China Town i London, men London har faktisk også et indisk område i byen (West London) hvor der bor ca. 500.000 indere (næsten 7% af Londons indbyggere) og hvor også europas største hindu tempel ligger.
Det smitter selvfølgelig af på restauranterne i området og I som ikke har været der, kan jeg fortælle at der er masser af muligheder for at spise indisk, så hvis i tager til London så kan det anbefales at prøve og samtidig er det også ret billigt.
Første skridt mod det indiske køkken var selvfølgelig at investere i et par kogebøger af forfattere med indiske rødder og da de var terpet igennem satte jeg for at udvælge nogle retter som kunne passe til en lækker aftensmad.
Der er mange nye krydderier som jeg ikke havde i skufferne og ikke alle kan findes i supermarkederne, selvom Føtex og lign. faktisk gør det meget godt, så måtte jeg forbi både en asiatisk og en anden etnisk butik, før jeg havde alle ingredienser på plads. Og nu lyder det måske besværligt, men det er det faktisk ikke, for når først du har krydderierne hjemme, så holder de som minimum i et år, hvis du opbevarer dem mørkt og tørt.
Så en tidlig søndag morgen gik jeg i gang i køkkenet og nu er det jo ikke nødvendigt at lave ligeså mange retter som jeg gjorde, 2 – 3 stykker og så ris til er rigelig og så tager det ikke en hel dag :o)
God fornøjelse!
Indisk grillet aubergine creme
Ingredienser
- 5 fed hvidløg (knust)
- 3 spsk rapsolie
- 4 cm ingefær (hel ingefær - skrællet og revet)
- 1 stk grøn chili (frisk, groft hakket uden frø)
- 2 stk aubergine (store)
- 1 løg (finthakket)
- 2 tomater (hele, modne og finthakket)
- 1 tsk spidskommen (stødt)
- 1 tsk koriander (stødt)
- 1 bundt koriander (frisk)
- 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
- Put ingefær, hvidløg, lidt salt og chili i en morter og stød det hele sammen til en pasta.
- Skær auberginerne over på langs. Læg dem på en bageplade med den mørke side opad. Pensl dem med olie og lav nogle snidt i dem med en skarp kniv.
- Gril auberginerne i ovnen under grill i cirka 15-20 minutter til de er helt sorte( overfladen må gerne være forkullet)
- Lad dem køle af en smule, vend dem rundt og skrab kødet ud. Kom det i en skål og mos det med en gaffel.
- Hæld olien op i en pande ved middel varme og når olien er varm, steger du løgene til de er gyldne. Tilsæt de hakkede tomater, put låg på og lad de simre i 5 minutter. Så tilføjer du ingefær, hvidløgs- og chilipastaen. Lad det simre i et par minutter og tilsæt så de moste auberginer, spidskommen, stødt koriander og lidt salt (ca. 1/2 tsk).
- Læg låg på panden og lad det simre i 5 minutter. Smag mosen til, hæld det op i en skål og pynt med lidt friskhakket koriander.
- Mosen kan nydes både varm og kold.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Ondwa Semolina brød – indisk svampet fladbrød (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.