Grillet aubergine creme (opskrift)

Introduktion

Indisk Aften. Jeg har egentlig altid været meget fokuseret på det franske og italienske køkken, men efter vores tur til London sidste sommer fik jeg øjnene op for det indiske køkken.

De fleste mennesker kender til China Town i London, men London har faktisk også et indisk område i byen (West London) hvor der bor ca. 500.000 indere (næsten 7% af Londons indbyggere) og hvor også europas største hindu tempel ligger.

Det smitter selvfølgelig af på restauranterne i området og I som ikke har været der, kan jeg fortælle at der er masser af muligheder for at spise indisk, så hvis i tager til London så kan det anbefales at prøve og samtidig er det også ret billigt.

Første skridt mod det indiske køkken var selvfølgelig at investere i et par kogebøger af forfattere med indiske rødder og da de var terpet igennem satte jeg for at udvælge nogle retter som kunne passe til en lækker aftensmad.

Der er mange nye krydderier som jeg ikke havde i skufferne og ikke alle kan findes i supermarkederne, selvom Føtex og lign. faktisk gør det meget godt, så måtte jeg forbi både en asiatisk og en anden etnisk butik, før jeg havde alle ingredienser på plads. Og nu lyder det måske besværligt, men det er det faktisk ikke, for når først du har krydderierne hjemme, så holder de som minimum i et år, hvis du opbevarer dem mørkt og tørt.

Så en tidlig søndag morgen gik jeg i gang i køkkenet og nu er det jo ikke nødvendigt at lave ligeså mange retter som jeg gjorde, 2 – 3 stykker og så ris til er rigelig og så tager det ikke en hel dag :o)

God fornøjelse!

 

aubergine creme baked bagt mos

Indisk grillet aubergine creme

En lækker aubergine creme. Perfekt som tilbehør til din indiske ret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 personer
Kalorier: 120kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 5 fed hvidløg (knust)
  • 3 spsk rapsolie
  • 4 cm ingefær (hel ingefær - skrællet og revet)
  • 1 stk grøn chili (frisk, groft hakket uden frø)
  • 2 stk aubergine (store)
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 tomater (hele, modne og finthakket)
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk koriander (stødt)
  • 1 bundt koriander (frisk)
  • 0,5 tsk salt
Fremgangsmåde
  • Put ingefær, hvidløg, lidt salt og chili i en morter og stød det hele sammen til en pasta.
  • Skær auberginerne over på langs. Læg dem på en bageplade med den mørke side opad. Pensl dem med olie og lav nogle snidt i dem med en skarp kniv.
  • Gril auberginerne i ovnen under grill i cirka 15-20 minutter til de er helt sorte( overfladen må gerne være forkullet)
  • Lad dem køle af en smule, vend dem rundt og skrab kødet ud. Kom det i en skål og mos det med en gaffel.
  • Hæld olien op i en pande ved middel varme og når olien er varm, steger du løgene til de er gyldne. Tilsæt de hakkede tomater, put låg på og lad de simre i 5 minutter. Så tilføjer du ingefær, hvidløgs- og chilipastaen. Lad det simre i et par minutter og tilsæt så de moste auberginer, spidskommen, stødt koriander og lidt salt (ca. 1/2 tsk).
  • Læg låg på panden og lad det simre i 5 minutter. Smag mosen til, hæld det op i en skål og pynt med lidt friskhakket koriander.
  • Mosen kan nydes både varm og kold.
Opskriftsnoter
Inspiration: Meera Sodha
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 120kcal | Kulhydrater: 6g | Protein: 1g | Fedt: 11g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedt: 3g | Monoumættet fedt: 7g | Transfedtsyrer: 1g | Natrium: 297mg | Kalium: 207mg | Fibre: 1g | Sukker: 3g | A vitamin: 538IU | C Vitamin: 11mg | Calcium (kalk): 20mg | Jern: 1mg

 

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Indisk Butter Chicken – den klassiske udgave (opskrift)
Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Ondwa Semolina brød – indisk svampet fladbrød (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.